photo5942788274739328322

Od 16. do 24. ožujka u programu Radio Marije je devetnica za blagdan Blagovijesti. Svakog dana u 12 sati zajedno molimo Anđeo Gospodnji, srednji čas, litanije i posvetnu molitvu.

Promišljanje uz treći dan, Ivan Mesarek: Marijo, Utočište grešnika

Grijeh je najveće zlo i nesreća za svakog pojedinog kao i za cijeli narod.
Grijeh otvara paklena vrata u duši čime nam svakodnevica postaje nepodnošljiva. Grijeh poništava čovjeka onesposobljavajući ga za ovozemaljski život, ali i više od toga: grijeh nosimo sa sobom i u onostranost. Kao jedini stvarni pokretač razaranja uništava istinu, dobrotu i lijepo. Grijehom se naša volja odvaja od istine čime volja zadobiva svoj navlastiti unutarnji i opaki život.
Pretvarajući se u opako vrijeđamo Boga prestajući mu biti nalik. Kao opaki nemamo doticaja sa slobodom, a volja nam postaje neutaživa i granice joj prividne.


Istina će me osloboditi, istina će mi dozvati u sjećanje da unaprijed i jesam slobodan, ali bezdan žedne i gladne volje nema veze s istinom. Taj bezdan čini sve da bih bio rob u životu i takav ostao u smrti. Sve što moja volja dodirne, sve na što stavi svoj isključivo osobni interes uništava. Meni treba ognjište - uništit ću drvo, treba mi izobilje hrane i pića - poništit ću prirodu; isušit ću rijeke i potoke, istrijebiti životinje. Voljujem za moći i ugledom, podčinit ću drugoga. 
Volja za senzualnim će me pretvoriti u subjekta koji će drugoga instrumentalizirati. Bolesna volja će me voditi izvan sebe, ali i izvan moje obitelji, vodit će me od moje žene, moga muža. 
Volja koja nije isto što i Božja volja nije moja volja nego zabluda. Istina moje volje istina je i Božje volje. Pa čak i kada mislim da su mi staze ispravljene, da koračam u pravednost i da mi srce kuca ritmom ljubavi, pogled u nebesko Sunce će me uvijek opominjati. Posljednju ću kušnju kušati kada budem umirao i kada si budem utvorio da mi je život bio prožet Bogom i da u miru ustrajem kao da samoga sebe mogu spasiti.

Marijo, tvoj neka bude odjeknuo je u povijesti. Ti koja si Bezgrešno začeće, svoj si život u potpunosti predala Bogu. Budi sredstvo posredovanja grješničkog vapaja kako bi Božja volja bila moja što mi je uvjet slobodnog življenja. Pomozi mi da volju koju si iz Božje ruke cijelim bićem prihvatila postane i moj orijentir kako u ovome životu ne bih imao drugih gospodara u sebi i izvan sebe. 
Već u prvom poglavlju Knjige Postanka čitamo: Bog stvori dva velika svjetlila nebeska, veće, da vlada danom, i manje, da vlada noću. Isusu, svjetlu od svjetla i istinskom Suncu, ne mogu prići niti u nj gledati. Jesu li pravedne moje staze? Marijo, ti mi svjetliš noću mističnim svjetlom Mjeseca dok se skrivam. Ti si to nježno svjetlo koje me priprema za susret s danom pred kojim se sramim. Hvala ti Majko što mi pokazuješ put i u mraku da mogu nastaviti bez lutanja.
Marijo, majko Isusa Krista, blagoslovljeno ti bilo ime, budi mi stalni zagovor kod svojega sina kako bi On satrao svaku krivicu moje volje, volje moje obitelji i bližnjih i volje moga naroda te da zajedno s tobom mogu izreći neopozivo neka bude.

Radio Marija

21:01 Odgoj za ideale – emisija zagrebačkih bogoslova – tema: Bratstvo i prijateljstvo; gosti: Krešimir Haramija, bogoslov V. godine i Mato Zirdum, bogoslov IV. Godine; ur. i vod.: Jurica Klanfar, bogoslov V. godine
22:00 Obavijesti i najava sutrašnjeg programa; Molitva BDM za zaštitu
22:10 Glazba
22:30 Upoznajmo Bibliju

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.