kursiljo župe 2024 naslovna 2

De colores! Poslušajte najnoviju emisiju "Da radost vaša bude potpuna" o Kursilju - Malom tečaju radosnog kršćanstva, emitiranu 8. travnja. Naša je glavna tema bio Kursiljo - u župi.

Naši su gosti bili vlč. Saša Malović i Ana Bunić, suradnici Kursilja s kojima smo razgovarali o programima Kursilja u župama i o tome kako Gospodin dotiče srca u Malom tečaju. Emisiju je uredila i vodila Petra Ćurlin.

Poslušajte dvoje zaljubljenika u Gospodina i u Kursiljo i dvije različite, a bliske perspektive - svećeničku i laičku.

"Moj odličan prijatelj, vlč. Tomislav, koji zaista predivno svjedoči svoju vjeru kao svećenik mi je rekao - 'Sale, bio sam na otoku Krapnju. Tamo se događaju čudesa, bračni parovi obnavljajju svoja obećanja, svoju ljubav, događaju se razne vrste oprosta, i nešto što se ja trudim tijekom duže vremena tamo se dogodi u tjedan dana.'"

Vlč. Saša oduševljeno je ispričao kako je nakon svog prvog susreta na otoku Krapnju doživio potvrdu čudesa koje mu je prijatelj opisao, zaljubio se u Kursiljo i poželio ga podijeliti sa svima. Kao župnik pak vidi velike promjene u svojim župljanima i potiče župne zajednice da se obrate svojim župnicima kako bi Kursiljo došao i u njihovu zajednicu.

O promjenama u sudionicima govorila je i Ana, dugogodišnja suradnica Kursilja. Kao nećakinja vlč. Andrije Vrane, glavnog duhovnika pokreta Kursiljo u Hrvatskoj, od djetinjstva je slušala o plodovima Kursilja te se kasnije uključila kao animatorica, najprije sama, a poslije i sa suprugom. 

Kursiljo u župi travanj 2024png

 

"Razlike su vidljive između početka i kraja tečaja, i to je ono što me uvijek iznova oduševi. Od četvrtka do subote su to već drugi ljudi - dolaze radosno, pjevušeći... Zapravo se već osjeća jedna druga atmosfera. Isti problemi su ostali, neke teškoće su tu, ali sada ja na njih drugačije gledam, sada vidim da problem ne nosi mene, nego ja njega. Tako da već u nedjelju kad se razlazimo to budu zagrljaji... Nastanu takve veze, takva povezanost među nama u ta četiri dana da je meni još uvijek nevjerovatno kako to Duh Sveti čini," rekla je Ana.

Opisujući svetu misu s obnovom bračnih zavjeta posljednjeg dana župnog tečaja, vlč. Saša dirljivo je posvjedočio:

"Ta misa s obnovom bračnih zavjeta, to vam ja ne mogu opisati. Kad ti vidiš ljude koji se iz početka gledaju, koji zaplaču, koji si obnavljaju svoja obećanja da će se ponovo poštivati, ljubiti, opraštati... Ma to je takva radost, to se ne može opisati, to se mora doživjeti."

Poslušajte emisiju u arhivu Radio Marije te na našem YouTube kanalu:

 

Prijave za Krapanj

Osim župnih tečajeva, možete sudjelovati i u dužem programu Kursilja na otoku Krapnju tijekom ljetnih mjeseci.

Raspored tečajeva i informacije za prijavu možete pronaći na web stranici Kursilja.

Krapanj je "Otok tišine", stoga je idealno mjesto za odmoriti dušu i osluškivati Božje poticaje. Borova šuma u kojoj se odvija program Kursilja daje osjećaj zahvalnosti Gospodinu za prirodu koju nam je darovao i za jednostavnost života koji nam omogućuje da se usredotočimo na ono bitno, odnos s Gospodinom.

Kroz tjedan dana uz vodstvo svećenika i animatora, sudionici promišljaju o svojem životu i o Božjem djelovanju u njemu. Svaki dan slušaju teme i svjedočanstva bliska njihovom životu, razgovaraju o svojim iskustvima unutar malih grupa u povjerenju, zajedno i aktivno slave Euharistiju te provode jutra i večeri u zajedničkoj molitvi.

Nakon tjedan dana, sudionici osjećaju da ih veže jedan Duh koji nas čini obitelji, koji nas i potiče da se vratimo u svoju okolinu, svoju obitelj, posao, školu i društvo i da upravo tamo budemo Kristovi apostoli.

krapanj analogue vrt min

Emisiju o Kursilju pratite svakog drugog ponedjeljka u mjesecu u 21:00 h.

Radio Marija

08:20 Glazba
08:30 Vijesti, obavijesti i najava programa
08:45 Glazba
09:00 Škrinjica-čuvarica - tema: Split i Marko Marulić; gošća: Gita Gorana Galić, turistički vodič; ur. i vod.: Zdravka Andrijašević

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.