Filip Panza spot 

Pjesma je prijevod poznate izvedbe ''Holy Forever'' glazbenika Chrisa Tomlina, a sada je Hrvatska dobila i svoju studijsku verziju pjesme.

Glazbenik Filip Panza donosi novu pjesmu u kojoj, kako kaže, pronalazi izvor mnogih Božjih čudesa; od onih malih svakodnevnih pa sve do onih čovjeku neobjašnjivih.

Pjesma odiše prividnom jednostavnošću, premda je izvedbeno poprilično zahtjevna. Vrlo je lako pamtljiva sa zanimljivim rješenjima glazbenih izričaja i postigla je ono najvažnije: doprijeti do srdaca širokog slušateljstva. Prigodna je za slavljenja i razne vrste pobožnosti, poput euharistijskoga klanjanja dozivajući nam u pamet Izaijinu epifaniju (bogoobjavu): "Vidjeh Gospoda gdje sjedi na prijestolju visoku i uzvišenu. Skuti njegova plašta ispunjahu Svetište. Iznad njega stajahu serafi; svaki je imao po šest krila: dva krila da zakloni lice, dva da zakrije noge, a dvama je krilima letio. 'Svet! Svet! Svet Jahve nad Vojskama! Puna je sva zemlja Slave njegove!' Od gromka glasa onih koji klicahu stresoše se dovraci na pragovima, a Dom se napuni dimom" (Iz 6,1-4).

Videospot je sniman na vrhu zgrade u Zagrebu s prekrasnom urbanom panoramom, podsjećajući nas tako na Božju prisutnost i blizinu: bilo u miru skrovite crkve, parka ili u vrevi užurbane svakodnevice, On je uvijek i zauvijek svet!

"U tekstu pjesme spominje se Božje ime koje je silno, moćno i koje sve nadvisuje. Mislim da su tu sadržani epiteti o kojima možda ne razmišljamo često. Upravo zato što je On moćan i silan, ne sumnjam da svaki dan u mome životu mogu pronaći nešto na čemu bih mu bio zahvalan; mogu pronaći nešto lijepo u svakoj situaciji, pa čak i onoj manje poželjnoj. Jer ako je On uz nas, tko će biti protiv? Prolazeći kroz razne životne situacije u zadnjih nekoliko mjeseci dok sam snimao ovu pjesmu, svjestan sam još više da ne mogu nikamo bez Njegova Duha. Kako nam i sveti Pavao kaže: 'Bog odasla u srca vaša Duha Sina svoga koji kliče: Abba – Oče!' (Gal 4,6). Ta spoznaja vjere moguća je samo u Duhu Svetomu, bez čijeg nadahnuća ne bih ni mogao snimiti ovakvu pjesmu", kazao je Filip.

"Naglasio bih i tri dimenzije vremena koja se spominje u pjesmi: prošlost, sadašnjost i budućnost. Boga kojeg smo slavili, danas slavimo i slavit ćemo. Vjeru koju su nam naši djedovi i bake prenijeli, naša sadašnja generacija koja se trudi živjeti sakramentalno te budući naraštaji kojima ostavljamo tu istu vjeru. 'Sva prijestolja, vlasti, sve sile i vladari' koji svi veličaju ime Isusovo. Mi u franjevaštvu se vodimo također tim primjerom gdje svu okolinu oko sebe gledamo kao mjesto susreta s Gospodinom i kao priliku za navještanje Evanđelja po primjeru sv. Franje Asiškog'.

Audioprodukciju potpisuje Ivan Škunca, dok je videoprodukciju radio Ivan Ojdanić (Film Factory Zagreb). Prijevod za pjesmu je omogućio WorshipVision Croatia, dok Nova Eva ponovno zauzima ulogu izdavača pjesme na svom YouTube kanalu.

"Ovaj tim koji neumorno radi za Krista doista je poslao sami Bog. Mogu reći da su izmoljeni jer, sve i da sam ih sam tražio, ne bih uspio. Bog zna što radi kada pošalje divne ljude koji svojim životima svjedoče Njegovu ljubav za koju i oni izgaraju svakim danom. Ujedno su mi nadahnuće da i ja nastavim još više služiti na 'Božjoj njivi' te da navješćujem Radosnu vijest kamo me On pošalje. Uz Božju pomoć, nastavljam dalje živjeti svoj poziv: sa snimanjima, gostovanjima i slavljenjima koliko god mogu i gdje god mogu", zaključio je Filip.

 

Radio Marija

22:30 Upoznajmo Bibliju
22:40 Glazba
23:00 Molitva - Povečerje
23:10 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.