Stadlerovo 04

Spomen rođenja i krštenja sluge Božjega Josipa Stadlera prvog vrhbosanskog nadbiskupa 181. po redu proslavljen je u srijedu, 24. siječnja 2024. u njegovoj rodnoj i krsnoj Župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

Duhovni program započeo je polaganjem lampiona kod Stadlerova spomen obilježja blizu njegove rodne kuće i molitvom koju je predvodio domaći župnik Anđelko Cindori. Potom su uz pjesmu vjernici došli do župnog Katehetskog centra gdje je svečano misno slavlje predvodio mons. Pero Sudar, vrhbosanski pomoćni biskup u miru. Uz župnika Cindoria suslavili su fra Slavko Milić, brodski gvardijan, fra Anto Tomas, plehanski gvardijan, vlč. Krunoslav Karas, župnik u Brodskom Vinogorju te grkokatolički svećenici vlč. Aleksandar Hmilj i Nikola Stupjak.

Među brojnim vjernicima sudjelovalo je četrdesetak sestara Služavki Maloga Isusa iz triju provincija Družbe na čelu s vrhovnom poglavaricom Družbe s. Marijom Banić i poglavaricom Sarajevske provincije s. Anom Marijom Kesten.

Aktualizirajući Evanđelje u kojem Isus apostolima pojašnjava da je u sjemenu – Riječi Božjoj životna snaga te da smo svi pozvani roditi se na život vječni uz pretpostavku da se priznamo nevrijednima te imamo djetinje povjerenje prema Božjem davanju i milosti, biskup Sudar je ustvrdio da je tako živio i sluga Božji Josip Stadler.

„Stadler je svoje životno načelo, geslo sažeo u jezgrovitu nauku poručujući najprije sebi, a onda i svakom vjerniku: ‘Imaj prema Bogu srce djetinje, otvoreno primiti Božju riječ. Imaj srce majčinsko prema drugome, srce samilosno. Imaj srce sudačko prema sebi, priznaj ono što jesi da Bogu ostaviš mogućnost njegova djelovanja.’ Bog je sama dobrota. Prepoznao je to sluga Božji Josip Stadler. U njegovu je životu zasjala Isusova ljubav prema nemoćnima, malenima. Ako hoćemo biti veliki pred Bogom preduvjet je sebe smatrati malima. To je zakon Božjeg rasta, kako bi bili oni koji riječ Božju naviještamo i svjedočimo svojom plemenitošću i dobrotom, napose blizinom onih koji nas trebaju. To je Isusova nauka koju nam danas ponavlja i svjedoči po životu i djelima sluge Božjega Stadlera. Znanjem vjere mi znamo da je on tamo gdje se Božja riječ daleko bolje čuje i uslišava i zato mu povjerimo svoje nutarnje patnje, tvrdoće, nutarnje trnje i nutarnje kamenje koje često bacamo jedni na druge kako bi pretvorili sami sebe u plodno tlo koje će uroditi životom vječnim i zadobiti duboki smisao…“, rekao je uz ostalo biskup Sudar.

Kako je prvi puta predvodio misu u toj župi u znak sjećanja župnik Cindori darovao mu je sliku Gospe Brze Pomoći. Poslije mise sudionici su u procesiji došli u župnu crkvu gdje su se pred izloženom Stadlerovom slikom zajedno molili za njegovo proglašenje blaženim i svetim.

Slavlje je pjevanjem animirao zbor župe Gospe Brze Pomoći i župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brodskom Vinogorju pod ravnanjem s. Pavke Dujmović, poglavarice brodskog samostana Služavki Maloga Isusa. Susret je završen druženjem uz zajednički ručak u brodskom restoranu „Mozart“. B. Lukačević

Stadlerovo 03

Izvor: Đakovačko-osječka nadbiskupija

Radio Marija

19:00 KORIZMENE SRIJEDE - razmatranje: „Molitva – zajednička i osobna (u skrovitosti)“
19:30 KORIZMENE SRIJEDE - klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu
19:55 Glazba
20:00 Anđeo Gospodnji; Molitva za obitelj

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega oca Ante Gabrića - II. dan

VELIKA DEVETNICA U ČAST SLUGE BOŽJEGA OCA ANTE GABRIĆA »OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENDANA« 20. - 28. veljače 2024.   2. DAN IZ KALKUTE U HAZARIBAGH Bilo...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Veljača 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.