alojzije stepinac

POSVETNA MOLITVA MAJCI BOŽJOJ
Zdravo, presveta Djevice i Majko Božja Marijo, moćna zaštitnice naše domovine Hrvatske!
Premda nevrijedni da Ti služimo, ipak uzdajući se u ljubav i divnu blagost Tvoju, izabiremo Te danas pred cijelim dvorom nebeskim za gospodaricu, odvjetnicu i majku svoju i cijelog našeg naroda te čvrsto odlučujemo da ćemo Ti drage volje i vjerno služiti.
Molimo Te usrdno da nam svima uz prijestolje Božanskoga Sina isprosiš milost i milosrđe, spasenje i blagoslov, pomoć i zaštitu u svim pogibeljima i nevoljama. Ti si kraljica i majka milosrđa, pomoćnica kršćana i tješiteljica žalosnih. Zato Ti iskazujemo svoje djetinje pouzdanje, kako Ti je naš narod vazda kroz vjekove iskazivao.
Tvojoj majčinskoj zaštiti preporučujemo svoje duhovne i svjetovne poglavare, cijelu našu domovinu i cijeli naš narod u ovim teškim vremenima kušnja. Izmoli nam svima vjernost u katoličkoj vjeri, da u krilu svete Crkve provodimo dane u miru i bez straha, u blagostanju i poštenju i tako zavrijedimo doći jednom do vječnog života, da slavimo ondje trojednoga Boga u vijeke. Amen.

 

Mjesec veljača drag nam je ne stoga što ima najmanje dana, već zbog toga što je točno u podne, prije dvadesetčetiri godine, a bio je 22 veljače, započelo emitiranje programa na valovima Radio Marije.
Zlatnim će slovima biti zapisan 4. siječnja 2021. u povijesti naše Radio Marije. Toga smo dana točno u podne izmolili Anđeosko pozdravljenje i time započeli emitiranje svojega programa iz novog studija Radio Marije na Kamenitom stolu 11. Prisjetili smo se tada radosnog događaja kad je prije dvadeset i četiri godine, sluga Božji kardinal Franjo Kuharić izmolio Anđeo Gospodnji, blagoslovio tadašnje prostore i zaželio radosno i plodonosno djelovanje Radio Marije.
Naša draga Gospa ima svoj DOM, sigurnu KUĆU, koja u ovim potresima smjelo prkosi nedaćama. Hvala dragomu Bogu, našoj Nebeskoj majci i darovateljima na ovom predivnom daru. Ništa manje neka je iskrena hvala Vama, dragi prijatelji našega Radija koji ste svojim žrtvama, molitvama i materijalnim darovima omogućili ostvarenje ovoga veličanstvenog djela. Neka Vam svima draga Gospa stostruko naplati svu ljubav i dobrotu koju ste utkali u Marijin dom.
Dobri Bog zna koliko je utjehe, radosti, nove nade i životnog poleta Radio Marija donijela mnogim dušama. Dvadeset i četiri godine postojanja omiljenog nam Radija veoma je znakovito. Isusu je bilo dvostruko manje godina kad su ga Marija i Josip našli u hramu. «Sine, zašto si nam to učinio?», izrekla je Marija nakon tri dana tjeskobe i patnje, suza i traženja. Isusov nas odgovor «Zašto ste me tražili, zar ne znate da mi je biti u kući Oca moga»? ostavlja u nedoumici, ali nam i kazuje tko je zapravo Isus.
Taj kratki razgovor otkriva nam Marijinu dušu. I ona je morala proći kroz noć vjere. I ona je morala rasti u poznavanju Isusa. Naime, kako je Dijete raslo, tako su se mijenjali odnosi između njega i majke. On postaje sve više njezin učitelj, ona sve više njegova učenica. Marija je u tom času morala učiniti novi korak: shvatila je, da nije samo Isusova majka, nego je i njegova službenica. Isus je taj koji zapovijeda, koji je vodi, a ona će ići kamo je on bude vodio i zvao. Došla je u Kanu služiti, u Jeruzalem supatiti, na Kalvariju s Isusom umrijeti.
Marijo, bdij majčinski nad svojim domom, nad svim članovima naše velike obitelji koja se resi i ponosi Tvojim imenom!

Sve Vas srdačno pozdravljam!

Vaš p. Stjepan Fridl

Radio Marija

00:30 Taj beskrajni svemir – tema: Juraj Dragišić i reforma julijanskog kalendara; ur. i vod.: Tatjana Kren, prof.
01:30 Glazba
02:15 Krunica - Žalosna otajstva
02:40 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Sveti Josip – ljubitelj siromaštva

Povodom Godine sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo apostolskim pismom Patris corde, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priredio je tematske tekstove...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Listopad 2021
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.