iz arhiva min kursiljo 2024 02 naslovna

De colores! Ne propustite emisiju "Da radost vaša bude potpuna" o Kursilju - Malom tečaju radosnog kršćanstva. U ponedjeljak 12. veljače govorili smo o programima Kursilja za krizmanike, o duhovnoj situaciji u kojoj se nalaze mladi i o tome kako im pristupiti. Naši su gosti bili vlč. Dominik Cestar, suradnik Kursilja i Šimun Klepo, animator. Emisiju je uredila i vodila Petra Ćurlin.

 "Ako smijem biti malo osoban, najbolje od svega na župnim Kursiljo susretima, a onda i na Krapnju su mi, naravno kao i većini - igre. Tu se uživim maksimalno. Čak i pretjerano. Toliko da mi je jednom rektorica jednog termina rekla da svećenicima treba zabraniti da se igraju jer su gori nego djeca.

Osim toga, dojmi me kada su mladi, cijela generacija krizmanika, okupljeni oko oltara i slave euharistiju, slave Isusa.

Istina je da ne znamo tko će od njih nakon Krizme ostati, tko ne, tko će se i kada i zašto vratiti ili u kojem trenutku možda netko tko je redovit odustati, ali nastojim si neprestano ponavljati u sebi kako svaki od njih ima potencijal koji Isus vidi u njemu ili u njoj i to mi je osnovna motivacija kojom se nastojim voditi u radu s mladima i krizmanicima. 

U svima gledati isti onaj potencijal koji u nama vidi Gospodin." — vlč. Dominik

kursiljo analogue krizmanici 2 naslovna min

U emisiji otkrijte kako upravo u ključnim trenucima u životu krizmanika Kursiljo postaje put do autentičnog i radosnog kršćanstva i kako nekoliko dana na Krapnju može promijeniti cijeli život:

"Na Krapanj sam bio pozvan, nisam znao što me tamo čeka. Došao sam s nekakvim svojim problemima za koje nisam ni znao koliko su bitni. Došao sam dosta nesretan, nisam imao puno prijatelja tada i nisam mogao biti otvoren. Ljudi jednostavno dolaze tebi, vidiš na njihovim licima da ih zanima tko si, žele te upoznati, žele biti tvoji prijatelji, što je meni bilo predivno.

Meni je osobno bilo super kako smo se jednom išli kupati i u moru smo počeli komentirati o temama o kojima smo čuli. 

I evo, nakon Krapnja sam počeo otkrivati neke svoje talente, počeo sam kroz krizmaničke tečajeve svjedočiti, počeo sam se otvarati ljudima, pričati s njima, vidio sam da sam komunikativan. Nakon tog Krapnja sam uzeo i gitaru u ruke, sad sviram već dvije godine. Volim kroz pjesmu donijeti i veselje i pokazati Krista." — Šimun

krapanj analogue vrt min

Što je Krapanj?

Na otoku Krapnju nasuprot Brodarice nalazi se mali raj na zemlji gdje Kursiljo već godinama održava duhovne obnove po uzoru na Kursiljo tečaj. Svake godine na Krapanj dolaze različite grupe: obitelji, branitelji, srednjoškolci, studenti, radnička mladež i osobe zrelije životne dobi.

Krapanj je "Otok tišine", stoga je idealno mjesto za odmoriti dušu i osluškivati Božje poticaje. Borova šuma u kojoj se odvija program Kursilja daje osjećaj zahvalnosti Gospodinu za prirodu koju nam je darovao i za jednostavnost života koji nam omogućuje da se usredotočimo na ono bitno, odnos s Gospodinom.

Kroz tjedan dana uz vodstvo svećenika i animatora, sudionici promišljaju o svojem životu i o Božjem djelovanju u njemu. Svaki dan slušaju teme i svjedočanstva bliska njihovom životu, razgovaraju o svojim iskustvima unutar malih grupa u povjerenju, zajedno i aktivno slave Euharistiju te provode jutra i večeri u zajedničkoj molitvi.

Nakon tjedan dana, sudionici osjećaju da ih veže jedan Duh koji nas čini obitelji, koji nas i potiče da se vratimo u svoju okolinu, svoju obitelj, posao, školu i društvo i da upravo tamo budemo Kristovi apostoli.

Za krizmaničke tečajeve na Krapnju možete se prijaviti preko portala e-župe.

 

Emisije o Kursilju možete poslušati i u arhivu emisija te na YouTube kanalu RadioMarijaHR:

 

Emisiju o Kursilju pratite svakog drugog ponedjeljka u mjesecu u 21:00 h.

Radio Marija

02:15 Krunica - Otajstva svjetla
02:40 Glazba
03:30 Čitamo knjigu - p. Mirko Nikolić: "Gabrić još govori - 33 godine poslije"
04:00 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Svibanj 2023
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.