JRS 

Isusovačka služba za izbjeglice – JRS, kao provedbeni partner Vlade RH u projektu integracije osoba pod međunarodnom zaštitom preseljenih iz Turske te integracije i zbrinjavanja osoba po osnovi drugih oblika solidarnosti s državama članicama Europske unije, jučer je započela s programom edukacije „Iskustva, izazovi i pozitivne prakse u integraciji osoba iz programa Preseljenja“ koja će se trajati do sutra, 2. srpnja, u Novom Vinodolskom.
Isusovačka služba za izbjeglice – JRS, kao provedbeni partner Vlade RH u projektu integracije osoba pod međunarodnom zaštitom preseljenih iz Turske te integracije i zbrinjavanja osoba po osnovi drugih oblika solidarnosti s državama članicama Europske unije, jučer je započela s programom edukacije „Iskustva, izazovi i pozitivne prakse u integraciji osoba iz programa Preseljenja“ koja će se trajati do sutra, 2. srpnja, u Novom Vinodolskom. Kroz ovu edukaciju stručni djelatnici Isusovačke službe za izbjeglice podijelit će sa sadašnjim i budućim ključnim dionicima u procesu socijalne integracije izbjeglica u naše društvo, sustavan i iskustven pregled postojećih praksi i alata za kvalitetnu suradnju institucija i civilnog društva. Edukativno – informativna izlaganja će obuhvatiti najrelevantnije korake u integraciji, uz prikaz nedavnih slučajeva i praksi. Susret je istovremeno i prilika za bolje međusobno upoznavanje i povezivanje, razmjenu iskustava i znanja, razgovor te otvaranje novih suradnji.

Na jučerašnjem otvorenju trodnevne edukacije, ravnatelj JRS-a u jugoistočnoj Europi p. Tvrtko Barun, SJ, predstavio je integracijske aktivnosti i rad JRS-a u slopu projekta integracije preseljenih osoba. Riječ je o 20 sirijskih obitelji u izbjegličkom statusu koje su usklopu europskog projekta solidarnosti, podjele odgovornosti i prihvaćanja svoj novi dom pronašle u Sisku, Karlovcu i Zagrebu, a kojima je JRS asistirao u svim koracima rane integracije, uz poticanje otvorenosti i suradnje s lokalnom zajednicom, nadležnim institucijama i volonterima. Predavanje koje je prikazalo uvod u pravni okvir međunarodne zaštite u RH održala je Marija Vujeva, pravnica i dugogodišnja volonterka JRS-a, dok je jučer bilo riječi i o utjecaju medija kao odraza društvene i političke situacije te instrumenta kreiranja stavova o izbjeglicama i migracijama. Svoje iskustvo rada s volonterima socijalnim mentorima u integraciji izbjeglica, pozitivne prakse i izazove, jutros je izložila Zrinka Tustonjić, koordinatorica volontera JRS-a, dok je o teoriji privrženosti u kontekstu rada s migrantima izlagala psihologinja Dijana Đapić, suradnica za integraciju JRS-a. Ulogu prevoditelja u integraciji izbjeglica iz prve je ruke objasnio Tony Toumeh, socijalni asistent i prevoditelj za arapski jezik, koji je s kolegama održao i radionicu o interkulturalnom dijalogu. Danas popodne će Iva Lizović, pedagoginja i socijalna asistentica JRS-a govoriti o radu s djecom izbjeglicama i njihovoj integraciji u osnovne škole, dok će nakon toga Janko Gredelj, koordinator za integraciju JRS-a i Dajana Ravlija, socijalna radnica JRS-a održati izlaganje o integraciji na tržište rada te važnoj ulozi znanja hrvatskog jezika u procesu edukacije i zapošljavanja. Sutra će se, prije završne diskusije, razgovarati i o rodno uvjetovanom nasilju, metodama prepoznavanja, spriječavnja te rada s osobama kojima je potrebna podrška i rehabilitacija.

Isusovačka služba z aizbjeglice ovu edukaciju održava pridržavajući se svih važećih epidemioloških preporuka, brinući o osobnoj i zajedničkoj sigurnosti, zdravlju i dobrobiti. Važno je, kontinuirano poručuju iz ove humanitarne katoličke organizacije, nikoga ne ostaviti po strani i ne zaboraviti važne teme koje pogađaju najranjivije i sve one kojima je potrebna sustvarna podrška te dobra suradnja civilnog i vladinog sektora u unaprijeđenju kvalitete njihova života i ljudskog dostojanstva.

Vatican news

Radio Marija

11:15 Glazba
12:00 Anđeo Gospodnji; Molitva - Srednji čas
12:10 Glazba
12:15 Je`n-dva-tri i ... djeco, a sada vi! – emisija dječje glazbe

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Sveti Josip – pravedan

  Povodom Godine sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo apostolskim pismom Patris corde, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priredio je tematske...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

FG-TAB.png

VG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.