brezovica 30 proslava 1
Proslava 30. obljetnice rada Caritasove kuće „Blaženi Alojzije Stepinac“ u Brezovici, u kojoj su smješteni djeca i mladi s teškoćama u razvoju te odrasle osobe s invaliditetom održana je u utorak 24. rujna. Euharistijsko slavlje predvodio je mons. Dražen Kutleša, zagrebački nadbiskup u koncelebraciji s mons. Zlatkom Korenom, predsjednikom Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, mons. Stjepanom Večkovićem i mons. Jurjem Jerneićem, nekadašnjim predsjednicima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije; preč. Ivanom Lukićem, članom Upravnog vijeća Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, vlč. Zvonkom Vukovićem, župnikom Župe Uznesenja BDM u Brezovici, preč. Dubravkom Škrlinom Hrenom, dekanom Svetonedeljskog dekanata i ostalim okupljenim svećenicima. Misno slavlje animirao je zbor iz Župe BDM Žalosne - Špansko pod vodstvom Matije Škvorca. 
brezovica 30 proslava 6
 
Na početku misnog slavlja sve prisutne je pozdravio mons. Koren, istaknuvši kako se „spominjemo 30. obljetnice Caritasove kuće bl. Alojzija Stepinca u Brezovici. Geslo je „Svjetlo na stazi života“, nadodavši kako mu je „drago da si u ovom slavlju posvješćujemo da smo blizi jedni drugima, da smo naši, da pripadamo jedni drugima. Drago mi je ovdje pozdraviti našu djecu i mlade, marne i zauzete djelatnike ove Kuće, volontere, prijatelje, dobrotvore i dobročinitelje“, pozdravivši pritom sve okupljene.
 
Na početku homilije nadbiskup Kutleša istaknuo je kako je „ovo mjesto postalo oaza ljubavi, zajedništva i požrtvovnosti što svakodnevno svjedoče djela svih vas koji ovdje živite i radite. Kao kršćani, pozvani smo prepoznati ljepotu milosrdne ljubavi koju Bog pokazuje prema svakom čovjeku, i tu ljubav dijeliti s drugima. Darivajući u ljubavi svoje vrijeme i svoje talente drugima i sami se obogaćujemo“, dajući naglasak na tri točke: snagu Božje ljubavi prema djeci, činjenicu da nas djeca uče poniznosti i jednostavnosti te naše odgovornosti prema djeci i slabima.
brezovica 30 proslava 5
 
Nadbiskup Kutleša posebno je zahvalio „Bogu na svima onima koji su prije trideset godina s ljubavlju i vizijom utemeljili Caritasovu kuću "Bl. Alojzije Stepinac" u Brezovici, kao i svima koji su kroz ovo vrijeme nesebično djelovali u njoj, služeći najpotrebnijima. Njihova požrtvovnost i briga za djecu i odrasle, kojima su pružali dom, odraz su istinske kršćanske ljubavi“.

Po završetku misnog slavlja nadbiskupu Kutleši korisnici Caritasove kuće u Brezovici uručili su prigodni dar.
brezovica 30 proslava 4
 
U prigodnom programu s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije kazala je kako je „tijekom svih ovih godina ova kuća građena ljubavlju požrtvovnih zaposlenika koji uz podršku volontera i dobročinitelja danas brinu za 100 korisnika na smještaju“, zahvalivši „svima koji su svojim djelima ljubavi pomogli da ova kuća bude mjesto radosne blizine i suživota, kao i onima koji svojom požrtvovnošću ulijevaju nadu za uspješan hod u budućim godinama i desetljećima.“
brezovica 30 proslava 3
Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, kazala je kako „ovo nije samo obljetnica institucije, već obljetnica 30 godina davanja nesebične ljubavi, topline i brige za najranjivije članove našeg društva“.

Thomas Reuter, jedan od koordinatora izgradnje Doma u Brezovici, kao tadašnji Caritasov povjerenik za darovnu akciju naveo je šest impulsa/pobudnih točaka iz svoje službe, pritom rekavši: „preuzvišeni gospodine Nadbiskupe, ja Vam čestitam na Vašem Caritasu. Smijete biti ponosni na njega. Vaš Caritas jedna su svjetleća ulazna vrata za Crkvu.“
brezovica 30 proslava 7
Ravnatelj Caritasove kuće u Brezovici Berislav Janjić dao je kratak presjek povijesti Doma, njegovih kapaciteta i djelatnosti, pritom posebno zahvalivši „svim donatorima i svima ostalima koji su svojim nesebičnim radom i zalaganjem obogatili živote naših korisnika“.

Korisnici Caritasove kuće izveli su nakon toga prigodnu predstavu. Nadbiskup Kutleša uručio je prigodni dar dugogodišnjim zaposlenicima Doma u Brezovici. Na kraju susreta u govoru nadbiskup Kutleša rekao je kako je "ova kuća, nazvana po našem velikom blaženiku Alojziju Stepincu, nije samo mjesto skrbi, nego i izvor duhovne snage i inspiracije. Stepinac, koji je cijelim svojim životom svjedočio vjeru, ljubav i hrabrost, ostavlja nam u naslijeđe poruku kako se istinska ljubav prema Bogu ogleda u ljubavi prema bližnjemu. Upravo to ovdje vidimo, u svakom kutku ove kuće, u svakom osmijehu i pruženoj ruci. Stepinčeva misao o ljubavi kao temelju svega, neka nam bude trajni podsjetnik i vodilja da bez ljubavi sve gubi svoj smisao."
 brezovica 30 proslava 2
Kuću „Blaženi Alojzije Stepinac“ otvorio je i blagoslovio sluga Božji kardinal Franjo Kuharić, a u njoj su kroz ovih 30 godina boravila djeca i majke žrtve rata, djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca i mladi s teškoćama u razvoju te odrasle osobe s invaliditetom.
 

Radio Marija

08:15 Čestitamo rođendane
08:20 Glazba
08:30 Vijesti, obavijesti i najava programa
08:45 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Riječ Gospodnja u 16h - homilija p. Stjepana Fridla

Subotom u 16h pratite emisiju Riječ Gospodnja u kojoj donosimo tumačenja liturgijskih čitanja. Današnju homiliju za Vas je pripremio p. Stjepan...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Siječanj 2026
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.