vinkovacke jeseni 2

Dođite nam na jeseni i godine ove, dođite nam na jeseni Slavonija zove!

Vinkovci su ponovno najponosniji grad na svijetu. Najveća manifestacija tradicijske kulture u Hrvatskoj i šire zavladala je gradom na Bosutu i po 55. put obojila ga u najljepše boje – boje Vinkovačkih jeseni. Svečano će biti otvorene sutra na središnjoj pozornici u centru grada, a kao uvod u sve što nas čeka pokazali su današnji Slavonski i Vinski sokak.

Svoje prve obrise ovogodišnje Vinkovačke jeseni dobile su Slavonskim i Vinskim sokakom koji su svoja vrata otvorili danas u 16 sati. Na Slavonskom sokaku ponovno možete pronaći bogatu ponudu domaćih proizvođača i autohtonih proizvoda, a svoje proizvode na sokaku predstavlja ukupno 47 izlagača, od kojih su 44 tradicijska izlagača. Osim već dobro poznatih štandova i drvenih kućica na sokaku posjetitelje očekuju i dvije ugostiteljske kućice. Jedna od njih nudi fast food, dok se u drugoj možete osladiti ukusnim palačinkama i fritulama. Slavonski sokak svakako ne bi bio isti bez Buba Bara koji i ove godine uz osmijeh simpatičnih štićenika nudi svoje specijalitete, a kavu možete popiti i u najzanimljivijem kafiću u Hrvatskoj, sve popularnijem Horse Boxu. Za dobru zabavu brinu tamburaši tamburaškog sastava Tambura band. U Vinskom sokaku gosti pak mogu uživati u ponudi vina tri vinara, odnosno vinarija Papak, Iločki podrumi i Belje.

Generalnu probu svečanog otvaranja na središnjoj pozornici danas su pratili i mladi i stari, a idealna je to prilika bila za detaljnije „škicnuti“ u ovogodišnji scenarij „Curo draga iz sokaka moga“. Stih je to pjesme Ivana Kozarca „Milov’o sam“, a prema riječima autora scenarija Marka Sabljakovića, želi istinitu vinkovačku priču o jednoj ljubavi pretočiti u svevremensku i neprolaznu, zauvijek intrigantnu. Svečanost otvaranja čeka nas sutra s početkom u 20.05 sati na glavnoj pozornici na Trgu bana Josipa Šokčevića, uz izravan prijenos na Hrvatskoj radioteleviziji, ali i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Ulazi u zonu održavanja manifestacije bit će organizirani na 8 punktova koji su opremljeni termalnom kamerom, a na svakom će posjetiteljima biti dezinficirane ruke dezinfekcijskim

„Pozivam sve koji imaju povišenu temperaturu, sumnjaju da imaju moguću zarazu ili su bili u kontaktu s nekim tko zaražen da ostanu kući i putem medija prate Vinkovačke jeseni“, apelirao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Od danas do nedjelje uživat ćemo u ponudi Slavonskog i Vinskog sokaka, a vrhunac manifestacije svečani je mimohod u nedjelju u kojemu će ulicama našeg grada prodefilirati 34 kulturno umjetnička društva iz Vukovarsko-srijemske županije. Zahvaljujući vrijednoj snimateljskoj ekipi, svi posjetitelji imat će priliku vidjeti nastupe i ostalih KUD-ova iz Hrvatske koji ove godine nisu mogli doći u Vinkovce, a oni će biti prikazani na video zidu smještenom na središnjoj pozornici. Nakon mimohoda uslijedit će revija konjskih zaprega.

Izvor: Press, Vinkovačke jeseni

Radio Marija

18:50 Hrvatski program Radio Vatikana
19:10 Glazba
19:15 Vijesti, obavijesti i najava programa
19:30 Hrvatski martirologij XX. stoljeća

video-stream-ikona.jpg

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - komentar uz današnje evanđelje: Svjetlosti vječnoj (Lk 8,16-18)

  »Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom ili stavi pod postelju, nego je stavlja na svijećnjak da oni koji ulaze vide svjetlost. Ta ništa nije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.