25 godina Radio Marije

 MG 6809

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju, 20. ožujka u župnoj crkvi sv. Petra ap. u Ivanić-Gradu, misno slavlje te tom prigodom krstio Josipa, peto dijete obitelji Družinec, Margitu treće dijete obitelji Koščević te Tiu prvo dijete obitelji Brcko. Koncelebrirao je domaći župnik vlč. Branko Koretić, a služio je đakon Josip Bulat.

Na početku biskup je podsjetio kako je ovo nedjelja solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini, a pozvao je i okupljene na molitvu za mir u cijelom svijetu, a osobito Ukrajini.

U homiliji osvrnuvši se na pročitanu Božju Riječ i Isusove riječi „Ako se ne obratite, svi ćete slično propasti!“, biskup je ustvrdio kako nam upravo one odjekuju kroz čitavu korizmu. „Ovo je vrijeme milosti i spasa, pjeva prorok. Tako je i korizma u kojoj se nalazimo vrijeme obraćenja za svakog od nas. Svi mi smo pozvani da dublje uđemo u otajstvo našeg spasenja, da prihvatimo Krista koji je za nas trpio, bio raspet i umro te da se uobličimo Kristu patniku, primajući svoje križeve. Prihvaćajući post, molitvu, milostinju kao djela pobožnosti, a kako bi što ljepše i sa što više žara u srcu proslavili Uskrs – Kristovu Pashu“.

Govoreći o nedjelji solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini biskup je rekao kako se ova akcija provodi već 16. godinu za redom, a cilj joj nije samo materijalno već i duhovno povezivanje s Hrvatima koji se tamo nalaze u teškoj situaciji. „Na žalost puno ih iseljava iz BiH, a prava koja imaju sve su manja. Zato je svaka gesta, pa i ona simbolična, dobrodošla. To neće spasiti Hrvate tamo, ali je lijepo da osjete našu blizinu i kada nešto zajednički kao Crkva možemo učiniti za njih. Isto tako skupljamo i za Ukrajinu i to da im pružimo i čašu vode već je velik znak podrške i solidariziranja s njima. Ali da bismo mogli imati ljubavi prema svakom bližnjim u potrebi treba nam prvo ukorijeniti se u Bogu i obratiti se od sebičnosti“, poručio je biskup.

Na kraju čestitao je i roditeljima na velikodušnosti prihvaćanja života te izrazio nadu kako ako bude takvih više primjera možda jednom naše župe neće imati negativnu statistiku s više umrlih nad rođenima. „Po krštenju se postaje dijete Božje. To je prvi sakrament kojim ulazimo u Crkvu i koji nas preporađa da postanemo ne samo djeca zemlje nego i djeca neba. Da živimo ne samo ljudskim, već i Božjim nebeskim životom. Mi se u crkvi radujemo svakoj brojnoj obitelji i svakom djetetu jer nas je sve manje. Zato kada imamo primjere poput vas, osobito vaše brojne obitelji, onda to valja istaknuti visoko kako bi i drugi promislili o tome i vidjeli da je to itekako moguće“, zaključio je biskup.

Na kraju mise, u ime cijele župne zajednice i u ime članova Udruge Josip Juraj Posilović predsjednica udruge Josipa Hlevnjak poklonila je biskupu Košiću kip nadbiskupa Posilovića kao trajni znak zahvalnosti za angažman, trud i pomoć oko postavljanja spomenika ovog znamenitog Ivanićgrađanina, koji se od 2019. nalazi u gradskom parku u blizini crkve.

Izvor: Sisačka biskupija

 

Radio Marija

21:01 Jubilate Deo – emisija o gregorijanskom koralu – tema: Symphonie – duhovne pjesme Hildegarde iz Bingena; ur.: Tihomir Prša, prof.; vod.: Dalija Mock
22:00 Najava sutrašnjeg programa
22:05 Glazba
22:30 Upoznajmo Bibliju

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Kad bi ljudi poznavali vrijednost Svete Mise, svaki dan bi morali doći redarstvenici"... Citati i misli sv. o. Pia

Današnji sveti zaštitnik je sv. Pio iz Pietrelcine, glasoviti i kod vjernika omiljeni Padre Pio, talijanski kapucin i mističar. Na njegov spomendan, izdvajamo...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2022
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2022

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.