vinkovacke jeseni 2

Dođite nam na jeseni i godine ove, dođite nam na jeseni Slavonija zove!

Vinkovci su ponovno najponosniji grad na svijetu. Najveća manifestacija tradicijske kulture u Hrvatskoj i šire zavladala je gradom na Bosutu i po 55. put obojila ga u najljepše boje – boje Vinkovačkih jeseni. Svečano će biti otvorene sutra na središnjoj pozornici u centru grada, a kao uvod u sve što nas čeka pokazali su današnji Slavonski i Vinski sokak.

Svoje prve obrise ovogodišnje Vinkovačke jeseni dobile su Slavonskim i Vinskim sokakom koji su svoja vrata otvorili danas u 16 sati. Na Slavonskom sokaku ponovno možete pronaći bogatu ponudu domaćih proizvođača i autohtonih proizvoda, a svoje proizvode na sokaku predstavlja ukupno 47 izlagača, od kojih su 44 tradicijska izlagača. Osim već dobro poznatih štandova i drvenih kućica na sokaku posjetitelje očekuju i dvije ugostiteljske kućice. Jedna od njih nudi fast food, dok se u drugoj možete osladiti ukusnim palačinkama i fritulama. Slavonski sokak svakako ne bi bio isti bez Buba Bara koji i ove godine uz osmijeh simpatičnih štićenika nudi svoje specijalitete, a kavu možete popiti i u najzanimljivijem kafiću u Hrvatskoj, sve popularnijem Horse Boxu. Za dobru zabavu brinu tamburaši tamburaškog sastava Tambura band. U Vinskom sokaku gosti pak mogu uživati u ponudi vina tri vinara, odnosno vinarija Papak, Iločki podrumi i Belje.

Generalnu probu svečanog otvaranja na središnjoj pozornici danas su pratili i mladi i stari, a idealna je to prilika bila za detaljnije „škicnuti“ u ovogodišnji scenarij „Curo draga iz sokaka moga“. Stih je to pjesme Ivana Kozarca „Milov’o sam“, a prema riječima autora scenarija Marka Sabljakovića, želi istinitu vinkovačku priču o jednoj ljubavi pretočiti u svevremensku i neprolaznu, zauvijek intrigantnu. Svečanost otvaranja čeka nas sutra s početkom u 20.05 sati na glavnoj pozornici na Trgu bana Josipa Šokčevića, uz izravan prijenos na Hrvatskoj radioteleviziji, ali i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Ulazi u zonu održavanja manifestacije bit će organizirani na 8 punktova koji su opremljeni termalnom kamerom, a na svakom će posjetiteljima biti dezinficirane ruke dezinfekcijskim

„Pozivam sve koji imaju povišenu temperaturu, sumnjaju da imaju moguću zarazu ili su bili u kontaktu s nekim tko zaražen da ostanu kući i putem medija prate Vinkovačke jeseni“, apelirao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Od danas do nedjelje uživat ćemo u ponudi Slavonskog i Vinskog sokaka, a vrhunac manifestacije svečani je mimohod u nedjelju u kojemu će ulicama našeg grada prodefilirati 34 kulturno umjetnička društva iz Vukovarsko-srijemske županije. Zahvaljujući vrijednoj snimateljskoj ekipi, svi posjetitelji imat će priliku vidjeti nastupe i ostalih KUD-ova iz Hrvatske koji ove godine nisu mogli doći u Vinkovce, a oni će biti prikazani na video zidu smještenom na središnjoj pozornici. Nakon mimohoda uslijedit će revija konjskih zaprega.

Izvor: Press, Vinkovačke jeseni

Radio Marija

07:00 Sveta misa - prijenos iz kapele Ranjenoga Isusa u Zagrebu
07:30 Molitva - Jutarnja
07:45 Upoznajmo Bibliju
07:55 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Sveti Josip – pravedan

  Povodom Godine sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo apostolskim pismom Patris corde, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priredio je tematske...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

FG-TAB.png

VG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.