cross 918459 960 720

Svetkovina Svih svetih, kojom započinje mjesec studeni, poziva nas da uđemo u tišinu vlastitoga srca i tražimo odgovor na pitanje: Koji je cilj našega života?
Članak vjere - “Vjerujem u općinstvo svetih” - uključuje svijest o zajedništvu i ove na zemlji Crkve i one proslavljene na nebu. Njima se pridružuje trpeća Crkva, spasenici koji su u čistilištu, a njih se sjećamo na Dušni dan. Crkva je svjesna da su njezini članovi ne samo ljudi koji žive na zemlji, nego i pokojnici koji su na nebu i u čistilištu. Sve je to jedna Crkva: zemaljska i nebeska.
Na zemlji Crkva slavi one koji su u nebu, a moli za one koji su u čistilištu. Oni pak u nebu i čistilištu mole se za nas na zemlji, pomažu nam svojim zagovorom.
Svetkovina Svih svetih želi nam jasno posvijestiti da smo svi pozvani na svetost, a to znači da kao kršćani što savršenije ostvarujemo ljubav prema Bogu i bližnjemu.
Bog je svet, a sveci su odsjaj njegove svetosti. Tko s Bogom prijateljuje, sam postaje svet, plemenit, slobodan, ispunjen mirom. Takva osoba osjeća u sebi neopisivu sreću koju želi umnažati i podijeliti s drugima. Svetac je svjetiljka koja svijetli drugima na putu do cilja. Taj cilj je nebo. Ondje nas čekaju prijatelji, rodbina, drage osobe. U nebu ćemo u potpunosti vidjeti da postoji Bog i da je on dobri Otac. Shvatit ćemo da se isplatilo biti pošten, dobar, ali i trpjeti te radi većega dobra pokatkad biti i suznih očiju.
Sveci su imali svojih mana i nedostataka, ali je njihova ljubav prema Bogu bila jača od njihovih nesavršenosti i vodila ih je u duhovnom rastu tako da su mogli biti nositelji Božjega svjetla u svijetu. Među njima su i naši djedovi i bake koji su nas učili prve molitve. Tamo su i naši roditelji koji su nas s ljubavlju odgajali i osobnim primjerom svjedočili vrijednosti kršćanskoga života. Među njima su i oni koji su nam pomagali da postanemo bolji i plemenitiji. Stoga, sveci nisu samo na Nebu, oni su i među nama.
Ako imamo sumnji, ako nas naša prošlost opterećuje, odgovor nalazimo u poruci desnog razbojnika na križu. On nije sumnjao, nije optuživao, nego je iskreno izrekao svoju ispovijest vjere: „Isuse, sjeti me se kad dođeš u svoje kraljevstvo”. „Još danas bit ćeš sa mnom u raju“ Bile su to riječi Isusa, koji i u najvećoj patnji na druge misli s velikom ljubavlju. I mi smo pozvani na svetost. Neka nam Marija bude uzor na putu svetosti!


************** 


Radovi na novom studiju.Trenutno se radi na povezivanju i usklađivanju kompjutora na server. Još uvijek čekamo od Hrvatskog telekoma uspostavu telefonskih linija i povezivanje na centralu. Rado bismo da se sve to ubrza, no i korona pripomaže usporavanju poslova. Ostali radovi na kući su u tijeku. Radujemo se danu kad ćemo vas moći obavijestiti da je počelo emitiranje iz novog studija. Dok vam zahvaljujemo na svesrdnoj pomoći, cijeli projekt stavljamo pod zaštitu majke Marije i vaše svesrdne molitve.

Sve vas srdačno pozdravljam!

Vaš p. Stjepan Fridl

Radio Marija

00:30 Taj beskrajni svemir – tema: Juraj Dragišić i reforma julijanskog kalendara; ur. i vod.: Tatjana Kren, prof.
01:30 Glazba
02:15 Krunica - Žalosna otajstva
02:40 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Sveti Josip – ljubitelj siromaštva

Povodom Godine sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo apostolskim pismom Patris corde, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priredio je tematske tekstove...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Listopad 2021
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.