uganda

U prepunoj velikoj dvorani Gripe u Splitu u petak 2. veljače održan je koncert „Srce za Ugandu“, s plemenitim ciljem za otvaranje nove misije u Ugandi.
U sklopu duhovnog koncerta „Srce za Ugandu“ koji je prije nekoliko dana na splitskim Gripama okupio više od 6 tisuća posjetitelja, za izgradnju nove misije u Ugandi prikupljeno je više od sto tisuća eura! Koncert je održan u organizaciji Župe Gospe Fatimske iz Splita, a uz kupnju ulaznice za duhovni koncertni spektakl koji je napunio veliku dvoranu Gripe, građani su svoj doprinos ovoj hvalevrijednoj akciji dali i direktnim uplatama donacija na račun. „Cjelokupan iznos koji je prikupljen u ovoj humanitarnoj akciji već je uplaćen na račun Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj, koji je naša krovna organizacija za pomoć misijama i misionirima. Taj iznos bit će u potpunosti proslijeđen don Jakoslavu Baniću, misionaru u Ugandi koji će nas onda naknadno obavijestiti o izgradnji ove nove misije“, ističe don Ivan Zovko, u ime splitske Župe Prečistoga Srca Marijina (Gospa Fatimska) koja je organizirala ovaj koncert i predvodila akciju „Srce za Ugandu“. Točan iznos koji je do sada prikupljen iznosi čak 101.512,00 eura!

Svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije i misionar don Jakoslav Banić zahvaljujući i ovim novčanim sredstvima prikupljeni na ovom koncertu započinje potpuno novu misiju u Ugandi, u pokrajini Karamoja koja će u mnogočemu unaprijediti životne okolnosti za djecu i lokalno stanovništvo u tom vrlo siromašnom dijelu Ugande, gdje je glad i nedostatak pitke vode nažalost svakodnevica. Tek 15% djece u ovoj regiji pohađa školu, a samo njih 45% ima osiguran topli obrok dnevno. Potresna je činjenica da tek 20% djece dočeka životnu dob od pet godina. Zahvaljujući ovim donacijama i donacijama koje su prikupile Papinska misijska djela u RH i Misijski ured Splitsko-makarske nadbikupije započinje izgradnja pastoralno-edukacijskog centra za djecu i mlade, utočišta za najsiromašnije, crkve, osnovne škole, dječjeg vrtića i poljoprivrednog dobra u Ugandi.

Podsjetimo, na koncertu koji je proteklog petka, 2. veljače, na Svijećnicu, napunio Gripe, pjevali su brojni poznati izvođači duhovne glazbe u Hrvatskoj - Vanessa Mioč, sestre Palić, zbor Mihovil, sestre Ramljak i fra Marin Karačić, a posebni gosti koncerta bili su klapa Cambi i Dražen Zečić. U organizaciji koncerta sudjelovalo je stotinjak volontera, ponajprije iz župe Gospe Fatimske, ali i cijelog Splita pa i šire, a bili su predvođeni don Ivanom Zovkom, Majom Dusparom, Pericom Prižmić i Krunoslavom Kvesićem. „Na koncertu se osjetilo predivno zajedništvo i to je moralo uroditi plodom! S prikupljenim donacijama nadišli smo sva očekivanja, a to je dokaz o Božjem blagoslovu svemu ovom. Zato, vjerujem da će ovo djelo dobrote ljudi brzo uroditi blagoslovom u Ugandi. Hvala svima koji su bili dio ovog koncerta i neka svima dobri Bog uzvrati”, poručio je don Ivan Zovko, organizator i upravitelj Župe Gospe Fatimske u Splitu.

Izvor: IKA / Splitsko-makarska nadbiskupija

Radio Marija

06:15 Nakane Apostolata molitve za ožujak; Krunica - Otajstva svjetla
06:40 Glazba
06:45 "Riječ o riječi" - duhovni poticaji za svaki dan
06:50 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Ljubav nije ljubljena" - korizmeno razmatranje s. Lidije Bernardice Matijević

Povjerenje Knjiga Izlaska (usp. Izl 16, 1-18) govori o problemima koje je Mojsije doživljavao na putu iz Egipta. Ubrzo su ožednjeli, ogladnjeli,...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Kolovoz 2022
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.