povjerenici 6 min

Godišnji „team building“ za članove Odbora za mlade Hrvatske biskupske konferencije održao se od 5. do 7. veljače u Pastoralnom centru Varaždinske biskupije u Ludbregu.
Susret je započeo misnim slavljem u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Ludbregu kojim je predsjedao varaždinski biskup Bože Radoš, u zajedništvo sa šibenskim biskupom Tomislavom Rogićem, predsjednikom Odbora te povjerenicima za pastoral mladih i studentskim kapelanima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

U večernjem dijelu programa, vlč. Marko Domiter, predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije, održao je izlaganje u kojem je predstavio Varaždinsku biskupiju te aktivnosti u organizaciji Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije. Uslijedila je rasprava i razmjena iskustava.

Drugog dana susreta, u prijepodnevnim satima, održana je sjednica Odbora HBK-a za mlade. Središnja tema sjednice bio je predstojeći Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati 4. svibnja u Gospiću. Vlč. Josip Tomljanović, povjerenik za mlade Gospićko-senjske biskupije i đakon Karlo Špoljarić, članovi Organizacijskog odbora SHKM-a, izvijestili su povjerenike o tijeku prijava i planiranom programu na dan susreta. Jedna od tema susreta bila je i nacionalna završnica Katoličke malonogometne lige čiji će domaćin ove godine biti Zagrebačka nadbiskupija, a raspravljalo se o i drugim aktivnostima pastorala mladih u Hrvatskoj i BiH, s naglaskom na ljetni program i kampove.

povjerenici 11 min

U poslijepodnevnim satima sudionici su pohodili Lepoglavu. Lepoglavski župnik Nenad Piskač proveo je povjerenike kroz lepoglavski samostan i crkvu, upoznao ih s bogatom kulturnom, povijesnom, znanstvenom i duhovnom baštinom i životom pavlina u Lepoglavi. Posebno je progovorio o zatočeništvu blaženoga Alojzija Stepinca u lepoglavskoj kaznionici. Nakon pohoda samostanu i crkvi, povjerenici su zajedno s mons. Rogićem posjetili lepoglavsku kaznionicu, odnosno kaznioničku kapelu blaženog Alojzija Stepinca i Blaženikovu spomen-ćeliju gdje je boravio od 19. listopada 1946. do 5. prosinca 1951. Tamo su uputili molitvu po zagovoru blaženog Alojzija za sve zatvorenike i djelatnike Kaznionice.

Mons. Tomislav Rogić u večernjim je satima, u zajedištvu s povjerenicima, predslavio svetu misu u župnoj crkvi Dobroga Pastira u Varaždinu. Nakon mise u dobrodošlici župnik Ivica Cujzek govorio je povjerenicima o župnoj crkvi Dobrog Pastira i povijesti Župe sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu. Program drugog dana povjerenici su zaključili večernjom šetnjom središnjim dijelom grada Varaždina.

Treći dan susreta započeo je slavljem svete mise nakon koje je uslijedila evaluacija susreta te donošenje zaključaka i prijedloga za daljnji rad Odbora. Susret je završio zajedničkim objedom u Pastoralnom centru u Ludbregu.

Izvor: Šibenska biskupija

Radio Marija

10:00 Glazba
10:05 Vijesti iz Zagrebačke nadbiskupije
10:15 Glazba
10:30 Školski sat - predstavljamo OŠ Augusta Cesarca u Špišić Bukovici; gosti: ravnateljica Ivana Simeunović, učitelji i učenici škole; ur. i vod.: Božidar Biondić

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Bezuvjetnost

U svadbenoj dvorani pronalaziš čovjeka koji nema svadbeno odijelo. Izbacuješ ga van gdje će biti plač i škrgut zubi. Ako je tvoja ljubav bezuvjetna, ona je...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Ožujak 2024
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.