72sata2020subota 4

U subotu, 17. listopada, uspješno su se završile sve volonterske akcije projekta „72 sata bez kompromisa“. Projekt se održao od 15. do 18. listopada, a Dubrovnik je okupio preko dvjesto volontera koji su u dva dana podijeljeni u ekološke, radne i socijalne akcije odradili preko tridesetak volonterskih akcija.

Akcije su se odvijale diljem Grada i okolice, a volonteri su dolazili na akcije prethodno ne znajući što će raditi i gdje će ići, što je i čar beskompromisnog volontiranja, dati cijelog sebe na raspolaganje sa svim svojim talentima i vještinama.

Prvi dan, petak, volontere je poslužilo lijepo vrijeme pa su uspješno odradili sve predviđene akcije. Od ranog jutra krenuli su s čišćenjem odmorišta krenuvši od Mosta prema Bistrini gdje su očistili deset autobusnih stanica i dva odmorišta, uređenju prostora Društva multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske gdje su se bavili osposobljavanjem prostora za pituranje i samim pituranjem prostora. Dio volontera okupio se ispred dječjeg vrtića kako bi i našim najmlađim sugrađanima sredili okoliš i igralište s kojim se svakodnevno koriste. Nekolicina volontera ostala je pomoći u Caritasu Dubrovačke biskupije pri podjeli hrane. Dok je dio volontera uređivao obiteljski stan kako bi omogućili jednoj obitelji normalne životne uvjete, a ostatak volontera bavio se uređivanjem vrtova, čupanjem korova, izvlačenjem drače i ostalim ekološkim akcijama.

Idući dan, subota, nekolicina akcija se nastavila od prethodnog dana. Neke od novih akcija su bile uređenje i čišćenje okoliša sportskih terena u Gospinom polju te uređenje okoliša i dječjeg igrališta drugog vrtića. Iako volontere vrijeme nije poslužilo cijeli dan, uspjeli su odraditi skoro sve predviđene akcije. Dio kreativnih volontera pozabavio se izradom kreativnih predmeta dok su drugi izrađivali kolače kako bi ih poklonili štičenicima Doma za starije i nemoćne. Također, volonterskoj akciji su se pridružili i skauti odreda Sv. Benedikta koji su pripomogli pri uređenju vrtova i okoliša Caritasa Dubrovačke biskupije.

“Obučeš majicu, staviš masku, rukavice i baciš se na posao. Možda nedaš svoj maksimum, možda i ne zadovoljiš svoja očekivanja. Možda ti je baš bilo bezveze, dosadno, hrana ti se nije svidjela, nije ti bilo zabavno. No, kada se vraćaš kući polako poćnu izvirati osjećaji, dolazi smisao oblačenja zelene majice, nazvao bi je uniformom superheroja, osjećaš se kao Hulk. Možeš podignuti stari oronuli ormar za koji si mislio da nikada nećeš moći. Zašto moram stavljati ovu glupu masku koja me žulja, jako se znojim ispod nje, ali shvatim da sam zaštitio sebe i svoje prijatelje!”, riječi su jednog od volontera o samoj akciji i “novom normalnom” što ih je dočekalo na samom projektu uz poštivanje epidemioloških mjera.

Volonteri će se u nedjelju, 18. listopada u 18h, okupiti na Misi završnici projekta te samoj zahvalnici za projekt. Nakon mise uslijedit će dodjela zahvalnica za sve volontere te roštilj.

Projekt “72 sata bez kompromisa” najveći je volonterski projekt u Hrvatskoj te se šesti put odvija u Dubrovniku. Ove godine u projektu je sudjelovalo 14 gradova i 1 općina, preko 3000 volontera I 350 volonterskih akcija.

Glavni organizator projekta u Dubrovniku je Studentski katolički centar Dubrovnik uz suradnju Vijeća za mlade i Caritasa Dubrovačke biskupije.

 

preuzeto s: mladi-dbk

 

Radio Marija

19:10 Glazba
19:15 Vijesti, obavijesti i najava programa
19:30 Hrvatski martirologij XX. stoljeća
19:40 Glazba

video-stream-ikona.jpg

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - komentar uz današnje evanđelje: Molitva s Dvanaestoricom (Lk 9,1-6)

Sazva dvanaestoricu i dade im moć i vlast nad svim zlodusima i da liječe bolesti. I posla ih propovijedati kraljevstvo Božje i liječiti bolesnike. I reče im:...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.