molitva kninU sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u srijedu, 5. kolovoza vojni biskup Jure Bogdan predvodio je molitvu kod spomenika Hrvatske pobjede „Oluja 95“ u Kninu.

„Ljubav, zahvalnost i poštovanje, okupili su nas danas na ovoj proslavi“, rekao je u uvodu u molitvu biskup Bogdan, poručivši: „U našim srcima i mislima bude se bolna sjećanja na duboke rane i patnje koje smo kao narod i cijela Domovina proživjeli tijekom Domovinskoga rata. Istovremeno, u našem biću bude se osjećaji poštovanja i zahvalnosti prema svim sudionicima i žrtvama iz Domovinskoga rata koji su ugradili svoje živote u temelje naše samostalnosti, neovisnosti i slobode. Nitko nema pravo obezvrjeđivati njihovu ljubav i podnesenu žrtvu za slobodnu domovinu“.

Vojni biskup osvrnuo se i na obranu i oslobađanje Hrvatske: „Izgleda kao da je bilo jučer. Sjećanja ne blijede, uspomene se ne brišu. Duboko su upisane u naše srce, u naše biće puno poštovanja prema svima koji su u dramatičnom trenutku agresije beskompromisno stali na branik domovine. U obrani domovine okupila nas je ljubav prema domu, ljubav prema rodu, ljubav prema svome narodu, ljubav prema zajedničkoj budućnosti u miru i slobodi“.

„Upravo stoga“, poručio je biskup Bogdan, „kao slobodni građani Republike Hrvatske koji vole i poštuju svoj dom i domovinu, iz srca vjerničke duše uzdižemo naše molitve za sve pokojne branitelje, sve nestale i poginule u Domovinskome ratu i sve koji su preminuli od posljedica rata. Neka Božansko srce prepozna njihovu ljubav, žrtvu i ideale za koje su živjeli, trpjeli i umirali. Njihova žrtva, prinesena iz ljubavi, molimo sada neka bude trajno upisana dlanom Božje ruke, u knjigu vječnoga života“.

U molitvi vjernika molilo se Gospodina za Crkvu: „da rasvijetljena sjajem uskrsnulog Krista u ovim vremenima bude znak i svjedok nade, a pastiri Crkve neka budu svjedoci Tvoje blizine i odsjaj Tvoje ljubavi prema svakom čovjeku“. Za sve koji vode javne poslove naše zemlje: da promiču pravdu i mir. Za hrvatske branitelje poginule tijekom operacije „Oluja“, za sve poginule, preminule i nestale branitelje; za sve žrtve Domovinskoga rata.

Za našu domovinu, sve njezine stanovnike „da u svome srcu gajimo međusobnu ljubav; međusobno poštovanje i solidarnost u potrebama duha, duše i tijela; da zajednički i odgovorno izgrađujemo civilizaciju ljubavi i pomirenja, u pravdi i istini“. Za naše pokojne, da ih Gospodin primi u svjetlo svoga lica, a njihovim obiteljima udijeli snagu i utjehu.

IKA

Radio Marija

18:30 Svetac dana - sv. Eustahije i sv. korejski mučenici
18:50 Hrvatski program Radio Vatikana
19:10 Glazba
19:15 Vijesti, obavijesti i najava programa

video-stream-ikona.jpg

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - komentar uz današnje evanđelje: Svjetlosti vječnoj (Lk 8,16-18)

  »Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom ili stavi pod postelju, nego je stavlja na svijećnjak da oni koji ulaze vide svjetlost. Ta ništa nije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.