Bozanic zupa Cucerje potres 

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pohodio je u nedjelju, 5. srpnja, u potresu teško stradalu župu Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju te predvodio euharistijsko slavlje u kapeli sv. Leopolda Bogdana Mandića u naselju Dankovec. Uz Kardinala koncelebrirali su župnik župe preč. Dragutin Mostečak, pastoralni pomoćnik preč. Vlado Razum i nadbiskupski tajnik vlč. Ivan Lukić.

Na početku slavlja Kardinala i prisutne vjernike pozdravio je župnik preč. Mostečak. Zahvalio je Kardinalu na pohodu ovoj župi i vjernicima koji su teško pogođeni potresom 22. ožujka, ali koji ne gube nadu da će Bog i ovu nevolju okrenuti na dobro. Zahvalivši na pozdravu, Kardinal je uvodeći u slavlje rekao kako je svaka teškoća s kojima se vjernici susreću na svom putu za Isusom izazov za novi početak i rast u pozivu na svetost.

U homiliji, Kardinal je tumačeći riječi navještenog evanđenja kojima Isus poziva svoje učenike na nasljedovanje istaknuo kako smo Bogu najbliži tada kada živimo onako kako je Isus živio. Nasljedujući Isusa mi se sve više približavamo Bogu Ocu, otkrivamo Njegovo Lice, a to je Lice ljubavi i milosrđa. Isusov poziv - "Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.", pokazuje nam tu Isusovu ljubav. Isus nas ne poziva na trpljenje bez smisla, na patnju u samoći, Isus nas poziva da svoje križeve, svoje patnje, svoj životni put hodimo s Njime. On želi na sebe preuzeti naše križeve, biti s nama u svakoj životnoj situaciji.

 Homiliju u cijelosti možete poslušati OVDJE!

Bozanic zupa Cucerje

 

Isus je zato i došao među nas - da nas spasi, da nam vrati naše dostojanstvo djece Božje i da nam dade mir, jer jedino Isus može dati mir i spokoj našim dušama, rekao je Kardinal pozvavši okupljene da bez straha predaju Isusu svoje živote i otvore se Njegovu Duhu.

Prije završnog blagoslova, Kardinalu su na pohodu zahvalili pastoralni pomoćnik u župi preč. Razum te župnik preč. Mostečak koji je istaknuo važnost Kardinalovih ohrabrenja župnoj zajednici koja je stradala u potresu.

Kardinal je zahvalio preč. Razumu i preč. Mostečaku na njihovom radu u župi te najavio gradnju privremenog prostora koji će služiti za liturgijska i druga slavlja dok se župna crkva ne obnovi.Po završetku euharistijskog slavlja, Kardinal je u pratnji preč. Mostečaka i preč. Razuma obišao oštećenu župnu crkvu i župni dvor.

 

Bozanic zupa Cucerje potres 1

 

Zagrebačka nadbiskupija

Radio Marija

10:30 Zubna putovnica – tema: Zdravlje branitelja; gost: dr. sc. Tomislav Benjak iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ante Deur, saborski zastupnik; ur. i vod.: Anka Jurišić-Kvesić, dr. stom.
11:15 Glazba
12:00 Anđeo Gospodnji; Molitva - Srednji čas
12:15 Glazba po izboru slušatelja

video-stream-ikona.jpg

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - komentar uz današnje evanđelje: Svjetlosti vječnoj (Lk 8,16-18)

  »Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom ili stavi pod postelju, nego je stavlja na svijećnjak da oni koji ulaze vide svjetlost. Ta ništa nije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.