eks

Knjiga nikada nije bila bliže čitatelju, ma gdje se nalazio, otkako je procvat doživjela eKnjiga. Velik izbor duhovnih i teoloških eKnjiga Kršćanske sadašnjosti dostupan je i u elektroničkom obliku zahvaljujući aplikaciji eKS, čime je niz izdanja nadomak klika mišem spreman za čitanje na Vašim uređajima. Digitalni je to iskorak u svijetu izdavaštva i ove izdavačke kuće koja na svojim elektroničkim policama donosi eKnjige duhovne, teološke tematike, iz područja molitve, liturgije, crkvenih dokumenata, religiozne publicistike i niza drugih.

Aplikacija eKS vrlo je intuitivna i jednostavna za uporabu te se za korištenje može besplatno preuzeti na najpoznatijim platformama za aplikacije (ovdje). U samo tri koraka, uz registraciju, možete preuzeti navedenu aplikaciju za operativni sustav i tip uređaja kojim se služite. Nakon prijave odaberite knjigu koju želite kupiti – potom, s pomoću koda, otvarate odabranu knjigu, udžbenik za vjeronauk, elektroničko izdanje časopisa ili pak neki od novih naslova u ponudi aplikacije eKS i uživate u čitanju bilo kada i bilo gdje na svojem mobilnom uređaju ili računalu!

Velik izbor knjiga

Među eKnjigama Kršćanske sadašnjosti pronaći će se i domaći i strani istaknuti autori, poput Tončija Matulića, Ivana Karlića, Hrvoja Kalema, Bože Lujića, Tomislava Ivančića, Odilona-Gbènoukpoa Singboa, sve do Anselma Grüna, Roberta Saraha, Tomáša Halíka ili pak dokumenata pape Franje.

Sve eKnjige cjenovno su povoljnije od tiskanih izdanja, a od čitatelja udaljene tek pokoji klik mišem. eKnjige Kršćanske sadašnjosti namijenjene su široj čitateljskoj publici, ali itekako studentima i profesorima teologije, religijskih znanosti, svećenicima koji će u elektroničkom obliku moći pronaći i liturgijske vodiče, predloške za homiliju, duhovno-teološka promišljanja o nizu tema, pa i Bibliju, a sada su se tu našli i novi eKompleti zanimljivih KS-ovih izdanja.

eknjige thumb

Četiri vrijedna eKompleta

Kršćanska sadašnjost pripremila je četiri zanimljiva eKompleta koji se mogu kupiti po vrlo povoljnim cijenama i čitati na mobilnom uređaju ili računalu.

eKomplet pod nazivom Molitva uključuje tri vrlo tražene i zanimljive knjige. Iz pera Tomislava Ivančića e knjige Budni budite i molite i Za bolji svijet te eKnjigu Oluja će proći. S Kristom kroz korizmenu svakidašnjicu Odilona-Gbènoukpoa Singboa. Riječ je o knjigama koje će poslužiti svim tragateljima za molitvom i dubljim doživljavanjem Boga, uz originalna promišljanja istaknutih autora.

Drugi eKomplet pod nazivom Teološka promišljanja okuplja tri vrijedna eIzdanja vrsnih autora: Dijalog u Crkvi i u društvu. Kršćanin i svijet (Stjepan Baloban), Mane i vrline (fra Ivan Šarčević) i Teološka promišljanja o Zazivima Božjem milosrđu (Hrvoje Kalem). Knjige su to koje će približiti još uvijek nedovoljno poznato „blago socijalnog nauka Crkve“ svakom vjerniku, mane i vrline u kontekstu složenosti moralnoga djelovanja i čovjekova postojanja uopće, kao i temu milosrđa na temelju Dnevnika svete Faustine, ali usporedno i Katekizma Katoličke Crkve.

Osluškujući Božju riječ naziv je trećeg eKomplet dostupnoj u aplikaciji eKS Kršćanske sadašnjosti. Sadržava tri vrijedne homiletske knjige Ivana Karlića za godinu A, B i C, a posebno će zanimljive i vrijedne biti za pripremu bogoslužja.

Kao eKomplet dostupno je i nekoliko Dokumenata pape Franje, Kongregacije za kler i Biskupske sinode pa se tako po vrlo povoljnoj cijeni može preuzeti čak četiri eIzdanja: Fratelli tutti. Enciklika o bratstvu i socijalnom prijateljstvu (D-187) (Papa Franjo), Pismo supružnicima. Prigodom Godine »Obitelj Amoris laetitita« (D-193) (Papa Franjo), Ljubljena Amazonija Querida Amazonia / Biskupska sinoda posebna sinoda za panamazonijsko područje, Amazonija: novi putevi za Crkvu i cjelovitu ekologiju. Završni dokument (D-186) (Papa Franjo i Biskupska sinoda) te »Muško i žensko stvori ih«. Za put dijaloga o pitanju roda u odgoju (D-185) (Papa Franjo).

Interaktivni udžbenici za katolički vjeronauk i ePeriodika

U aplikaciji eKS mogu se pronaći i jednostavni, funkcionalni i suvremeni digitalni udžbenici za katolički vjeronauk, obogaćeni višemedijskim sadržajima, koji nude dinamičko predočavanje informacija u različitim oblicima – animacije, kvizovi, videozapisi i zvučni zapisi, galerije slika i zadatci za ponavljanje.

Osim udžbenika, dio periodike Kršćanske sadašnjosti također je dostupan u eIzdanju: eKana i eSlužba riječi.

komplet teoloska promisljanja eknjiga

 

komplet osluskujuci bozju rijec eknjiga

 

ekomplet dokumenti pape franje eknjiga

Radio Marija

15:15 Krunica - Žalosna otajstva
15:45 Glazba
16:30 Vijesti dana
17:00 Povijesni i kulturni spomenici u gradu Zagrebu - ur.: dr. sc. Agneza Szabo

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Riječ Gospodnja - homilija apostolskog nuncija mons. Giorgia Lingue

Na Veliku subotu u 18:30 h i u nedjelju u 9:00 hu našem je programu Riječ Gospodnja – homilija apostolskog nuncija mons. Giorgia Lingue. Čitanja: Dj...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.