25 godina Radio Marije

Papa Franjo Veliki tjedan

"Ovaj trenutak svima je težak. Mnogima je vrlo teško."

Papa Franjo u petak 3. travnja objavio je videoporuku za Veliki tjedan u kojoj je među ostalim pozvao da se pokaže “nježnost prema onima koji pate, prema djeci, prema starijima.” Sadržaj Papine poruke za Veliki tjedan 2020. portal Fratellanza umana donosi u cijelosti.

“Večeras imam priliku ući u vaše domove na drugačiji način nego inače. Ako mi dopustite, želio bih kratko razgovarati s vama u ovom razdoblju teškoća i patnje. Zamišljam vas u vašim obiteljima, dok živite neobičan život kako biste izbjegli zarazu. Mislim na živost djece i mladih koji ne mogu ići van, pohađati školu, živjeti svoj život. Imam u srcu sve obitelji, posebno one koje imaju nekog voljenog među oboljelima ili koje su nažalost doživjele žalost oplakivanja zbog koronavirusa ili drugih uzroka. Ovih dana često razmišljam o usamljenim osobama kojima je još teže suočiti se s ovim trenucima. Prije svega mislim na starije koji su mi toliko dragi.

Ne mogu zaboraviti one koji su oboljeli od koronavirusa, ljude koji su hospitalizirani. Svjestan sam darežljivosti onih koji se izlažu za liječenje oboljelih tijekom ove pandemije ili jamče osnovne usluge društvu. Koliko junaka, svaki dan, svaki sat! Sjećam se i onih koji su u financijskoj neprilici te su zabrinuti za posao i budućnost. Mislim i na zatvorenike u zatvorima, kojima se uz bol dodaje i strah od epidemije, za njih i njihove najmilije. Mislim na beskućnike koji nemaju dom da ih zaštiti.

Ovaj trenutak svima je težak. Mnogima je vrlo teško. Papa to zna i ovim riječima želi svima izreći svoju bliskost i svoju naklonost. Trudimo se, ako možemo, što bolje iskoristiti ovo vrijeme: budimo ljubazni, pomozimo onima kojima je potrebna naša blizina, potražimo, telefonski ili preko društvenih mreža, osobe koje su najviše same, usamljene. Molimo Gospodina za one koji su u kušnji u Italiji i u svijetu. Čak i ako smo izolirani, misao i duh mogu ići daleko s kreativnošću ljubavi. Danas je to potrebno: kreativnost ljubavi.

Veliki tjedan slavimo na vrlo neobičan način, koji očituje i sažima poruku Evanđelja, onu o neograničenoj ljubavi Božjoj. I u tišini naših gradova odjeknut će Evanđelje Uskrsa. Apostol Pavao kaže: «I za sve umrije da oni koji žive ne žive više sebi, nego onomu koji za njih umrije i uskrsnu» (2 Kor 5,15). U uskrslom Isusu život je pobijedio smrt. Ova uskrsna vjera hrani našu nadu. Želio bih je večeras podijeliti s vama. To je nada u bolje vrijeme u kojem možemo biti bolji, konačno oslobođeni od zla i ove pandemije. To je nada: nada ne razočarava; to nije iluzija, to je nada.

Zajedno, s ljubavlju i strpljenjem, ovih dana možemo pripremiti bolje vrijeme. Zahvaljujem vam što ste mi dopustili da uđem u vaše domove. Pokažite nježnost prema onima koji pate, prema djeci, prema starijima. Recite im da je Papa blizu i moli, da nas Gospodin uskoro oslobodi od zla. A vi, molite za mene”, objavio je Papa Franjo u videoporuci i poželio svima ugodnu večer.

Datum 4.4.2020.

Radio Marija

20:45 "TAJNE LITANIJA" - razmatranje fra Ivana Bradarića
20:50 Glazba
21:00 Ispovijest vjere Hrvata katolika
21:01 Prigodna emisija - tema: Izbori u Bosni i Hercegovini; gost: Ivan Šušnjar, glavni urednik portala poskok.info; ur. i vod.: Andrej Paulus

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Tajne litanija: Sveta Bogorodice

AUTOR: Fra Ivan Bradarić Tumačenje lauretanskih litanija započinjemo zazivom: Sveta Bogorodice. Ovim zazivom također ispovijedamo vjeru da je...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Listopad 2022
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2022

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.