25 godina Radio Marije


Nakon molitve Kraljice neba tijekom jučerašnjega podnevnog nagovora, papa Franjo je istaknuo važnost tih sedam dana koji su prigoda da naučimo slušati vapaj Zemlje i siromašnih. Brojne su inicijative na programu u okviru tog događaja koji će završiti 25. svibnja, službenim pokretanjem Platforme inicijativā Laudato Si'Adriana Masotti; Ariana Anić - Vatikan

 

Papa Franjo je zahvalio Dikasteriju za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja, kao i brojnim organizacijama koje su pristupile inicijativi „Tjedna Laudato Si'“. Jučer je, naime, na kraju podnevnoga nagovora spomenuo tu inicijativu, organiziranu – kako je rekao – da bi nas poučila sve više slušati vapaj Zemlje i vapaj siromašnih. Pritom je sve pozvao na sudjelovanje.

Cilj je Dikasterija za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja, zajedno s Globalnim katoličkim klimatskim pokretom, Međunarodnim unijama generalnih poglavara i poglavarica, Međunarodnim Caritasom, Družbom Isusovom i ocima franjevcima, odrediti crte zauzimanja tijekom sljedećih godina. Otkako je objavljena enciklika pape Franje o cjelovitoj ekologiji, Crkva i katolici u cijelom svijetu postigli su značajan napredak na njihovu putu ekološkoga obraćenja – istaknuto je iz spomenutoga vatikanskog dikasterija koji je 16. svibnja prošle godine, u dogovoru s papom Franjom, u prigodi pete godišnjice enciklike, potaknuo Tjedan Laudato Si' i Godinu posebne obljetnice Laudato Si'.

Ovogodišnji će Tjedan obilježiti završetak te godine, pokazujući koliko su se u tom vremenu stvari promijenile. Međutim, put koji valja prijeći još je dug, a u ovom ključnom trenutku do kojega nas je dovela pandemija bolesti COVID-19, vrijeme je da ponudimo jasan plan za sljedeće desetljeće – istaknuto je u jednom priopćenju.

Tjedan Laudato Si' bit će također prilika za predstavljanje novoga sredstva koje će svima pomoći u sljedećim etapama njihova hoda. Riječ je o Platformi incijativā Laudato Si', kojoj će se moći pristupiti putem službene vatikanske web stranice Laudato Si', na adresi www.laudatosi.va. Cilj je platforme okupiti glavne crkvene partnere kroz razne akcije i događaje, širiti dalje 'Evanđelje stvorenoga' putem misijskoga poslanja, zazvati Duha Svetoga i zagovor Djevice Marije na katoličko zauzimanje oko brige o stvorenomu te uključiti kontemplativne redove u molitvu za to – objašnjeno je u priopćenju.

Kao i prošle godine, i ovogodišnji je Tjedan Laudato Si' potaknuo Dikasterij za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja, u suradnji posebno s Globalnim katoličkim pokretom za klimu koji podupire sudjelovanje na toj inicijativi više od 150 katoličkih partnera.

 

Preuzeto sa: Vatican news

Radio Marija

17:00 Didaskalije – tema: Moć i pravda; gost: dr.sc. Trpimir Vedriš, povjesničar i prof. dr. sc. Hrvoje Jurić, hrvatski književnik i filozof; ur. i vod.: Andrej Paulus
17:45 Glazba
18:15 Molitva - Večernja
18:30 Svetac dana - sv. Jeronim, svećenik i crkveni naučitelj

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Kad bi ljudi poznavali vrijednost Svete Mise, svaki dan bi morali doći redarstvenici"... Citati i misli sv. o. Pia

Današnji sveti zaštitnik je sv. Pio iz Pietrelcine, glasoviti i kod vjernika omiljeni Padre Pio, talijanski kapucin i mističar. Na njegov spomendan, izdvajamo...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2022
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2022

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.