krizni put mladih 2024 15 scaled

Križni put mladih Šibenske biskupije održan je u subotu 16. ožujka pod geslom „Meni je štit Bog“ Ruta križnog puta bila je Kljaci-Čavoglave-Crivac-Zlopolje -Ogorje. Pobožnost je održana u organizaciji Ureda za pastoral mladih Šibenske biskupije. Okupilo se oko dvjesto i sedamdeset mladih iz trideset i osam župa Šibenske biskupije, kazao je biskupijski povjerenik za pastoral mladih don Ante Vrcić. Istaknuo je kao pobožnost križnog puta mladih dobra je prigoda da se mladi iz cijele Biskupije međusobno povežu i učvrste u vjeri. Raduje ga kako je istaknuo sudjelovanje mladih iz više od pola župa Šibenske biskupije. Posebno je istaknuo zauzeti rad članova Savjeta Ureda za mlade Šibenske biskupije koji su se nesebično stavili u službu organizacije križnog puta mladih.

Šibenski biskup Tomislav Rogić mladima se pridružio u Ogorju i s njima bio zadnje dvije postaje. Nakon Završetka pobožnosti i blagoslova sa križem biskup je u župnoj crkvi u Ogorju predvodio misno slavlje.

U homilji je mladima poručio kako su hodali više kilometara, i umorili se. „Tijelo je umorno, noge malo teže, ali srce ispunjeno. Zar ne? Izdržali ste napor puta i tegobu dana. Hodali ste zajedno, jedan uz drugoga. Da li se netko osjećao sam, napušten, zaboravljen? Možda u dubini duše iz drugih razloga, ali ne zbog današnjeg hoda za Križem. Tu ste pronalazili snagu molitve i zajedništva da se nosite s onim što vas možda, tišti u duši. Ma htio bih vam reći da ste danas hodeći za križem, hodali za Kristom, da ste vježbali život. Hodati jedan uz drugoga, misliti jedan na drugoga, moliti jedan za drugoga, pomoći jedan drugome, imati isti cilj, biti dionici istog duha. Hodom častili da bi mogli kroz život časnije hoditi“, poručio je biskup Rogić.

krizni put mladih 2024 24 scaled

Biskup je naglasio kako svatko ima vlastitih slabosti, te dosta izazova i poteškoća s kojima se treba nositi. Ima puno toga što nas želi zavesti, zarobiti, ovisnost bilo koje vrste., kazao je biskup koji je mladima poručio da sve poteškoće mogu se predvladati u hodu za Kristom. Onako kako ste to danas činili, zajedno za križem, za jedinim Spasiteljem koji nam je pokazao koliko mu je do nas stalo.

Veli psalmista: meni je štit Bog koji spasava! Kad me je Bog prvi puta stavio iza svog štita, zlo od mene otklonio? Kad sam kršten. Tada me zamilovala njegova ruka, tada mi je darovao svoju naklonost. U svakom slijedećem sakramentu: ispovijedi, pričesti, krizmi, bolesničkom pomazanju, sutra u sakramentu ženidbe ili svetog reda – svetih zavjeta, Bog je moj štit, On me spasava. K njemu idem i s njime hodim. Ne želim koraka napraviti bez tog Štita. Bog je moj štit, kad uzmem krunicu u ruke i prebirem zrnca Zdravo Marija razmišljajući otajstva našega spasenja. Bog je moj štit kad me svlada umor, neuspjeh, razočaranje, a ja uzmem Njegovu Riječ i u njoj tražim utjehu, novu snagu i polet. Reći će sveti Petar: Gospodine, kamo da idemo, Ti imaš Riječi života vječnoga, poručio je biskup mladima.

krizni put mladih 2024 3

Bog je moj štit kad na mene navale napasti, ponude ovoga svijeta koje nude kratkotrajni užitak iza kojega se krije provalija. Uzimam Božje zapovijedi i stavljam ih pred svoju savjest: ne ukradi, ne laži, ne ubi, ne povrijedi ni sebe ni drugoga, čuvaj svoje dostojanstvo, pobijedi svoju sebičnost, ustraj u dobru – Meni je štit Bog! I onda kad pomislim de više ništa nije kako treba ili da nema smisla, kad sam u opasnosti odustati – sjeti se Meni je Štit Bog, on svojih ne ostavlja, On svoje naklonosti ne uskraćuje. Predragocjeni smo mu jer je za nas dao svoga Sina, svu svoju milinu! I na koncu, ako bilo kada posumnjate da ste sami i napušteni, ne zaboravite pogledati u križ. Ondje je Spasitelj svijeta dao prikovati svoje ruke da njegov zagrljaj bude zauvijek otvoren svakome,kome je šti Bog, koji spasava! A mi se trudimo donositi mu čisto srce!, poručio je biskup Rogić mladima.

krizni put mladih 2024 1

Izvor: Šibenska biskupija

Radio Marija

15:45 Glazba
16:30 Vijesti dana
17:00 Povijesni i kulturni spomenici u gradu Zagrebu - ur.: dr. sc. Agneza Szabo
17:45 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Riječ Gospodnja - homilija apostolskog nuncija mons. Giorgia Lingue

Na Veliku subotu u 18:30 h i u nedjelju u 9:00 hu našem je programu Riječ Gospodnja – homilija apostolskog nuncija mons. Giorgia Lingue. Čitanja: Dj...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.