naslovna 4 min

U organizaciji Hrvatske udruge radijskih nakladnika (HURiN) i ove godine organiziran je godišnji stručni skup 'Dani HURiNA', koji se održao 15. i 16. listopada 2024. godine. Na skupu su podijeljene nagrade 'Zlatni mikrofon' u nekoliko kategorija: za najbolju radijsku emisiju, radijski jingle, radijskog voditelja i za životno djelo. Radio Marija je osvojila čak dva 'Zlatna mikrofona' i to u kategorijama 'Radijska emisija' i 'Životno djelo'. 

naslovna 2

Zlatni mikrofon za radijsku emisiju

Zlatni mikrofon za radijsku emisiju osvojila je Radio drama "Marija Petković ili Žena sa sličice", autora Vojmila Žica, a koju je odabrala i za radio priredila i režirala dr.sc.prof. Sanja Nikčević, tehnički uredio Josip Dandić, a glumili su Marijin KuzmičićRobert KurbašaDubravko Sidor i Sanja Nikčević. Radi se o drami iz ciklusa 'Radio drama na Radio Mariji' koje su se počele emitirati u rujnu 2023. godine. 

U ovoj drami autor nam otkriva i posvješćuje snagu i moć vjere u naizgled bezizlaznim situacijama s kojima se u životu susrećemo.

Krešimir, glavni lik, uputio se na more, ali u planinskom dijelu Hrvatske zbog kiše i bujice na cesti je autom sletio u provaliju. Cijelim tijelom priklješten i jadan, pred očima je vidio jedino sličicu Marije Petković koja mu je ispala iz novčanika. Razgovarajući s njom sjeća se odakle mu sličica i prisjeća se detalja njezina, a i svojeg života. Shvaća da je živio kao šišmiš, a sada je – umjesto da poleti – pao. Sjeća se i čuda koje se dogodilo u Južnoj Americi kada je Marija Petković pomogla mornarima zarobljenim u podmornici.

U razgovoru s njom prolazi razne faze – od ljutnje, straha i rezignacije preko ruganja i nerazumijevanja sve do moljakanja da bi na kraju došao do spoznaje, traženja oprosta i – odlaska.

No Marija i ovaj puta učini čudo. Spašava slomljenog šišmiša i nauči ga što je blagost, križ ljubav i Božja providnost.

Kao monodrama pod nazivom „Let šišmiša” djelo je nagrađeno na natječaju za duhovno stvaralaštvo Stjepan Kranjčić 2015.

naslovna 3 min

Zlatni mikrofon za životno djelo 

Zlatni mikrofon za životno djelo osvojila je Nela Fabijanić, producentica na Radio Mariji. 

Nela Fabijanić rođena je 6. srpnja 1964. godine u Vukovaru. Osnovnu i srednju školu pohađala je u Zagrebu gdje je i diplomirala na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, nakon kojeg se zapošljava u javnom poduzeću „Zrinjevac“ u kojem do 1997. godine radi kao voditelj Vrtnog centra. Suradnju na Radio Mariji započela je tri mjeseca nakon što je započelo emitiranje Radio Marije, tj. u svibnju 1997. godine, kao volonter u programu, uredskim poslovima i promociji na terenu. U studenom iste godine, na poziv prvog glavnog urednika, fra Nedjeljka Sliškovića, OFM zaposlena je na Radio Mariji kao djelatnik za rad u redakciji i administrativnim poslovima.

Za vrijeme prvih godina rada na Radio Mariji upisala je i diplomirala teologiju na Institutu za teološku kulturu laika KBF-a u Zagrebu.

Radila je kao novinar - izvjestitelj s terena tijekom prijenosa i praćenja seminara za evangelizaciju, duhovnih obnova i koncerata. Sudjelovala je u koordinaciji i organizaciji volontera na različitim poslovima radija, molitelja krunice i nositelja emisija. Danas radi raznolike poslove koji uključuju osmišljavanje i izradu različitih programskih sadržaja i projekata, komunicira s brojnim volonterima, sa stalnim urednicima i voditeljima emisija u odabiru tema obrađivanja.

Čestitke! Neka Duh sveti i dalje nadahnjuje, a Majka Marija i dalje zagovara za uspješno djelovanje na Radio Mariji. 

Radio Marija

08:20 Glazba
08:30 Vijesti, obavijesti i najava programa
08:45 Glazba
09:00 Nadom nošeni - tema: Život nakon gubitka - tugovanje kao put; gošća: prof. dr. sc. Lidija Arambašić; ur. i vod.: dr. sc. Iva Tadić, psiholog

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Riječ Gospodnja u 16h - homilija p. Stjepana Fridla

Subotom u 16h pratite emisiju Riječ Gospodnja u kojoj donosimo tumačenja liturgijskih čitanja. Današnju homiliju za Vas je pripremio p. Stjepan...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Listopad 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.