Varazdin misa zahvalnica za hodocasce u MB

 

Večernjom svetim misom zahvalnicom u ponedjeljak, 6. srpnja završilo je 331. zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj. Svetu misu predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš u zajedništvu sa desetak svećenika grada Varaždina. Vjernicima koji su ispunili varaždinsku katedralu biskup je završno poručio kako ovom misom završava ovogodišnje hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj, ali se i dalje nastavlja hodočasnički životni put vjernika podsjećajući da je put kojim trebamo ići sam Isus Krist koji je za sebe rekao: „Ja sam put“.

Na temelju evanđeoskog odlomka dana iz evanđelja po Mateju biskup Radoš je vjernicima progovorio o Božjoj ljubavi koja liječi. Polazeći od svakodnevnog iskustva kada dijete koje se ozlijedi trči majci ili ocu da dodirnu ili poljube ozljeđeno mjesto kako bi bol prestala možemo zaključiti kako dodir onih koji nas ljube liječi. No, postoje bolesti koje može liječiti samo Bog.

U navještenom evanđelju gledamo dvije slike kako Bog lječi dodirom; najprije Isus dodirom, uzimanjem za ruku, uskrišava kćer jednog glavara koji je svojom ljubavlju prema djetetu i vjerom da Isus može izliječiti njegovo srce i dijete tražio Isusa da dođe u njegovu kuću. Dok su išli, usput se događa još jedno ozdravljenje; žena koja je bolovala dvanaest godina od krvarenja vjeruje da će biti dovoljan samo dodir Isusove haljine da ozdravi. I Isus je ohrabri i ozdravi u njezinoj vjeri. - Isusov dodir je dodir koji liječi, a vjera je put po kojem može doći Božji dodir, vjera je put po kojem Božji poljubac može doći u naš život da nas ozdravi, da nas očisti, podigne. Da se zaustavi svako krvarenje u našem životu. – pojasnio je biskup Radoš.

Protekla dva dana vjernici grada Varaždina boravili su u svetištu. - Svetište bismo mogli nazvati mjestom gdje nebo ljubi zemlju, mjesto gdje Bog ljubi čovjeka, gdje Bog dodiruje čovjekovo ranjeno mjesto. I vjerujem da smo putem nosili ranjene iz naše kuće, naše obitelji. Sa željom da ih Gospodina dodirne, da njegova ljubav dodirne ta bolesna mjesta u našoj obitelji i rane onih do kojih nam je stalo. Nosili smo ih Gospodinu. Pa i sami smo htjeli da nas Gospodin dodirne, odnosno da mi njega dodirnemo kako bi bili ozdravljeni. – rekao je biskup i na kraju homilije zamolio Gospodina da nas svojom ljubavlju koja liječi dodirne svaki dan, da poput oca iz evanđelja vodimo Isusa tamo gdje je mjesto smrti i umiranja, da poput žene iz evanđelja čeznemo za tim da Isusa svaki dan dodirnemo da nam osnaži vjeru kako bi ona bila put po kojem Božji dodir, Božji poljubac dolazi u naš život i po nama u naše obitelji i zajednice.

 

Anita Treščec

Varaždinska biskupija

Radio Marija

10:30 Zubna putovnica – tema: Zdravlje branitelja; gost: dr. sc. Tomislav Benjak iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ante Deur, saborski zastupnik; ur. i vod.: Anka Jurišić-Kvesić, dr. stom.
11:15 Glazba
12:00 Anđeo Gospodnji; Molitva - Srednji čas
12:15 Glazba po izboru slušatelja

video-stream-ikona.jpg

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - komentar uz današnje evanđelje: Svjetlosti vječnoj (Lk 8,16-18)

  »Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom ili stavi pod postelju, nego je stavlja na svijećnjak da oni koji ulaze vide svjetlost. Ta ništa nije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.