Ljetni nas mjeseci pozivaju na odmor. Psihološka nas analiza upozorava da su čovjeku potrebne četiri stvari za uravnotežen život: molitva, rad, prijateljstvo i odmor.
Ljudi traže olakšanje na različite načine. Kad smo tjelesno umorni, odmor i olakšanje nalazimo u spavanju, izletu i na ljetovanju. Potreban je takav odmor; sam Isus potiče svoje učenike da se odmore i šalje ih u prirodu, na samotno mjesto. Međutim, kad smo duševno i psihički umorni, npr. nakon ustrajnog učenja, naporne školske godine, ili nakon dugotrajnoga intelektualnog rada, potreban nam je duševni odmor: šport, lagani tjelesni rad...
Ima i treće vrste umora: to je umor od života. Takav specifičan umor može zadesiti svakoga: učenika, kad je upao u krizu, studenta jer zbog nepoloženih ispita gubi godinu; odrasle, kada dožive razočaranja, ili ih pohodi neka teška bolest pa ne vide smisao onoga što rade. Tada je moguće naći spokoj i odmor, nove snage i nadu za život jedino kod onoga koji je rekao: «Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas odmoriti!»

sv. Joakim i Ana

U srpnju se rado spominjemo svetih Ane i Joakima, Marijinih roditelja. U drugom je stoljeću još uvijek bila živa predaja koja se prenosila s usta na usta da su se Gospini roditelji zvali Ana i Joakim. Zašto evanđelja ne spominju ništa iz njihova života? Ta ni o Majci Isusovoj ne nalazimo puno podataka. Želi se istaknuti da je za svete pisce središnja osoba Isus Krist, a Marija sve „potpisuje“ što je Isus činio i govorio.
Svetost i razlog štovanja Marijinih roditelja nalazimo u činjenici da je plod njihove ljubavi najsvetija među ženama: Marija. Po njezinoj ljubavi, dobroti, plemenitosti, poslušnosti prema Bogu i bratu čovjeku, po njezinoj otvorenosti prema životu, u njezinoj svetosti, prepoznajemo svetost sv. Ane i Joakima. Njima se vjerni puk rado moli za sretno očinstvo i majčinstvo. Živimo u vremenu kad se obezvređuje brak, bračna vjernost, začeće, rađanje. Svetoj se Ani, koja je od Boga izmolila svoju svetu kćer Mariju, zaufano molimo, da zagovara kod Boga naše obitelji; da naš narod sačuva kršćanske vrijednosti, obiteljsku vjernost, te svetost braka.

Sveta Ano i sveti Joakime, hvala vam za najljepši dar i uzor majčinstva, za Mariju, Isusovu i našu majku!

Srdačno Vas pozdravljam!

                                           Vaš p. Stjepan Fridl

Radio Marija

23:35 Glazba
00:00 Lijepa naša domovino - hrvatska himna; Posvetna molitva sv. Josipu
00:05 Glazba
00:30 Iz baštine grkokatolika – tema: Blagdan Krista čovjekoljupca - Srce Isusovo; ur. i vod.: o. Danijel Hranilović

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Sveti Josip – pravedan

  Povodom Godine sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo apostolskim pismom Patris corde, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priredio je tematske...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

FG-TAB.png

VG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.