gospa lurdska pixabay naslovna

„Tvoj narod na putu“ duhovna je inicijativa Svjetska obitelj Radio Marije kojom želimo odgovoriti na poziv naše nebeske Majke na molitvu i dobra djela. Inicijativa je započela u izazovnim vremenima pandemija i odvojenosti, kako bi se svakome, bez obzira na situaciju, pružila mogućnost hodočašća i zajedničke molitve krunice. U sklopu ove prekrasne inicijative, Marijin narod putem valova Njezinog radija putuje u velika marijanska svetišta diljem svijeta, gdje se uz pjesmu i razmatranja moli krunica na različitim jezicima u zajedništvu Svjetske Obitelji Radio Marije.


U ponedjeljak 12. veljače u 17:00 h u sklopu inicijative "Tvoj narod na putu" prenosit ćemo krunicu iz marijanskog svetišta Gospe Lurdske u Francuskoj.

lourdes vitraj cathopic web

 "Ja sam Bezgrešno začeće!"

Za šesnaestog od osamnaest Gospinih ukazanja u špilji kod Lourdesa, Gospođa je Bernardici otkrila svoje ime.

Na svetkovinu Blagovijesti, Bernadette Soubirous nije odlazila do špilje već tri tjedna. Tek tijekom noći od 24. na 25. ožujka ona odjednom osjeti velik poriv da ode do špilje Massabielle. U pet sati ujutro kreće prema špilji, u pratnji nekih svojih rođaka. Premad je veoma rano, nekoliko ljudi, uključujući šefa policije, nalazi se kod spilje. Čim je Bernadette stigla ugledala je Gospu. Ostala je oko sat vremena u ekstazi, gledajući u Gospu. Tri puta je upitala Gospu za ime. Gospa joj se samo nasmiješila; zatim se Bernadette ohrabrila i četvrti puta ju upita za ime! Dobila je ODGOVOR: "Ja sam bezgrešno začeće".

Ova Gospina izjava potvrđuje nauk pape Pija IX. Ona je ‘Gospođa odjevena u sunce’, prečista djevica.

 

Pet znakova Lurda

Voda

U četvrtak 25. veljače 1857. Gospa je rekla Bernardici: „Idi do izvora i napij se vode te se tamo operi“. Ne videći nikakvu vodu u blizini, otišla je u Gave. Ali ona je pokazala prstom da idem ispod stijene. Tamo sam našla prljavu vodu, tako malo da sam imala poteškoću uzeti je sa dlanom svoje ruke. Triput sam je bacila jer je bila tako prljava. Tek sam uspjela iz četvrtog puta.“ Evanđelja bilježe slijedeću scenu: “Isus dođe u samarijski grad zvani Sikar, blizu zemljišta koje dade Jakov sinu svome Josipu. I Isus umoran od puta sjedio je na zdencu. (…) Tko god pije od te vode, opet će ožednjeti. A tko pije od vode koju ću mu ja dati, sigurno neće nikad ožednjeti. Štoviše, voda koju ću mu dati postat će u njemu izvorom one vode što struji u život vječni.“ (Iv 4-6.13-14 ) Lurdska voda je simbol ove „žive vode“ koju daje Isus.

Stijena

Bilo je to u Masabjelskoj spilji kad je Bernardica Soubirous vidjela blaženu Djevicu Mariju na 18. ukazanje. Biblija nam govori kako je Bog stijena. On je stijena na koju se mogu pouzdati. „Gospodine, hridino moja, utvrdo moja, spase moj; Bože moj, pećino moja kojoj se utječem, štite moj, snago spasenja moga, tvrđavo moja!“ Ps 18(17)

Svijetlo

Danju i noću, ljeti i zimi, svijeće gore u Grottu. Svijeća je svijetlo vjere. Ovo je svjetlo Kristovo. „Ja sam svijetlo svijeta. Tko mene slijedi neće hoditi u tami nego će imati svjetlost života.“ (Iv 8,12)

Mnoštvo

Mnogo ih je, dolaze iz svakog plemena i naroda. Mali broj hodočasnika na samom početku sada je dosego broj od 6 milijuna. Lurd je istinsko iskustvo Crkve, zajedničko okupljanje cijele raštrkane djece Božje.

Bolesni

Sve od izliječenja Cathrine Latapie (01. ožujka 1858.) mnogi idu prema Lurdu, nastojeći oko fizičkog izliječenja, ali nadasve duhovnog ozdravljenja, povratiti snagu i suočiti se s unutarnjim mirom.

 

Gospa je Bernardicu, i kroz nju sve nas, pozvala na pokoru i molitvu za grešnike. Odazovimo se, molimo u zajedništvu Svjetske obitelji Radio Marije.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u ovom svjetskom duhovnom hodočašću sa svim radio postajama diljem svijeta koje nose lijepo ima naše majke Marije.

Budite s nama u molitvama na duhovnom putu!

lourdes svetište pixabay featured

 

Radio Marija

10:00 Glazba
11:00 Sveta misa - prijenos iz svetišta Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici
12:00 Kraljice Neba; Molitva - Srednji čas
12:10 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Siječanj 2022
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.