376503567 691107169715235 3960460883921843482 n

Poštovani,

pred nama je drugi dio pastoralne godine te nekoliko događaja koje traže našu posebnu pozornost. Središnji događaj je Susret Hrvatske katoličke mladeži 4. svibnja u Gospiću.

Svjestan sam da je pastoralna zauzetost i djelovanje kod mnogih velika i zahtjevna. A sada – može se činiti – dodaje se još jedna stvar “koju treba učiniti”. Stoga Vas potičem da ove pastoralne pothvate promatrate onim kontemplativnim pogledom o kojem nam govori papa Franjo u Evangelii gaudium (br. 71.), kako biste otkrili brojne primjere sudjelovanja i dijeljenja koji su se već ukorijenili u vašim zajednicama. Mladež nas stalno poziva da provjeravamo naš pastoralni rad kako bi sačuvao dvostruku vjernost: vjernost osjećaju mladih, njihovih dubokih težnja, kulturnoj klimi u kojoj žive i za koju ih želimo osposobiti da budu nositelji, a ne samo naslovnici i potrošači; te vjernost Isusu Kristu, Crkvi i njezinu evangelizacijskomu poslanju, u sposobnosti življenja, zahvaljujući djelovanju Duha Svetoga, poslanja u sadašnjosti, ne samo kao protokolarna primjena prošlosti, koja je ostala za leđima, nego kao uvijek plodna povijest i novost koja nas neprestano obnavlja i vodi k savršenom sjedinjenju s njezinim Zaručnikom (usp. LG, 4.).

ŠKOLA ANIMATORA

Održan je prvi susret na kojem je sudjelovalo četrdesetak mladih iz više župa naše nadbiskupije. Nakon uvodnog susreta, još je moguće, priključiti se. Sljedeći susreti su:

17. veljače 2024.
15. - 17. ožujka 2024.
13. travnja 2024.

Za jednodnevne susrete participacija za sudjelovanje je 20 eura, dok ćemo cijenu vikend susreta naknadno odrediti. Ako se netko novi želi prijaviti može to učiniti do 10. veljače pomoću e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI U GOSPIĆU

Kako smo i najavili donosimo više informacija o organizaciji susreta. Prijave za Susret započele su 4. siječnja 2024. i trajat će sve do Uskrsa, 31. ožujka 2024., pomoću platforme e-župe. Za razliku od prijašnjih godina, nema više unosa gotovih tablica s podacima mladih, već se svaka mlada osoba prijavljuje na Susret pomoću navedenog sustava.

Link za prijavu je u nastavku: https://www.e-zupe.com/prijave/gospic/shkm
Svećenici/pratnja grupe prijavljuju se na isti način kao i mladi, uz posebnu napomenu o

svom statusu prilikom prijave. Na Susret se mogu prijaviti mladi od 14 do 35 godina! Kotizacija za sudjelovanje iznosi 10 eura po osobi. O samomu sustavu registracije možete pronaći u popratnom dopisu.

Ured za Pastoral mladih nudi više mogućnosti odlaska na Susret u Gospić. Prva mogućnost je da svaki župnik samostalno organizira odlazak mladih iz svoje župe. Nije potrebno javljati se Uredu za mlade, jer predstojnik Ureda ima izravan pristup podacima svih prijavljenih iz naše Nadbiskupije.

Druga mogućnost je da se na razini dekanata organizira odlazak kako nitko od naših mladih ne bi zbog manjeg broja prijava ostao bez sudjelovanja na Susretu.

Treća mogućnost, osobito za šire Splitsko područje je u zajedničkom odlasku na Susret. Ured će osigurati autobuse, prigodni program na putu do Gospića te prigodni znak i vodič koji će svi sudionici dobiti. Cijena će biti određena naknadno (kotizacija plus autobus). Potičemo na zajednički odlazak u Gospić kako bi naši mladi i tako dobili sliku Crkve koja nas sve okuplja. Zahvaljujem predstavnicima mladih iz Frame, Skaca, Salezijanske mladeži te Hrvatskog nadzemlja koji sudjeluju u organizaciji odlaska u Gospić. Za sve upite i informacije stojim na raspolaganju.

KMNL

Već dvadeset godina u našoj Nadbiskupiji održava se natjecanje u Katoličkoj malonogometnoj ligi Sv. Ivan Pavao II. Ove sezone sudjeluju 23 momčadi, koje predstavljaju svoje župe. Zahvaljujem voditelju gosp. Mladenu Juriću na dugogodišnjem vodstvu kao i svima vama koji pratite svoje momčadi u ovom natjecanju. KMNL je sredstvo evangelizacije pomoću koje možemo doći do šireg broja mladih. Kako ulazimo u drugi pa potom i završni dio sezone pozivam na dostojanstveno vladanje svih sudionika.

Korizmena duhovna obnova za sve momčadi bit će 14. ožujka 2024., a voditelj je p. Stjepan Ivan Horvat.

RAZNO

Mladi trebaju ljude koji će im darovati srce i koji će ih dovesti do Boga. Uvjeren sam da nema drugog rješenja za suvremenu mladež, da nema drugog rješenja za ateizam i vjersku ravnodušnost koja se pojavljuje, ili za zabrinjavajuću pojavu ovisnosti osobito o kocki i klađenju kod mladih. Za dva tjedna započinjemo korizmeno vrijeme. Neka nam to bude poticaj za održavanja susreta ili organizaciju duhovnih obnova za mlade i njihove obitelji, a osobito za mlade koji su netom stvorili svoje obitelji. Pomozimo im da u osobnom susretu dođu do Boga, koji jedini daje odgovore na sva njihova pitanja.

Povjeravajući sve vas Blaženoj Djevici Mariji, svetom Ivanu Boscu, zaštitniku mladih kojeg se danas spominjemo srdačno Vas pozdravljam u Gospodinu Isusu.

 

Don Ivan Terze, predstojnik ureda za mlade SMN

Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

Radio Marija

19:05 Glazba
19:15 Vijesti, obavijesti i najava programa
19:30 Hrvatski martirologij XX. stoljeća; Molitva sv. Mihaelu Arkanđelu
19:40 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Ljubav nije ljubljena" - korizmeno razmatranje s. Lidije Bernardice Matijević

Žedna mi je duša Boga, Boga živoga; o kada ću doći i lice Božje gledati? Posljednja tri dana razmatrali smo kako izgleda naš korizmeni hod koji je tek...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Ožujak 2024
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.