virovitica hgss biondic 1

U Maloj sali Virovitičko-podravske županije, župan Igor Andrović i pročelnik HGSS Stanice Orahovica Damir Štefanac potpisali su Sporazum o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za sufinanciranje završnih radova rekonstrukcije građevine (stare kožare), a koja se nalazi u Bogdanićevoj ulici u Virovitici.

Virovitičko-podravska županija, u sklopu svoje zakonske obveze, svake godine u svom Proračunu ima osigurana financijska sredstva u iznosu od 7.963,37 eura za redovito djelovanje HGSS Stanice Orahovica, a sada se operativnim snagama pomaže s dodatnim sredstvima u iznosu od 45.000 eura. Na ovaj način Županija želi poboljšati uvjete rada HGSS-a te istaknuti njihovu iznimnu važnost kao operativne snage na koju se uvijek može računati kada se radi o sprječavanju nesreća, spašavanju i pružanju prve medicinske pomoći na nepristupačnim područjima.

virovitica hgss biondic 2

„Izrazito sam zadovoljan što smo danas potpisali jedan hvalevrijedan Sporazum dovršetka rekonstrukcije građevine za našu Hrvatsku gorsku službu spašavanja Stanica Orahovica gdje će naši operativci sada imati svoj trajni dom – mjesto gdje će održavati seminare, edukacije, treninge, ali i držati svu svoju opremu. HGSS i sve naše operativne snage uvijek su spremne pomoći građanima cijele naše županije, pogotovo onima kojima je pomoć najpotrebnija na područjima koja su nepristupačna. Iz tog razloga, Županija će svim operativnim snagama, zajedno s njihovim volonterima, uvijek biti spremna pomoći i vratiti im uslugu spašavanja i spremnosti na čemu smo im izrazito zahvalni“ – rekao je župan Andrović.

Pripadnici HGSS-a raspolažu potrebnim stručnim znanjem i opremom za spašavanje, a sve u svrhu očuvanja ljudskog života, zdravlja i imovine. Oni su uvijek sveprisutni prilikom održavanja raznih događanja na nepristupačnim terenima kao što su biciklističke utrke, razne utrke građana ili planinarenje.

“Ova kuća bit će od velikog značaja jer nemamo pravu infrastrukturu za bazu u kojoj bismo držali našu opremu, vozila ili održavali tečajeve, edukacije i seminare. Teren nam je neurbano područje, vode, visine i dubine, a bavimo se potragama za osobama, intervencijama gdje imamo sportaše, bicikliste i turiste koji se zateknu u nepristupačnim uvjetima. Do sada smo bili podstanari u sva tri županijska grada i zato nam ova kuća, ovaj dom puno znači jer će nam se omogućiti adekvatni uvjeti, a samim time olakšati i sve intervencije” – rekao je pročelnik Štefanac.

Potpisivanju Sporazuma, uz potpisnike, nazočili su i pročelnica Službe za poslove župana i opće poslove Jasna Abramović, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok te Marika Marić, administratorica i spašavateljica u Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja Stanica Orahovica.


Tekst: www.vpz.hr

Foto: Božidar Biondić

 

Radio Marija

02:40 Glazba
03:30 Čitamo knjigu - p. Mirko Nikolić: "Gabrić još govori - 33 godine poslije"
04:00 Glazba
04:30 Izazovi - tema: 6. međunarodna konferencija za život pod geslom „Život, dakle, biraj!“; gošća: Petra Milković, dopredsjednica udruge Hrvatska za život; ur. i vod.: Slavica Janković, viša med. sestra

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.