Ploca Rijecka nadbiskupija 120409

Kako je uobičajeno, na kraju pastoralne godine riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić izvršio je neke personalne promjene u Riječkoj nadbiskupiji kako bi što primjerenije odgovorio na aktualne pastoralne i administrativne potrebe pojedinih župa, odnosno središnjih nadbiskupijskih ustanova.

Mons. Nikola Imbrišak razriješen je službe kancelara Riječke nadbiskupije i voditelja Ustanove za uzdržavanje klera i crkvenih službenika.

Vlč. Marko Gregić razriješen je službe upravitelja župa sv. Antuna Padovanskog u Čabru i Presvetog Trojstva u Plešcima, te je imenovan kancelarom Riječke nadbiskupije.

Gospodin Branko Kovačević imenovan je voditeljem Ustanove za uzdržavanje klera i crkvenih službenika.

Vlč. mr. Piotr Modrzejewski razriješen je službe ekonoma Riječke nadbiskupije, voditelja Ureda za gradnje Riječke nadbiskupije i službe nadbiskupskog ceremonijara, te je imenovan v.d. ravnateljem Doma za dementne osobe na Sušaku i župnikom župe Svete Obitelji u Rijeci.

Vlč. Vjekoslav Kovač razriješen je službe župnika župe Svete Obitelji u Rijeci, te je imenovan župnikom župe sv. Antuna Padovanskog u Rijeci.

Vlč. mr. Mario Gerić imenovan je nadbiskupskim ceremonijarom.

Mons. dr. Matija Matičić razriješen je službe biskupskog vikara za pastoral Riječke nadbiskupije i imenovan ekonomom Riječke nadbiskupije.

Vlč. Mato Berišić razriješen je službe upravitelja župe sv. Ivana Krstitelja u Rijeci, te je imenovan njenim župnikom; također je imenovan i koordinatorom pastoralnih ureda i povjerenstava Riječke nadbiskupije.

Vlč. Marijan Žderić razriješen je službe upravitelja župa sv. Vida mučenika u Prezidu i sv. Andrije apostola u Tršću, te je imenovan njihovim župnikom; ujedno je imenovan i župnikom župe sv. Antuna Padovanskog u Čabru.

Vlč. Josip Tomić imenovan je upraviteljem župe Presvetog Trojstva u Plešcima.

Vlč. Ivan Troha razriješen je službe župnika župa sv. Hermagora i Fortunata u Gerovu i sv. Leonarda opata u Hribu, te je umirovljen.

Vlč. Ivan Marković razriješen je službe upravitelja župa sv. Jelene djevice i mučenice u Dramlju i Pohođenja BDM u Triblju, te je imenovan upraviteljem župa sv. Hermagora i Fortunata u Gerovu i sv. Leonarda opata u Hribu.

Vlč. Tomislav Kutleša imenovan je upraviteljem župa sv. Jelene djevice i mučenice u Dramlju i Pohođenja BDM u Triblju.

Vlč. Josip Pende imenovan je povjerenikom za duhovna zvanja Riječke nadbiskupije.

Vlč. Jura Moguš razriješen je službe župnika u župama sv. Jeronima u Klani i sv. Antuna opata u Šapjanama, te je umirovljen.

Vlč. Kristijan Malnar razriješen je službe župnika župe BDM Karmelske u Rijeci i imenovan je župnikom župa sv. Jeronima u Klani i sv. Antuna opata u Šapjanama.

Vlč. dr. Dražen Volk imenovan je župnikom župe BDM Karmelske u Rijeci.

Mons. Stanislav Kovačić razriješen je službe župnika župe sv. Josipa u Praputnjaku, te je umirovljen.

Vlč. mr. Vjekoslav Đapić imenovan je župnikom župe sv. Josipa u Praputnjaku.

Vlč. Matija Žugaj razriješen je službe upravitelja župe sv. Nikole biskupa u Kraljevici, te odlazi u novicijat Družbe Isusove u Split.

Vlč. Domagoj Duvnjak razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Mateja apostola u Viškovu, te je imenovan upraviteljem župe sv. Nikole biskupa u Kraljevici.

Vlč. Mateo Šutić, đakon, obavljat će đakonski praktikum u župi sv. Mateja apostola u Viškovu.

Vlč. Marko Pavlinović, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župama sv. Bartola apostola u Cerniku, sv. Franje Asiškog u Kukuljanovu i Presvetog Srca Isusova u Škrljevu.

Vlč. Ivan Devčić, mladomisnik, upućen je na studij moralne teologije u Rimu.

Vlč. Josip Kolega ekskardiniran je iz Riječke nadbiskupije, te inkardiniran u Porečko i Pulsku biskupiju.

Vlč. Mihael Mustač, đakon, obavljat će đakonski praktikum u župama sv. Jelene djevice i mučenice u Dramlju i Pohođenja BDM u Triblju.

Vlč. Josip Blažotić razriješen je službe upravitelja župa Bezgrješnog Začeća BDM u Velom Brgudu, sv. Marije Magdalene u Velim Munama i sv. Martina biskupa u Vodicama, te je imenovan njihovim župnikom.

Vlč. Nikola Gajić razriješen je službe upravitelja župa sv. Petra i Pavla apostola u Bribiru i sv. Dujma mučenika u Driveniku, te je imenovan njihovim župnikom.

Vlč. dr. Tomislav Zečević razriješen je službe upravitelja župa sv. Antuna Padovanskog u Fužinama i sv. Jurja mučenika u Liču, te je imenovan njihovim župnikom.

Vlč. mr. Đuliano Trdić razriješen je službe župnog upravitelja župa sv. Bartola apostola u Cerniku, sv. Franje Asiškog u Kukuljanovu i Presvetog Srca Isusova u Škrljevu, te je imenovan njihovim župnikom.

Vlč. Pero Marijanović razriješen je službe upravitelja župe Krista Kralja u Matuljima, te je imenovan njenim župnikom.

Vlč. Hrvoje Poljak razriješen je službe upravitelja župe sv. Ivana Nepomuka u Vrbovskom, te je imenovan njenim župnikom.

Bojan Bijelić, DI razriješen je službe župnog vikara župe Presvetog Srca Isusova u Rijeci.

Šime Marinović, DI imenovan je župnim vikarom župe Presvetog Srca Isusova u Rijeci.

 

Preuzimanja novih službi bit će provedena tijekom mjeseca srpnja i kolovoza o.g.

Radio Marija

20:15 Krunica - Radosna otajstva
20:40 Glazba
21:00 Ispovijest vjere Hrvata katolika
21:01 Glas sa Šalate – emisija sjemeništaraca Međubiskupijskog sjemeništa na zagrebačkoj Šalati; ur. i vod.: Fran Kuharić, sjemeništarac treće godine

video-stream-ikona.jpg

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - komentar uz današnje evanđelje: Molitva s Dvanaestoricom (Lk 9,1-6)

Sazva dvanaestoricu i dade im moć i vlast nad svim zlodusima i da liječe bolesti. I posla ih propovijedati kraljevstvo Božje i liječiti bolesnike. I reče im:...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.