wfrm ukraine oleksiy samsonov

 

Povodom Europskog kontinentalnog sastanka urednika i djelatnika Radio Marije, urednik ukrajinske Radio Marije Oleksiy Samsonov posvjedočio je o ratu u Ukrajini i trenutnoj situaciji u kojoj žive. Prošlo je čak 16 dana otpočetka rata. Ukrajina je napadnuta u noći 24. veljače od ruskih vojnih snaga s dva fronta – Bjelorusije i Rusije.

Urednik Samsonov rekao je kako stanovnici nisu znali tko ih točno sve napada. U početku rata padale su bombe iznad studija Radio Marije u Kijevu. Trenutno se iz ukrajinskog studija čuju pucnjevi u blizini. Ukrajinci su tijekom prva dva dana napada osjećali velik strah i šok te nisu znali što točno činiti. Samsonov je svojim kolegama s Radio Marije rekao kako je odluka o odlasku iz Ukrajine ili ostanku isključivo na njima. Istaknuo je važnost molitve i duhovnu potporu u borbi protiv rata umjesto informativne zatrpanosti i vijesti koje dolaze u svakom trenu.

Svjedočanstvo Ukrajinaca koji iz skloništa dolaze moliti u Kijevski studio Radio Marije velik je pokazatelj duboke vjere i predanja Gospodinu u trenutcima nemoći i straha. Krunica se u ukrajinskom studiju moli šest do osam puta dnevno. Samsonov je istaknuo kako je iskustvo rata pokazalo kako su ljubav, mir i prijateljstvo najvažnije vrijednosti koje u svakodnevici imamo pred sobom, ali u teškim trenutcima prepoznajemo i cijenimo. Spomenuo je i koronavirus te pandemiju o kojoj više nema ni traga jer su oči i srca usmjerena na samo jednu stvar – rat.

Broj slušatelja ukrajinske Radio Marije se iz dana u dan povećava. Oleksiy je istaknuo količinu razgovora koju vodi s ljudima kao i davanje potpore koja je u trenutcima rata i patnje od velike važnosti. Ljudi se u razgovoru često pitaju: Gdje je Bog? Je li ih ostavio? Jesu li pod zaštitom Gospe? Oleksiy je rekao kako se Bog nalazi u vlakovima s onima koji bježe iz svoje zemlje, u skloništima, u metroima... Uz rat oružjem vodi se i duhovni rat, zato moramo moliti. O. Oleksiy je rekao kako se na ulici nalaze duhovni neprijatelji, oni s kojima se treba boriti molitvom. Ukrajinska Radio Marija krenula je s organizacijom drugog studija, uz granicu s Mađarskom, gdje su uvjeti i okruženje mirniji i sigurniji. Na kraju svog svjedočanstva, Samsonov je istaknuo kako ga je posebno dojmila poruka Kraljice Mira 25. veljače u kojoj je rekla da se radi o posljednjim vremena koja je donio rat, o vremenima borbe za spas ljudske duše i obraćenja našem Gospodinu.

„Ukrajinski narod nije tražio i želio rat. Koliko dugo će trajati? Onoliko dugo koliko ćemo morati platiti za svoju slobodu.“- zaključio je Samsonov.

Potičemo vas na molitvu za Ukrajinski narod i zemlju, kao i za prestanak oružanih sukoba i mir u svijetu. Molimo i za mir u srcima pojedinaca kao i onaj na ulicama ukrajinskih gradova.

Radio Marija

20:00 Anđeo Gospodnji; Molitva za obitelj
20:05 Glazba
20:15 Krunica - Otajstva svjetla
20:45 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić: Poglavar i voditelj u Bibliji na primjeru Abrahama, Jakova, Mirjam i Petra

Podsjetimo se ukratko na glavne, poznate podatke da nam pomognu još jednom poslušati i razumjeti Božju riječ kao nadahnuće, oslonac i izvor snage za...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.