caritas 1 scaled

Vjeroučiteljica Marijana Medanić nova je ravnateljica Caritasa Riječke nadbiskupije. Primopredaja je izvršena u srijedu 17. siječnja u prostorima nadbiskupijskog Caritasa, između dosadašnje ravnateljice Marije Faustine Kovačević i nove ravnateljice uz nazočnost riječkog nadbiskupa Mate Uzinića te djelatnika i volontera Caritasa Riječke nadbiskupije.

Nadbiskup je, uputivši zahvale dosadašnjoj ravnateljici, poručio da je prihvativši službu prije pet godina, u malenosti i strahu dopustila Gospodinu da joj pomogne u duhovnom rastu, Kristu da djeluje i dotakne i druge kroz ovu važnu karitativnu ustanovu. Novu ravnateljicu ohrabrio je u poslanju koje će vršiti i kao primjer naveo iz liturgije toga dana čitanje Prve knjige o Samuelu (1Sam 17,32-33.37. 40-51) o borbi Davida i Golijata. David se stavio u ruke Božje i nadjačao Golijata. U tom smislu joj je poručio da nije sama u svojoj novoj službi te da će imati podršku Boga, ali i djelatnika, volontera, kao i njega samoga.

Nova ravnateljica diplomirala je 1999. godine na Teološkom fakultetu u Rijeci, afilijiranom Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu i stekla zvanje diplomirani teolog. Prvo radno iskustvo u školi stekla je u OŠ Vladimir Gortan i OŠ Fran Franković u Rijeci. Od rujna 1999. godine bila je zaposlena u punom radnom vremenu i na neodređeno radno vrijeme kao nastavnica vjeronauka u Elektroindustrijskoj i obrtničkoj školi u Rijeci i Strojarsko-brodograđevnoj školi u Rijeci, a od rujna 2022. godine zaposlena u punom radnom vremenu u Elektroindustrijskoj i obrtničkoj školi u kojoj dugi niz godina, osim nastave, obavljala je razredničke poslove te sudjelovala u brojnim projektima i aktivnostima za unaprjeđenje Škole. U kratkom obraćanju Medanić je zahvalila nadbiskupu na ukazanom povjerenju i dosadašnjoj ravnateljici rekavši da je tijekom svog petogodišnjeg mandata donijela brojne pozitivne promjene i modernizirala djelovanje ove karitativne ustanove. Budućim suradnicima, djelatnicima i volonterima, zahvalila je što su svojim zalaganjem održali i održavaju ovu karitativnu ustanovu te izrazila nadu da će zajednički nastaviti to činiti i u mandatu kojega je započela.

Nakon primopredaje službe, nadbiskup je blagoslovio prostore nadbiskupijskog Caritasa i Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije, uz sudjelovanje voditelja Ureda, Ivana Nikolića. Tom prigodom je poručio da je privilegija i milost raditi u Caritasu, jer ono što je kršćanima dužnost činiti u životu, djelatnicima Caritasa je i profesija. Gospodin nas neće pitati jesmo li išli redovno na misu, iako je i to važno, nego jesmo li prepoznali Krista u braći i sestrama i pomogli im kada im je pomoć bila potrebna. Na poseban način riječi zahvale uputio je svim volonterima bez kojih Caritas ne bi postojao i potaknuo sve da im ‘caritas’ bude život, a ne samo profesija.

Nakon blagoslova prostora uslijedio je zajednički ručak tijekom kojega je, u emotivnom obraćanju, dosadašnja ravnateljica, Marija Faustina Kovačević, zahvalila riječkim nadbiskupima na povjerenju i pastirskoj brizi tijekom vršenja ove odgovorne službe, kao i svim suradnicima i volonterima.

Izvor: Riječka nadbiskupija

Radio Marija

18:50 Hrvatski program Radio Vatikana
19:05 Glazba
19:15 Vijesti, obavijesti i najava programa
19:30 Hrvatski martirologij XX. stoljeća; Molitva sv. Mihaelu Arkanđelu

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Ljubav nije ljubljena" - korizmeno razmatranje s. Lidije Bernardice Matijević

Žedna mi je duša Boga, Boga živoga; o kada ću doći i lice Božje gledati? Posljednja tri dana razmatrali smo kako izgleda naš korizmeni hod koji je tek...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Ožujak 2024
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.