ignacije slikovnica naslovna

U nizu kreativnih pothvata s ciljem približavanja ignacijanske duhovnosti široj publici, Centar za duhovnost i kulturu Ignacije izdao je slikovnicu o životu karizmatičnog sveca iz Lojole.

Predstavljanje slikovnice održano je u četvrtak 11. siječnja u Kavani Lav u Zagrebu. Volonteri Centra Ignacije organizirali su ugodno druženje za predstavnike medija i suradnike Centra, a o slikovnici su govorili p. Tvrtko Barun, SJ i Klara Žaja.

ignacije slikovnica 5

Slikovnica je adaptacija knjige Ignacije Lojolski, nikada sâm čiji je autor španjolski isusovac p. José María Rodríguez Olaizola, SJ. Tekst je preveo Stjepan Mihovil Blažević, a pripremio p. Pedro Rodríguez-Ponga, SJ, uz lekturu Maje Kiborn i korekturu p. Tvrtka Baruna koji je ujedno i nakladnik. Dizajn naslovnice potpisuje Magui Casanova, slog Jan Lomen, volonter Centra Ignacije, a tisak Kerschoffset d.o.o.

Ilustrator je Ignasi Flores čiji živahni prikazi lika i života sv. Ignacija krase i razne druge materijale Centra Ignacije, poput promotivnih plakata za vikend razlučivanja duhovnog zvanja u Družbi Isusovoj - "Možda baš isusovac?"

ignacije slikovnica 3

Iako slikovnica nije namijenjena najmlađima, privlačnost ilustracija i pitkost teksta čine je pristupačnom za sve uzraste od osnovnoškolskog nadalje. Kako je istaknuo p. Tvrtko, slikovnica je dobar uvod u daljnje istraživanje svečeva života, njegove karizme i duhovnog nasljeđa.

"Sretni smo da smo u Centru Ignacije ovih dana izdali slikovnicu o životu sv. Ignacija Lojolskog, da na jedan suvremen, ilustriran način prikažemo život sv. Ignacija, približimo ga svim zainteresiranim ljudima i omogućimo da na taj način uđu u lik i djelo sv. Ignacija, sve ono što je Bog preko tog sveca darovao Crkvi, svijetu, Družbi - isusovcima, da to bude uvod u susret s tom ignacijevskom tradicijom, tim načinom traženja i nalaženja Boga."

Predstavljena je i "Manreza" za 2024. godinu - programska knjižica koja donosi bogatu ponudu duhovnih sadržaja u organizaciji Centra Ignacije i SKAC-a Palma.

Knjižica Manreza 2024. sadrži 69 duhovnih programa namijenjenih svima onima koji žele obogatiti svoj duhovni život, ali i onima koji se još nisu susreli s isusovačkom duhovnosti. Programi su podijeljeni u tri skupine: Duhovne vježbe, Duhovnost u praksi te Razlučivanje i odlučivanje, a namijenjeni su različitim dobnim skupinama, od srednjoškolaca do umirovljenika, poručeno je na predstavljanju.

ignacije slikovnica 4

"Centar Ignacije već treću godinu izdao je brošuru godišnjeg programa "Manreza" sa svim aktivnostima, vikendima, duhovnim obnovama koje kroz ovu godinu animiramo, vodimo. Jedan naš specifičan pristup uvijek je bio ta raznolikost, da se svatko može prepoznati u nekoj od aktivnosti i kroz tu aktivnost tražiti i nalaziti Boga, doživjeti duhovno iskustvo."


"Ta raznolikost se očituje u različitim vrstama, perspektivama ulaska u duhovno iskustvo, od klasičnih, tradicionalnih duhovnih vježbi u šutnji, osobno vođenih duhovnih vježbi, vikenda pokore, do radionica kušanja vina, piva, slatkoga, jedrenja, fizioterapije, psihologije - da na različite načine pokrijemo različite dimenzije čovjeka i njegovog odnosa s Bogom, da ponudimo svakome nešto što će ga približiti tom iskustvu Boga." - p. Tvrtko Barun, SJ

Među mnoštvom programa duhovnih vježbi, radionica i aktivnosti našla se i emisija Na kavi sa svetim Ignacijem koju vode Ana Hrgovčić i Klara Žaja, a možete je pratiti na Radio Mariji svake prve srijede u mjesecu u 17:00 h.

ignacije slikovnica naslovna 1


Tekst: Petra Ćurlin

Foto: Centar Ignacije, RM

Radio Marija

20:05 Glazba
20:15 Krunica - Otajstva svjetla
20:45 "LJUBAV NIJE LJUBLJENA" - korizmeno razmatranje s. Marije Hedvige Bliznac, klarise
21:00 Ispovijest vjere Hrvata katolika

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Ljubav nije ljubljena" - korizmeno razmatranje s. Lidije Bernardice Matijević

Žedna mi je duša Boga, Boga živoga; o kada ću doći i lice Božje gledati? Posljednja tri dana razmatrali smo kako izgleda naš korizmeni hod koji je tek...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Veljača 2028
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.