Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić dana 8. srpnja objavio je dekrete o razrješenjima i imenovanjima dijecezanskih svećenika koji djeluju na području Splitsko-makarske nadbiskupije.

mons. Barisic Marin 

U Centralnomu bogoslovnom sjemeništu i Nadbiskupskom sjemeništu imenovani su novi odgojitelji i poglavari. Don Jure Bjeliš, dosadašnji rektor Centralnoga bogoslovnog sjemeništa, razriješen je te službe te nastavlja vršiti službu animatora za duhovna zvanja u Nadbiskupiji. Don Ivan Urlić razriješen je službe vicerektora CBS-a, a nastavlja vršiti službu nastavnika na Katoličkom bogoslovm fakultetu u Splitu te orguljaša splitske prvostolnice. Don Stipan Šurlin razriješen je službe duhovnika CBS-a i imenovan župnikom Župe sv. Andrije ap. – Split-Sućidar. Novi rektor splitske bogoslovije je svećenik Riječke nadbiskupije, vlč. Đuliano Trdić, a novi vicerektor je don Franjo-Frankopan Velić. Duhovnikom CBS-a imenovan je don Mato Brečić, dosadašnji duhovnik u Nadbiskupskom sjemeništu. Don Vedran Torić razriješen je službe sjemenišnog prefekta i imenovan ravnateljem Nadbiskupskog sjemeništa, a don Ivo Bezina je imenovan duhovnikom sjemeništaraca.

Dosadašnji ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa, don Edvard Punda, imenovan je župnikom Konkatedralne župe sv. Petra ap. u Splitu i dekanom Konkatedralnog dekanata. Don Radojko Vidović, dosadašnji župnik i dekan, imenovan je župnikom Župe Uznesenja BDM – Rogoznica (Lokva). Župnik Župe sv. Jeronima – Kaštel Gomilica i dekan Kaštelanskog dekanata, don Ante Čotić, st., razriješen je tih službi i imenovan župnikom Župe Gospe od Otoka i Upraviteljem Prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu, kao i dekanom Solinskoga denakata. Don Zvonimir Mijić, koji je do sada bio župnik Župe Uznesenja BDM u Rogoznici, imenovan je župnikom Župe sv. Mihovila ark. – Omiš i dekanom Omiškoga dekanata. Novim dekanom Kaštelanskoga dekanata imenovan je don Ivan Delić, župnik u Kaštel Sućurcu.

Župnik župe sv. Andrije ap. na Sućidru u Splitu, don Ivan Čotić, razriješen je te službe i imenovan župnikom Župe sv. Mihovila ark. – Kaštel Kambelovac, umjesto don Stanka Kačunića, koji je imenovan župnikom Župe sv. Nikole b. – Otrić-Struge. Župnikom Župe sv. Jeronima – Kaštel Gomilica imenovan je don Carlos Taborda, dosadašnji župnik Župe sv. Petra – Muć Gornji. Za župnika te župe imenovan je don Ivica Barišić, koji je do sada vršio službu župnika Župe Presvetoga Trojstva – Rogotin i Župe sv. Jurja m. – Desne. Župnikom tih dviju župa Neretvanskog dekanata imenovan je don Dalibor Milina, dosadašnji župnik u župama sv. Ivana Krstitelja – Gornje Selo i sv. Nikole b. – Maslinica na otoku Šolti. Novim župnikom tih šoltanskih župa imenovan je don Andrej Marić, dosadašnji župni vikar na splitskim Škrapama. Za novoga župnika u župi Porođenja BDM – Tugare imenovan je don Mate Čulić, dosadašnji župnik Župe sv. Mihovila ark. – Omiš i dekan Omiškoga dekanata. Don Marinko Jurišin, dosadašnji župnik Tugara, imenovan je župnikom Župe Uznesenja Marijina – Podgora, umjesto don Ante Bekavca koji je imenovan župnikom Župe Gospe od Karmela – Zagvozd. Don Marijo Čagalj, dosadašnji župnik u Zagvozdu, imenovan je župnikom Župe Porođenja BDM – Grabovac i Župe Sv. Roka – Medov Dolac.

Dosadašnji upravitelj Župe Grabovac, don Mladen Ivišić, razriješen je te službe i nastavlja vršiti službu župnika Župe sv. Jurja m. – Žeževica. Župniku Župe sv. Roka – Medov Dolac, don Mladenu Vukasoviću, dano je bolovanje. Župnik Župe sv. Nikole b. – Otrić-Struge, don Domagoj Jelača, razriješen je te službe i na njegovu molbu dano mu je dopuštenje da započne redovničku formaciju u Hrvatskoj karmelskoj provinciji svetog Oca Josipa.

Župni vikar Župe Gospe od Otoka u Solinu, don Ivan Odrljin, razriješen je te službe i imenovan župnim vikarom u Župi sv. Pavla ap. – Split-Pujanke, umjesto don Ivana Zovka, koji je imenovan župnim vikarom u župi Prečistoga Srca Marijina – Split-Škrape. Dosadašnji župni vikar u župi sv. Petra ap. – Priko-Omiš, don Mirko Šakić, razriješen je, i imenovan župnim vikarom Župe sv. Josipa na splitskom Mertojaku. Don Vladimir Smoljo, koji je do sada vršio službu župnoga vikara u Konkatedralnoj župi sv. Petra u Splitu imenovan je župnim vikarom u Župi Gospe od Otoka u Solinu.

Mladomisnik don Roko Kaštelan također je imenovan župnim vikarom Župe Gospe od Otoka u Solinu, a mladomisnik don Marijan Šitum župnim vikarom Župe sv. Petra u Splitu.

Dekreti za dijecezanske svećenike stupaju na snagu 16. kolovoza 2021. godine.

U župama koje pastoralno poslužuju redovnici također je došlo do personalnih promjena koje će se objaviti naknadno.

Radio Marija

05:40 Glazba
06:00 Kraljice Neba; Molitva prije rada
06:05 Glazba
06:15 Nakane Apostolata molitve za travanj; Krunica - Otajstva svjetla

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Danas je 124. rođendan Danice Širole - Tko je bila "hrvatska Mala Terezija"?

Danas je 124. rođendan Danice Širola. Tko je bila Danica? Djevojka, učiteljica, koja je silno željela stupiti u samostan. Rođena je u Karlovcu 18....

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.