ferrario 6U subotu 11. srpnja, u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije, održan je ispraćaj Emanuela Ferraria u krugu obitelji i najbližih suradnika. Ispraćaj je započeo u 14:30 sati molitvom krunice slavna otajstva i nastavio se svetom misom zadušnicom u 15 sati. 

 

Svetu misu je predslavio Fra Marco Ferrario (OFM), nećak Emanuela Ferraria, u koncelebraciji sa župnikom Mgr. Angelom Pirovano

 

ferrario 5

U svom govoru, predsjednik Svjetske obitelji Radio Marije Vittorio Viccardi, istaknuo je važnost poziva kojem se Emanuel Ferrario odazvao. 

U ime glavnih urednika i predsjednika, volontera, suradnika i slušatelja koji su danas željeli biti ovdje ali – zbog udaljenosti i sigurnosnih briga koje proživljavamo u svijetu – nisu bili u mogućnosti, želio bih se prisjetiti Emanuela njegovom najdražom rečenicom, s kojom su mnogi od vas upoznati, jer je toliko na njoj inzistirao.
„Gdje god se nalazila neka duša, tu mora biti i Radio Marija.“ Ta rečenica jasno opisuje Emanuelovu misiju zadnje 34 godine njegovog života.

U Radio Mariji zahvalni smo mu što nas je uključio u ovu svoju veliku misiju. Čak i zadnjih godinna, kada više nije mogao putovati, stalno je radio na svom kompjuteru i bio blizu nama, pomagao nam, dajući nam vrijedne savjete i ohrabrenje, kao ponekad i strogu ljubav.
Smatrali smo ga prvim volonterom Radio Marije jer je uvijek sve davao slobodno i spontano i povrh svega, bio je izvrstan uzor. Nedostajat će nam. Dajući mnoge intervjue radijima na raznim kontinentima, uključujući Afriku i Južnu Ameriku, shvatio sam da osjećaj tuge prirodno dolazi s osjećajem spokoja i radosti imanja velikog zagovornika na nebesima.


Želio bih reći i „Hvala“ njegovoj obitelji u ime cijele Radio Marije. Znamo da je Radio Marija uzela puno Emanuelovog vremena i bliskosti, ali danas, imate jako veliku obitelj diljem svijeta. Teško je govoriti o brojevima, ali milijuni slušatelja i tisuće volontera su uz vas i osjećaju se dijelom Vaše obitelji, jer su Emanuela oduvijek smatrali očinskom figurom, bez obzira na njegove godine.
Završit ću ovaj govor s time da želim reći kako nije često da jedan laik dobije toliko izraza sućuti i zahvalnosti od brojnih religijskih, posvećenih osoba, biskupa i kardinala.

Svi se slažemo: „Raj će dočekati Emanuela, koji je završio svoju trku, dobar boj bio i vjeru sačuvao ovdje na zemlji i na drugoj obali nas čeka.“
Kao što je rekao p. Livio slušateljima u Italiji: „Hvala ti Emanuele što si odgovorio na poziv i doveo Radio Mariju u Italiju i po čitavom svijetu.“

 

Emanuele FerrarioEmanuel Ferrario (1930. - 2020.)

Rođen je 11. ožujka 1930. godine u Busto Arsiziju u pokrajini Varese kao drugo od troje djece roditelja Pietra, prodavača mliječnih proizvoda i Piere, učiteljice.
Odrastao je sa svojom obitelji u Busto Arsiziju i pohađao je župu San Michele i oratorij. Kao ministrant i voditelj ministranata bio je zadivljen svjedočanstvima misionara koji su dolazili u oratorij nedjeljom i uskoro je shvatio da je njegov poziv biti laik u službi Crkve.
Diplomirao je iz područja računovodstva 18. srpnja 1948. godine i počeo je raditi u Varesi, u istoj kompaniji na mliječnom odijelu, te je postao partnerom na izričiti zahtjev svoje obitelji.
7. travnja 1957 godine, tijekom svog putovanja u planinama upoznao je svoju suprugu Annu s kojom se vjenčao 27. prosinca sljedeće godine i živjeli su u Varesi.
Nakon vjenčanja, Anna, koja je radila u poduzeću svoga oca, posvetila je svoj život majčinstvu i podizanju njihovih četvero djece. U proljeće 1984. godine, Anni je dijagnosticiran neizlječivi tumor na mozgu, od kojeg je preminula nekolika mjeseci kasnije, 26 prosinca u dobi od 48 godina.


Mjesec dana ranije, Emanuele i njegov rođak, fra Giovanni, misionar u Ugandi, odlučili su posjetiti Međugorje. To putovanje ostavilo je veliki utisak u Emanuelovom životu. Kada je čuo o malom župnom Radiju u Erbi 1986. godine koji prenosi Gospine poruke, ponudio im je suradnju, želeći volontirati u svoje slobodno vrijeme.
Promovirao je udrugu kao instrument aktivnosti Radio Marije i postao je predsjednikom od njezinog osnivanja 1987. godine.
Istovremeno radeći kao poduzetnik, u samo tri godine pomogao je da ovaj župni radio postane jedan od najvećih i najslušanijih privatnih radio postaja u Italiji.
1994. godine, počeo je dovoditi Radio Mariju u druge zemlje diljem svijeta, a zatim je u 1998. godini osnovao neprofitnu organizaciju pod nazivom Svjetska Obitelj Radio Marije koja povezuje 81 radio postaju u 74 zemlje diljem svijeta.

Bio je predsjednik Svjetske Obitelji od godine osnivanja do 2015. godine.
Od 1994. do 2002. godine, Emanuel je bio predsjednik RNA – Udruženja nacionalnih radio postaja, koje okuplja talijanske mreže, a od 2013 godine bio je predsjednik konzorcija DAB Italije.
Bio je jako vezan uz samostan Majke Crkve (Mater Ecclesiae) na otoku San Giulio na jezeru Orta, gdje je i postao oblat Svetog Benedikta 27. prosinca 2000. godine.
Emanuel je neprekidno i požrtvovno radio do zadnjeg dana svog zemaljskog života da potpuno ostvari projekt Radio Marije u svijetu, potičući i ohrabrujući sve nas kako bismo zajedno radili na tom projektu.

Pozvan je u Očev dom 8. srpnja 2020. godine.


Bio je primjer poniznosti i ustrajnosti u vjeri i bit će zapamćen kao neumoran misionar u službi Crkve i Blažene Djevice Marije.

 

Radio Marija

12:00 Kraljice Neba; Molitva - Srednji čas
12:10 Glazba
13:00 Čitamo knjigu - p. Mirko Nikolić: "Gabrić još govori - 33 godine poslije"
13:30 Obavijesti i najava programa

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Danas je 124. rođendan Danice Širole - Tko je bila "hrvatska Mala Terezija"?

Danas je 124. rođendan Danice Širola. Tko je bila Danica? Djevojka, učiteljica, koja je silno željela stupiti u samostan. Rođena je u Karlovcu 18....

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.