IMG 1301

 

U župi bl. Alojzija Stepinca u nedjelju 3. listopada proslavljena je župna svetkovina - Stepinčevo. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Odilon-Gbènoukpo Singbo, docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. U koncelebraciji su sudjelovali domaći župnik vlč. Željko Nestić, p. Filip Vicić, župnik u Novigradu na Dobri, vlč. Josip Priselac, župnik u Bosiljevu i Prilišću, vlč. Tomislav Krajačić, upravitelj župa u Barilovićkom Leskovcu i Ladvenjku, vlč. Kristijan Gatarić, upravitelj župa u Skakavcu i Vukmaniću, te p. Dario Grbac, župni vikar u Novigradu na Dobri. Preč. Milan Pavlek, dekan Dugoreško-mrežničkog dekanata i župnik u Sv. Petru Mrežničkom ispovijedao je za vrijeme euharistijskog slavlja.

Tumačeći liturgijska čitanja vlč. Odilon u homiliji je naglasio: "Ovdje rebro, odnosno jedan organ u židovstvu često predstavlja cijelo tijelo. Sv. Pavao to pokazuju prikazujući Crkvu kao jedno tijelo s mnogo udova. U ovom kontekstu "uzeti rebro" znači uzeti život da bi mu se vratio još više", rekao je propovjednik i nastavio: "Prvi čovjek kaže: "Evo kosti od mojih kostiju, mesa od mojega mesa" i on zapravo vidi da je to on, ali na drugačiji način. Kada slavimo jednoga pastira poput bl. Alojzija Stepinca, trebamo shvatiti da je on njegovao vrijednost obitelji i o njoj propovijedao. Gospodin je već u samom početku jednostavno zamislio nas kao obitelj, veliku obitelj - Crkvu, od koje bl. A. Stepinac nije htio odustati."

Nadalje, vlč. Odilon govoreći o kršćanskom braku istaknuo je da kad Gospodin u početku stvara muško i žensko to znači "u počelu, u iskonu, u biti stvaranja. Ne može čovjek rastaviti što je Bog povezao. Kada je obitelj u pitanju, jedan plus jedan jednako je jedan. To znači da su jedno, a ta jednost znači da su muž i žena pozvani u obitelji svaki dan nalaziti načine kako usrećiti drugu osobu."

"Blaženik kaže da onaj koji se drži Isusa Krista, njemu sve biva lako. I zaista je tako. Možemo prolaziti u našoj obitelji kroz razne nevolje, kroz razne teškoće, ali ako se zajedno držimo Krista, sve će biti dobro. Ponekad gubimo tu vjeru i nadu da će Gospodin sve voditi na dobro i onda jednostavno odustajemo od Njega i jedni od drugih. Neka nam bl. Alojzije bude zagovornik da shvatimo da živjeti vrijednosti obitelji kako nas Crkva poučava jest smisao našega zajedništva", potaknuo je okupljene vjernike vlč. Odilon.

IMG 1238

 

Izvor: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

 

Radio Marija

18:30 Sveta misa – prijenos devetnice za blagdan sv. Mihaela; četvrtoga dana devetnice misno slavlje predvodi fra Petar Grubišić, župnik i upravitelj samostana sv. Franje Asiškog u Rijeci
19:40 Glazba
20:00 Anđeo Gospodnji; Molitva za obitelj
20:05 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić: Poglavar i voditelj u Bibliji na primjeru Abrahama, Jakova, Mirjam i Petra

Podsjetimo se ukratko na glavne, poznate podatke da nam pomognu još jednom poslušati i razumjeti Božju riječ kao nadahnuće, oslonac i izvor snage za...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.