Sastanak kardinala Bozanića sa župnicima

Pod predsjedanjem zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, u ponedjeljak, 25. svibnja održan je u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu susret sa župnicima i župnim upraviteljima župa u kojima su u nedavnom potresu stradali obiteljski domovi i sakralni objekti. Okupljene je na početku pozdravio kardinal Bozanić, a potom su svoje pozdrave uputili i pomoćni biskupi Ivan Šaško i Mijo Gorski. Nakon pozdravnih riječi, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar upoznala je okupljene s aktivnostima zagrebačkog Caritasa u župama koje su najviše stradale u potresu te o pružanju pomoći u vrijeme najjače ugroze od bolesti COVID-19. »Obišli smo župe koje su najviše stradale, razgovarali sa župnicima i voditeljima župnih Caritasa te volonterima kako bismo dobili uvid u stanje na terenu i mogli brzo reagirati glede dostave pomoći«, istaknula je s. Jelena.

Ravnateljica je naglasila da je Caritas Zagrebačke nadbiskupije odmah nakon potresa pružio prvu pomoć stradalim obiteljima u vidu prehrambenih proizvoda te organizacije smještaja. U drugom koraku Caritas je pristupio prikupljanju informacija o obiteljima kojima je pomoć u obnovi obiteljskog doma najpotrebnija. »Dostavljeni su nam prijedlozi s terena, a postavljeni su i kriteriji po kojima će se postupati: obitelji s više djece, obitelji koje imaju djecu s teškoćama u razvoju, jednoroditeljske obitelji te samci«, rekla je ravnateljica Caritasa.

Potom se osvrnula na rad Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u vrijeme pandemije, istaknuvši da je u župama preko mreže župnih Caritasa od početka krize podijeljeno ukupno 31 tona prehrambenih i higijenskih proizvoda. »Ta je pomoć raspodijeljena na 1.420 obitelji o kojima skrbe naši župni Caritasi. Zahvaljujem svakom našem volonteru na nesebičnom angažmanu i dobročinitelju na velikodušnom darivanju«, rekla je s. Jelena, istaknuvši na kraju da je u razdoblju od 30. ožujka do 13. svibnja korisnicima pučke kuhinje podijeljeno 19.318 obroka. Zatim su župnici i župni upravitelji župa stradalih u potresu iznijeli izvješća o broju oštećenih obiteljskih i sakralnih objekata te razmjerima šteta kao i trenutačnim potrebama nakon čega je uslijedio razgovor okupljenih glede pitanja i mogućnosti daljnje pomoći stradalima te sanacije objekata. Na kraju susreta kardinal je zahvalio okupljenima na uloženim naporima i žrtvama u ovim izazovnim vremenima koja su nas pogodila, a posebno Zagrebačku nadbiskupiju u potresu i njegovim posljedicama, ističući važnost molitvene blizine i solidarnosti s onima koji trpe.

»Živimo u izazovnim vremenima, ali ona su unatoč teškoćama koje svojom težinom plaše i prijete obeshrabrenjem, prigoda da postanemo bliži Uskrslom Gospodinu te da On po našim riječima i djelima bude još bliži onima koji na bilo koji način trpe. Molimo Duha Svetoga da izlije na nas darove svoje ljubavi kako bismo dali autentično svjedočanstvo Evanđelja«, zaključio je kardinal Bozanić, a izvijestio Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Datum 25.5.2020.

Radio Marija

18:50 Hrvatski program Radio Vatikana
19:10 Glazba
19:15 Vijesti, obavijesti i najava programa
19:30 Hrvatski martirologij XX. stoljeća

video-stream-ikona.jpg

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - komentar uz današnje evanđelje: Molitva s Dvanaestoricom (Lk 9,1-6)

Sazva dvanaestoricu i dade im moć i vlast nad svim zlodusima i da liječe bolesti. I posla ih propovijedati kraljevstvo Božje i liječiti bolesnike. I reče im:...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.