278679433 511954170404065 4162083958981171715 n

"Oče, Tebi u spomen"

 

Iza večernjeg Gospinog pozdrava na blagdan Svijećnice veliko je zvono s tornja crkve sv. Ilije navijestilo da Te je draga Gospa na svoj blagdan pozvala da s Njom u nebu proslaviš tu njezinu lijepu svetkovinu.
Nisam, eto, mogao biti prisutan da Ti zaklopim Tvoje trudne oči, ni Tvoje, ni one drage mi majke, koja se prije Tebe preselila k Isusu. U nadi si živio da ćemo se ipak, možda, još jednoć u životu vidjeti. No, Isus je drugačije htio: želio je On od nas potpunu žrtvu paljenicu.
Nismo se vidjeli, no Tvoj me i majčin blagoslov pratio, pratio neprestano kroz ovih 18 godina, otkako si me ono na rastanku poljubio i pritisnuo svome srcu. Kucalo je Tvoje očinsko srce za mene neprestano. Ona Tvoja divna pisma, pisana još i s ležaja boli, koliko su mi snage davala! Ti se za mene moliš, žrtvuješ. Moje brige su Tvoje brige: Ti misliš na moje vjernike, moju siročad, škole, moja putovanja, poteškoće, pogibelji.
»Sinko, uzdaj se u Njega, žrtvuj se potpuno za Njega i za duše Tebi povjerene«, bio je jedan od zadnjih Tvojih savjeta, onaj isti savjet koji si mi Ti dao, kad sam Ti ono vraćajući se jednoć iz crkve još u djetinjstvu otkrio tajnu svoga srca, da i ja hoću postati »fra Jozo«. Tako se zvao naš tadašnji dobri župnik, fra Jozo Šimić.
I s kolikim si me žrtvama odgojio u teškim poratnim vremenima! Kad si me ono došao pohoditi u Sjemeništu u Travniku, da vidiš da li je Tvoj Ante sretan u novom životu. Bio sam ja sretan, veće mi sreće nisi mogao dati na ovom svijetu.
Pa kad je došao dan rastanka, s kojim si ponosom i radošću gledao na svoga sina! Istina, plakali smo obojica kod onog zadnjeg poljupca, no bile su to suze radosnice, da smo riječ zadanu Isusu »potpuno se za Njega žrtvovati« mogli ispuniti.
Kako su sve te uspomene divne i svete! Ti si, eto, k svome cilju stigao. Pod vitkim čempresima gore na groblju sv. Ivana počivaš Ti sada iza dugog putovanja. Neću imati prilike kleknuti na Tvoj grob i na grob drage mi majke, neću imati prilike da položim cvijetak, no više nego cvijetak, koji brzo vene, polažem ja iz daleke Bengalije neuveli vijenac sinovske ljubavi i zahvalnosti pred svim mojim prijateljima i dobrotvorima; vijenac mojih molitava i svetih misa, te molitava tolikih srdaca koja Vas ljube.
Ljubav Tvoga sina, oče, nikada se neće umanjiti. Pa neka i Tvoja očinska ljubav i blagoslov ostane uza me uvijek, pratile me oni iz lijepoga neba u mome apostolskom radu!
Do skora viđenja, dragi moj oče i draga moja majko!

Ljubi Vas Vaš sin
Ante

Bošonti, lipanj 1956.
»Tamo gdje palme cvatu«, br. 38.


Molitva

Gospodine, zahvaljujemo ti za naše roditelje, za njihov blagoslov i žrtve koje su podnijeli poradi nas. Daj da im uzvratimo ljubavlju. Molimo Te da u našim obiteljima bude više blagoslova, a manje psovke.
Utisni u naša srca želju da te još više ljubimo, da čeznemo za Tobom i da te još više upoznamo, da prepoznamo prave vrijednosti ovoga prolaznog života kako bismo stvorili bolji svijet i pokazali svijetu prave vrijednosti. Daj da ovaj svijet vidimo Tvojim očima.
Oče Ante, naš moćni zagovorniče koji si priveo mnoge duše Isusu, blagoslovi i privedi hrvatske obitelji ka zdencu žive vode.

Posebno te molimo za …. (navesti one koje osobno prikazujemo u ovoj devetnici).
Isuse blaga i ponizna Srca, učini srca naša po Srcu svome.
Oče Ante, preko Srca Marijina dovedi i naša srca do Srca Isusova.
Kraljice svete krunice, Kraljice mira i naš oče Ante molite za nas, Hrvatsku, Indiju, Ukrajinu i cijeli svijet!
Oče Ante moli za nas!

Molitva Vječnoj ljubavi

 

Isuse, ti vidiš kako ovaj moderni svijet odvraća ljude od križnoga puta, toga jedinoga puta sreće i spasenja.
Pa i mi tvoje sluge i službenice, moramo ponizno i skrušeno priznati da smo često podlegli tom duhu. Kajemo se i molimo: oprosti nam naše nevjere!
Tvoje Evanđelje, tvoja blaga vijest, jest Križ. Raširenim rukama, rukama probodenima, ti oko sebe okupljaš narode svijeta.
Božanski misionaru, daj, daj rasvijetli naša srca i naše duše da spoznamo tu veliku istinu da je samo Križ jedina nada spasenja svijeta. Čuvaj nas na kalvariji s Marijom, svojom i našom Majkom!
Nju si nam dao za Majku sa svoga prvog kalvarijskog oltara. I sada te molimo, čuvaj nas zajedno s njom, Majkom i Kraljicom mučenika, Kraljicom apostola i misionara!
Čuvaj nas, da ljubeći tebe, uzmognemo poput tebe raširenim i probodenim rukama i srcem, probodenim kopljem ljubavi, moliti svoju životnu misijsku molitvu za čitav svijet.
„Gospodin s vama! Isuse, dođi kraljevstvo Srca Tvoga“. Gospodine, usliši molitvu svoga puka, učini u svojoj ljubavi da svi narodi, svi puci, ujedinjeni tvojom Božanskom ljubavlju, mogu Tebe slaviti, Tebe ljubiti, o vječna Ljubavi!
Amen
Otac Ante

Molitva za proglašenje blaženim sluge Božjega o. Ante Gabrića

 

„Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo.
Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama.
Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo…
Po Kristu Gospodinu našemu.
Amen

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu



Autor devetnice: Zaklada Otac Ante Gabrić (ZOAG)
Zabranjeno kopiranje sadržaja bez suglasnosti autora.
Fotografija: otac Ante Gabrić, iz Arhiva Hrvatske pokrajine družbe Isusove.

Radio Marija

03:30 Čitamo knjigu - p. Mirko Nikolić: "Gabrić još govori - 33 godine poslije"
04:00 Glazba
04:30 Stranac bijah i primiste me - tema: Ritam zajedništva: Radionice plesa za sve kulture; gosti: Anzhelika Lukyanchenko i Gabriel Zambrano; ur. i vod.: s. Meri Muše, pravna savjetnica Isusovačke službe za izbjeglice
05:15 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.