bielen brak naslovna

U župnoj crkvi Dobroga Pastira u Brestju na zagrebačkom istoku proslavljen je u nedjelju 11. veljače Svjetski dan braka obnovom bračnih zavjeta i euharistijskim slavljem koje je predvodio mjesni župnik vlč. Zlatko Pavetić, izvijestila je Župa.

Navodeći u propovijedi jubilarce Bielen s najviše godina braka (60) te Križić s najmanje godina braka (5), župnik Pavetić je istaknuo da je u bračnom životu važno hoditi s Bogom jer će tako životne poteškoće biti lakše. „Danas želite reći da je vaš brak uspio i da je blagoslovljen te želite to posvjedočiti“, podsjetio je propovjednik, dodavši da je sklapanjem sakramenta ženidbe brak obilježen „sakramentalnim pečatom. Niste samo vi jedno drugom obećali ljubav i vjernost, nego je i Bog obećao ljubav i vjernost svakome od vas“.

Ljubav između Krista i Crkve vječna je i bezuvjetna, a samo prava ljubav može biti trajna te izdržati kušnje, patnje i probleme, križ, istaknuo je. „Niste samo vi zaslužni što ste kroz tolike godine ostali zajedno, zaslužni su i mnogi dragi ljudi koji su vas podržavali – roditelji, djeca, prijatelji“, dodao je.

Ustvrdio je da imaju razloga biti Bogu zahvalni i za dobre i loše trenutke kroz koje su tijekom zajedničkoga života prolazili. Sve to zahvaljujući uzajamnoj ljubavi, vjernosti i poštovanju, dodao je. „Ljubav prema Bogu i prema bližnjemu, ispravan odnos čovjeka prema Bogu garantira i ispravan odnos čovjeka prema čovjeku. Svi smo pozvani ostvariti Kristovu ljubav prema Crkvi, živeći po Isusovu zlatnom pravilu koje je mjera odnosa prema ljudima“, rekao je te dodao da je to mjera odnosa i u braku. Predvoditelj je zaželio jubilarcima još puno godina zajedničkoga života, da ih provedu u ljubavi, zdravlju, miru i veselju, uz Božji blagoslov.

Osamnaest je jubilaraca potvrdilo svoju ljubav i vjernost obnavljajući bračne zavjete, a supružnici Robert i Elizabeta Đekić predstavili su ih vjerničkoj zajednici. Svoj dijamantni bračni jubilej proslavili su supružnici Mihovila i Stanko Bielen. Četrdesetu obljetnicu bračnog zajedništva potvrdili su supružnici Janja i Vitomir Debeljak. 35. godišnjicu braka obilježili su supružnici Ljilja i Anto Tikvić.

Trideset godina braka obilježili su jubilarci Maja i Krešimir Bešen, Katarina i Darko Ingula te Sonja i Damir Zagajski. Srebrni bračni jubilej proslavili su supružnici Ivana i Željko Puček te Ksenija i Mladen Šturlić-Tupek. Dvadesetu obljetnicu braka obilježili su supružnici Mirjana i Perica Jerković, Klara i Ante Jolić, Renata i Nikica Lukarić, Petra i Ivan Križić te Gordana i Ivan Martić.

Petnaest godina bračnog zajedništva potvrdili su parovi Maja i Krešimir Božić, Tihana i Jozo Martinović, Marina i Boris Škorput te Jelena i Darko Šturlić – Tupek. Petu godišnjicu braka obilježili su supružnici Ena i Domagoj Križić. Tijekom misnoga slavlja župnik Pavetić krstio je Mariju, četvrto dijete obitelji jubilaraca Škorput.

Za uspomenu na jubilej bračnim je parovima uručen simboličan dar – na biber crijepu (simbol dugovječnosti i čvrstoće) otisnuta fotografija župne crkve Dobroga Pastira s tekstom Hvalospjeva ljubavi, imenima te brojem godina braka. Nakon euharistije i zajedničkoga fotografiranja uslijedilo je zajedničko druženje i zakuska u župnoj dvorani, izvijestila je Župa.

 


Izvor: IKA

 

Radio Marija

15:45 Glazba
16:30 Vijesti dana
17:00 Povijesni i kulturni spomenici u gradu Zagrebu - ur.: dr. sc. Agneza Szabo
17:45 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Riječ Gospodnja - homilija apostolskog nuncija mons. Giorgia Lingue

Na Veliku subotu u 18:30 h i u nedjelju u 9:00 hu našem je programu Riječ Gospodnja – homilija apostolskog nuncija mons. Giorgia Lingue. Čitanja: Dj...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.