U srijedu, 8. srpnja, u sarajevskoj katedrali obilježen je dan, kada se na poseban način prisjećamo prvog vrhbosanskog nadbiskupa Sluge Božjeg Josipa Stadlera i molimo za njegovo proglašenje blaženim, kao i za sve štovatelje, za one koji se zalažu za njegovo proglašenje. Euharistijsko slavlje je predslavio mons. Pavo Jurišić, postulator kauze za proglašenje blaženim sluge Božjega nadbiskupa Stadlera. Svetoj misi je u večernjim satima prethodila molitva krunice uz prigodna razmatranja, koju su animirale sestre Služavke Maloga Isusa i kandidatica Nikolina Cvitanović, moleći zajedno sa okupljenim vjernim pukom Božjim.

Stadlerovo Sarajevo propovijed

U prigodnoj propovijedi na temelju navještene Riječi, dotaknuo se najprije proroka Hošee, koji ukazuje na ono što je Bog učinio Izraelu, kako je urodilo plodom, ali sve je krenulo naopako kada je srce izabranog naroda postalo prijevarno, kazao je mons. Jurišić, te pozvao sve, da u životu počnu krčiti novo polje na kojemu će biti posijano sjeme pravednosti.

Tako možemo shvatiti i oblik poslanja apostola, jednostavnih i običnih ljudi, pobožnih i grješnih kazao je mons. Jurišić, kojima je Isus dao sasvim jasan zadatak. „Apostoli dobivaju sasvim konkretna zaduženja i ovlasti. Te ovlasti nisu gospodarenje i vlast nad drugima, nego vlast nad nečistim dusima, vlast nad zlom da ljudima pomognu u borbi protiv zla i da ih oslobode od Zloga. Isus ih je izabrao među pukom da osnuje s njima svoju Crkvu koja će isto tako biti sastavljana od pobožnih i grješnika.“ Ali nastavljajući dalje u propovjedi mons. Jurišić naglasio je da: „To nije govor samo o apostolima, nego se radi o pozivu i poslanju svakoga od nas. Zadaća nam je ista. Svatko je od nas koji smo kršteni, pozvan i poslan ljudima pronositi Radosnu vijest, biti svjedokom Evanđelja i ljudima pomoći u borbi protiv zla.“ To je poziv i nama da se najprije među sobom ostvarimo kao kršćani i da dajemo svjedočanstvo o Bogu i njegovoj ljubavi za sve ljude, zaključuje mons. Pavo. Propovijed je završio riječima: „Sijte pravednost, požet ćete ljubav!“ A za dubok osjećaj pravednosti, naveo je primjer Sluge Božjeg Josipa Stadlera, koji je bio osjetljiv kad su bila ugrožena prava malih i nepoznatih ljudi, za koje se zauzimao. Stadler je to konkretno živio, a mons. Jurišić ukazao na primjeru Stadlerove zauzetost za jednu skromnu, dobroćudnu i poniznu djevojku, što veoma uvjerljivo potvrđuje Stadlerovu krjepost.

Stadlerovo Sarajevo grob

Po završetku popričesne molitve, svi su ostajući na svojim mjestima, kao i oni koji su se okupili oko groba sluge Božjega Stadlera pod vodstvom mons. Jurišića uz prigodne molitve izmolili i molitvu za proglašenje blaženim nadbiskupa Stadlera.

 

Katolička informativna agencija (KTA)

Radio Marija

10:30 Virovitice, grade moj - tema: Kazalište Virovitica; gost: Tomislav Pintarić, ravnatelj; ur. i vod.: Božidar Biondić
11:15 Glazba
12:00 Anđeo Gospodnji; Molitva - Srednji čas
12:10 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Sveti Josip – pravedan

  Povodom Godine sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo apostolskim pismom Patris corde, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priredio je tematske...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

FG-TAB.png

VG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.