IMG 0242

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić na svetkovinu Navještenja Gospodinova – Blagovijesti, 25. ožujka 2021., predvodio je svečani blagoslov novih prostora Radija Marije na adresi Kamenitog stola 11. Blagoslovu prisustvovala je predsjednica radija Nevenka Mišić, dopredsjednik Božo Barun, glavni urednik pater Stjepan Fridl te ostali djelatnici i suradnici radija.

 

FOTOGALERIJA

IMG 0298

Kardinal Josip Bozanić na početku je obišao nove prostore Radija Marije te zajedno s okupljenima izmolio Anđeo Gospodnji. Potom je uslijedila uvodna riječ patera Fridla, čitanje Riječi Božje te poruka i čestitka Kardinala te sam blagoslov novih prostora radija i svih njegovih djelatnika.

U uvodnoj riječi pater Stjepan Fridl istaknuo je kako je svetkovina Navještenja na poseban način blagdan svjetske obitelji Radija Marije. "Mi vjerujemo da je projekt Radio Marije Gospino djelo, zato i naš radio nosi lijepo ime nebeske Majke Marije. On je dar neba za Crkvu, a ima za cilj da cjelokupnim svojim programom naviješta obraćenje, a to je temelj Kristove blage vijest", pojasnio je pater Fridl. Navedenu izjavu potkrijepio je činjenicom kako Radio Marija danas djeluje na pet kontinenata u osamdeset i šest zemalja. Izrazio je i zahvalnost svima koji podupiru Radio, posebno zahvalivši obitelji Radić, tj. pokojnom Juri i njegovoj supruzi Jadranki, koji su nove prostore donirali Radiju Mariji. Na kraju svog obraćanja p. Fridl zamolio je Gospodina da Radio Marija "živi, dalje napreduje, raste i cvjeta svojim poslanjem."

IMG 0306

Kardinal Josip Bozanić osvrnuo se na blagdan Blagovijesti i anđelovog ohrabrenja Mariji riječima Ne boj se! te je pojasnio kako ne bojati se Boga znači prihvatiti Njegove zapovijedi i ići Njegovim putem jer On donosi Blagu vijest. "Želim da ovaj naš radio, Radio Marija, koji nosi tako lijepo ime, bude upravo prenositelj Blage vijesti, Radosne vijesti koja dolazi s neba i za čovjeka. Čovjek je potreban te Vijesti i onda kada toga nije svjestan. To je ono što želimo da nastavi činiti Radio Marija", poručio je Kardinal.

Predsjednica radija Nevenka Mišić pojasnila je prednosti novog prostora: "Mogu sa sigurnošću reći da su nam sada puno veće mogućnosti u Marijinom domu, tj. u novim prostorijama koje smo dobili zahvaljujući dobrim ljudima. Sada imamo dva velika studija, režiju gdje ljudi mogu snimati emisije, imamo prostore za druženje volontera, veliku dvoranu u koju će, kada prođe ovo vrijeme, i volonteri početi dolaziti. Mi ćemo voditi brigu i educirati ljude jer Radio Marija uključuje velik broj volontera u svoje aktivnosti", izjavila je predsjednica Radija Marije.

Dopredsjednik Božo Barun govoreći o svetkovini Navještenja osvrnuo se na riječ blagovijest, rastavivši je na dva dijela: blaga vijest. "To je od izuzetne važnosti za nas kada nemamo previše blagih vijesti. Naprotiv, imamo puno tužnih, žalosnih, dramatičnih vijesti koje danas preplavljuju ljude. Stoga je upravo uloga Radija Marije da u ovom svijetu, koji je pritisnut lažnim vijestima, navijesti jednu drugu sliku budućeg svijeta u kojemu više neće biti ni laži, ni podvala, ni ubijanja, što kaže Riječ Božja, ni smrti, ni suza, ni jauka, ni boli", naglasio je.

 

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Radio Marija

21:00 Ispovijest vjere Hrvata katolika
21:01 Vjera te tvoja spasila - ur. i vod.: Lucija Marić
22:00 Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u kapelici Radio Marije u Zagrebu - klanjanje animiraju članovi bratstva muževa katolika „Muževni budite“
00:00 Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u kapelici Radio Marije u Zagrebu - klanjanje animiraju članovi bratstva muževa katolika „Muževni budite“

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Hodočašće kroz došašće s našim misionarima - razmatranje za 3.12.2021.

 AUTOR RAZMATRANJA: fra Ivica Perić   Dragi slušatelji Radio Marije! Razmišljamo o slijepim osobama koje je Isus ozdravio od njihove sljepoće, a u...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Studeni 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.