photo5942788274739328322

Danas u 12 sati započeli smo Devetnicu u programu kao pripravu za blagdan Blagovijesti. U 12 sati zajedno molimo Anđeo Gospodnji, srednji čas, litanije i posvetnu molitvu.

 

Promišljanje uz prvi dan, Andrej Paulus

Draga Majčice, radosna vijest stiže k tebi sa nebesa, radosna vijest koju šalje sam Bog Otac preko svog glasnika anđela Gabrijela. Glasnik koji ti naviješta Riječ, koji naviješta Istinu, Istinu koja će zauvijek promijeniti lice Zemlje. Kako si to prihvatila? Kako si reagirala? I zašto je baš tebi ta radosna vijest priopćena? Božju poruku prihvatila si ponizno i bez pogovora kao što si i cijeli svoj život posvetila Bogu. Nisi se dala zavesti prolaznostima ovog svijeta, karijerama, odmorima i lutanjima. Ne, tvoj život je bio u Bogu, s Bogom i za Boga. Promatramo te i shvaćamo koliku si milost zadobila od Boga, bila si potpuno uronjena u tu milost. I sam anđeo ti kaže da si milosti puna, nešto što neće biti niti jednom više rečeno ljudskom rodu. Po Očevoj milosti postala si nam svjetionik koji u olujnoj noći pokazuje put ka istini. Zamišljam te kao tihu, posvećenu i predanu ostvarenju božanskog plana. Plana koji za cilj ima konačno spasenje čovječanstva. Kako li je čudesno biti na početku spasenja palog čovjeka, biti prva, ali uistinu biti i posljednja. Nema kod tebe suvišnih riječi, opravdavanja, zanovijetanja, mrmljanja. Nema kod tebe gunđanja i odgađanja Božje volje za kasniji trenutak. Nisi čekala da budeš spremna, samo si se prepustila. Svoju riječ nisi postavljala na mjesto istinske Riječi. Ne, ponizno si otvorena srca prihvatila svoje poslanje. Majčice, kada bih imao hrabrost i pouzdanje prihvatiti Božji naum za mene, za bližnjega, za svijet.
Draga Majčice, pitam se što si željela biti kada si bila dijete? Uronjena u samoga Boga jesi li mogla zamisliti da ćeš baš ti donijeti svijetlo na svijet? Svijetlo po kojemu ćeš spasit ljudsko pokoljenje. Uistinu i tebi smo dužni zahvaljivati. Tamu si rasvijetlila te nam se prikaže put kojim moramo hoditi, put istine i života. Nikada nisam razmišljao o takvoj prilici, da budem onaj koji donosi svijetlo. Evanđelist kaže da ćemo po plodovima biti prepoznati, po plodovima srca, a tvoje srce bijaše čisto, sveto, a nisi ni slutila da će biti ispunjeno prolaznom tugom i boli.
Presveta Djevice, Duh sveti je od početka bio uz tebe, te si po njegovoj začela našeg otkupitelja. Tijelo postade sveto, duh i tijelo se ujediniše sa ciljem da otkupe naše grijehe putem križa. Tvoje začeće po Duhu pokazuje nam da Duh djeluje od početka našeg stvaranja. Duh je onaj koji nam daje našu bit, bit od koje nažalost danas mnogi biježe. Kako bi bilo lijepo da se svatko od nas vrati svojoj biti, da postanemo otvoreni poticaju Duha, da se prepustimo Božjoj volji te da na kraju budemo Bogu ocu na slavu i na čast.
Marijo, molimo te po ovom otajstvu začeća po sili Duha Svetoga da nam daš hrabrosti i snage da se prepustimo Božjoj providnosti. Molimo te da nam pomogneš da u svakom trenutku osluškujemo poticaje Duha Svetoga, da otvaramo svoje oči za božansko oko nas, te da se neprestano divimo Božjim djelima. Molimo te da ne odustajemo od donošenja svijetla onima koji su oko nas te da budemo primjer našoj braći i sestrama. Također zahvaljujemo ti što si pristala na Božji plan te nam po Božjem naumu i Božjoj milosti donijela na svijet Otkupitelja, Isusa Krista te nam pružila šansu da se spasimo od vječnog ognja.

Radio Marija

22:10 Glazba
22:30 Upoznajmo Bibliju
22:40 Glazba
23:00 Molitva - Povečerje

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.