RM article

Udruga Radio Marija, obvezuje se na zaštitu Vaših osobnih podataka, te vas upoznaje sa sadržajem Politike privatnosti.

Politika privatnosti

Upravni odbor Udruge Radio Marija usvojio je Politiku privatnosti. Izjavu o suglasnosti suradnici Udruge i volonteri popunjavaju te predaju u ured Udruge u svrhu pohrane u bazu članova i volontera.

Poštovani članovi Udruge Radio Marija, suradnici i volonteri,

Udruga Radio Marija, obvezuje se na zaštitu vaših osobnih podataka, te vas upoznaje sa sadržajem Politike privatnosti. Suradnicima, djelatnicima i volonterima dostavljaju se izjave o suglasnosti. Potpisane izjave molimo da predate u ured Udruge, u svrhu pohrane u arhiv.

Molimo vas da Politiku privatnosti povremeno provjerite s obzirom na moguće izmjene, tijekom primjene. Dokument će biti dostupan na službenim stranicama Radio Marije.

Na temelju Odluke Upravnog odbora Udruge Radio Marija u svezi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (Uredba EU 2016/679) na sjednici održanoj dana 04. srpnja 2018. godine usvojena je sljedeća:

POLITIKA PRIVATNOSTI

Udruga Radio Marija na temelju Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (EU 2016/679) obavještava članove i volontere da će se prema osobnim podatcima, stečenima posredno ili neposredno, tijekom članstva ili volontiranja odnositi rukovodeći se načelima korektnosti, zakonitosti i transparentnosti.

Podatci će se obrađivati ručno, računalno, odnosno informatičkim alatima, koristeći se metodama koje strogo odgovaraju svrsi, a jamče sigurnost te onemogućuju nedopušteni pristup podatcima. Isto će se izvršavati u sljedeće svrhe:

a) za prikupljanje podataka u svrhu upisa u članstvo u Udruzi;

b) u svrhu provođenja statističkih analiza za internu uporabu.

Udruga Radio Marija će se za vrijeme trajanja članstva ili volontiranja koristiti osobnim podatcima članova ili volontera kako bi pisanim putem ili elektroničkom poštom poslala informacije vezane uz:

a) specifične događaje i aktivnosti Udruge;

b) promicanje različitih dobrotvornih i humanitarnih aktivnosti Radio Marije.

Među osobnim podatcima članova i volontera mogu se naći i fotografije prikupljene za vrijeme održavanja određenih aktivnosti u prostorima i izvan prostora Radio Marije.

Pri obradi podataka može se doći u posjed podataka koji se temeljem Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka smatraju ,,posebnom kategorijom osobnih podataka“, kao što je npr. pripadnost određenim religijskim ustanovama (biskupijskim, redovničkima i laičkim) te eventualno podataka o zdravstvenome stanju, članstvu u sindikatu itd. i u tom smislu potvrđujemo kako će se prema spomenutim podatcima Udruga Radio Marija odnositi s maksimalnom povjerljivošću te uz strogo poštivanje zakonskih odredbi.

Kada god je potrebno, u gore navedene svrhe, podatci mogu biti dostupni zaposlenicima Udruge Radio Marija koji će ih koristiti za vrijeme članstva i volontiranja, kao i nakon njega, u skladu s odredbama ove Odluke. Ako netko od članova ili volontera više ne bude želio primati obavijesti Udruge Radio Marija, može o tome pisanim putem obavijestiti odgovornu osobu.

Osobnim podatcima upravlja Udruga Radio Marija sa sjedištem u Zagrebu, Jordanovac 110, a kojeg zastupa Predsjednik/ica.

Obavještavaju se članovi Udruge i volonteri kako pisanim zahtjevom upućenim voditelju obrade podataka, Udruzi Radio Marija, mogu tražiti izvršenje prava predviđeno člankom. 7. Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka, koji zainteresiranom subjektu omogućuje ostvarenje posebnih prava, kao npr. potvrdu o postojanju osobnih podataka; podrijetlo podataka te svrhu korištenja; identifikaciju odgovornih za obradu podataka; subjekte ili kategorije subjekata kojima Vaši podatci mogu biti dostupni; tražiti brisanje ili mijenjanje podataka ili ažuriranje podataka, ili se usprotiviti uslijed zakonitih razloga o korištenju podataka.

Datum 9.4.2019.

Radio Marija

10:30 Sedma u Duhu i s duhom – emsiija učenika VII. opće gimnazije u Zagrebu; ur. i vod.: Tihana Arbanas
11:15 Glazba
11:35 Virovitička panorama - ur. i vod.: Božidar Biondić
11:50 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Danas je 124. rođendan Danice Širole - Tko je bila "hrvatska Mala Terezija"?

Danas je 124. rođendan Danice Širola. Tko je bila Danica? Djevojka, učiteljica, koja je silno željela stupiti u samostan. Rođena je u Karlovcu 18....

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Siječanj 2021
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.