vjernici pred slikom bl Jule
U župi sv Antuna Padovanskog Staro Petrovo Selo, rodnoj župi bl Jule Ivanišević, jedne od Drinskih mučenica, u utorak, 15. prosinca završila je višetjedna pobožnost blaženici. Počela je, kao i svake godine, 25.11. na dan rođenja sestre Jule, a završila na dan mučeničke smrti Jule i još četiri susestre, sve članice Družbe Kćeri Božje ljubavi. Pobožnost se ove godine odvijala u skladu s epidemiološkim mjerama i uz ograničen broj vjernika, ali su župljani molili i kod svojih kuća zagovor blaženica.
Pobožnost, koju je vodio Tomislav Ivanišević, vjeroučitelj, u utorak je u staropetrovoselskoj župnoj crkvi počela Križnim putem i Litanijama Drinskih mučenica. Slijedila je sveta misa koju je slavio vlč Ivan Nikolić , župnik u Starom Petrovom Selu.

vlc Ivan Nikolic
U homiliji je, među ostalim, naglasio kako su se sestre spasile skokom kroz prozor vojarne, a trebale su biti dragocjen plijen u kandžama đavolskim i one su toga bile svjesne. Nije sestra Jula, poglavarica, imala vremena razgovarati sa sestrama i pokušati izbjeći ono što je stajalo pred njima. One nisu željele okaljati svoju čast. Shvatile su da je ovo prilika za biti čisti prinos Gospodinu, čista neokaljana žrtva koja se Bogu predaje. Zavapile su: „Isuse, spasi nas!“ Sve svoje pouzdanje stavile su u Boga. Tu je njihova vjera bila na vrhuncu i pokazala se kao najveća snaga koju su nosile. Hladna Drina postala je njihov grob. Ne može se na grobove Drinskih mučenica , kao na sve druge, odnijeti cvijeće i upaliti svijeće, ali od svega je najvažnija čovjekova duša. Zato je Isus i rekao: „Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, a duše ne mogu ubiti“.

vlc Nikolic i casne sestre iz Pleternice
Danas ih gledamo, molimo njihov zagovor, ali to gledanje obvezuje nas na nasljedovanje Drinskih mučenica. Možda nećemo, kao one, morati bježati pred nasilnicima i pred nožem te skakati kroz prozor, ali bez obzira na okolnosti i prilike, motiv za ljubav prema Bogu uvijek je isti: domoći se njegova Kraljevstva i spasiti svoju dušu“, rekao je, među ostalim Nikolić.
Uz malobrojne vjernike, u skladu s epidemiološkim mjerama, svetoj misi bile su nazočne i časne sestre, članice Družbe Kćeri Božje ljubavi iz župe sv Nikole biskupa i iz Pleternice.

DSCN6719
U Godinjaku, filijali staropetrovoselske župe i rodnom selu sestre Jule, prije mjesec dana osnovana je udruge „Blažena sestra Jula Ivanišević“ Godinjak. U programu rada su i aktivnosti na promicanju pobožnosti Drinskim mučenicama, posebno blaženici sestri Juli. Čim okolnosti to dozvole, počet će prve aktivnosti.

Tekst i fotografije: Višnja Mikić

Radio Marija

10:30 Zubna putovnica – tema: Zdravlje branitelja; gost: dr. sc. Tomislav Benjak iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ante Deur, saborski zastupnik; ur. i vod.: Anka Jurišić-Kvesić, dr. stom.
11:15 Glazba
12:00 Anđeo Gospodnji; Molitva - Srednji čas
12:15 Glazba po izboru slušatelja

video-stream-ikona.jpg

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - komentar uz današnje evanđelje: Svjetlosti vječnoj (Lk 8,16-18)

  »Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom ili stavi pod postelju, nego je stavlja na svijećnjak da oni koji ulaze vide svjetlost. Ta ništa nije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.