DSC08552 770x470

Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije organizirao u četvrtak 31. ožujka u salezijanskoj crkvi Marije Pomoćnice korizmenu duhovnu obnovu za mlade. Voditelj duhovne obnove bio je fra Damir Pavić koji je mladima održao duhovni nagovor na temu razlučivanja duhova. Ukazao je na važnost istine i mira koji svoj izvor imaju jedino u Bogu. Istaknuo je da Bog uvijek daruje mir i ako pojedinac ima taj mir u srcu, znat će da je na dobrom putu. Nadodao je i da je za sve, a posebno za mlade ovoga vremena, od iznimne važnosti okružiti se ljudima i mjestima koja njihovoj duši donose mir.

Ukazavši na današnje vrijeme, rekao je kako je važno u srcu imati strah Božji kao plemeniti strah kojega nam sam Bog stavlja u srce da bi nas upozorio na grijeh i zadržao na pravom putu ka svetosti. Kao važnu kršćansku vrlinu istaknuo je i strpljenje. “Isus nas poziva na svetost, no to ne ide bez strpljenja. Dragi mladi, učite se u svom životu biti strpljivi. Molite za taj dar.”

Privodeći katehezu kraju, naglasio je da je jedna od najvažnijih stvari u duhovnom životu ljubav, ona je mjera svega i sve se mjeri prema ljubavi. “Ako nemamo ljubavi, čime ćemo mjeriti ono što u životu činimo?” Nagovor je zaključio riječima kako je u današnje vrijeme đavao uvjerio čovjeka da on ne postoji. To je najveća zamka današnjice. “Molite se Duhu Svetome za dar razlučivanja duhova, on nam je svima potreban. Molite da možete u svome životu prepoznati tu sjenu zla i nje se čuvati.”

DSC08548

Nakon kateheze, fra Damir je predslavio svetu Misu u zajedništvu s nekolicinom svećenika Riječke nadbiskupije. U propovijedi je ostavio nekoliko poruka mladima. Kazao je kako je neophodno pronaći vrijeme za Boga u svako doba, u užurbanoj svakodnevici. Poručio je da svoje najbolje vrijeme darujemo Bogu te da Njega uvijek stavimo na prvo mjesto, ispred svih svojim obveza. Osim toga, naglasio je da, po primjeru tolikih svetaca, nakon Boga, svoje vrijeme trebamo darovati bližnjima i njihovim potrebama. Osvrnuvši se na vrijeme u kojemu živimo, a koje je posebno izazovno za mlade, problematizirao je opasnost traženja znakova. Nije potrebno kroz neprestano traženje znakova čekati od Boga potvrdu. Ne smiju nam oni biti uvjet da bismo vjerovali, rekao je. Također, naglasio je važnost molitve za prepoznavanje volje Božje u životu pojedinca. Neće nam uvijek biti jasna Božja volja, niti će ona uvijek biti u skladu s našim osobnim željama i planovima. Usprkos svemu, dragi mladi, tražite taj Božji plan za vaš život, koji je predivan za svakoga od vas. Nemojte se nikada umoriti tražiti i slijediti taj njegov plan. To je uzak i težak, ali najljepši put kroz koji ćete se ostvariti i koji će vas voditi ravno prema svetosti, rekao je propovjednik. Na kraju je na sve zazvao Božji blagoslov moleći da prepoznaju Gospodina i Njegovu volju u vlastitim životima i vršeći je budu sol zemlje i svjetlo svijeta.

Nakon svete mise uslijedilo je kratko klanjanje Pred Presvetim. Duhovnu obnovu glazbeno je animirao Bulešić bend, a tijekom duhovne obnove, mladi su imali mogućnost za sakrament pomirenja. Povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Josip Pende zahvalio je fra Damiru Paviću na vođenju duhovne obnove, kao i svim svećenicima, a posebno riječkom nadbiskupu koadjutoru mons. Mati Uziniću. Svi oni odvojili su svoje vrijeme kako bi bili s mladima i stavili se na raspolaganje za sakrament ispovijedi.

Tekst i foto: ri.nadbiskupija

Radio Marija

23:45 Glazba
00:00 Lijepa naša domovino - hrvatska himna; Posvetna molitva sv. Josipu
00:03 Glazba
00:30 Povijesni i kulturni spomenici u gradu Zagrebu - tema: Spomenici povijesti i kulture koje je nam je ostavio u baštinu Vjekoslav Klaić; ur.: dr. sc. Agneza Szabo

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Danas je 124. rođendan Danice Širole - Tko je bila "hrvatska Mala Terezija"?

Danas je 124. rođendan Danice Širola. Tko je bila Danica? Djevojka, učiteljica, koja je silno željela stupiti u samostan. Rođena je u Karlovcu 18....

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.