Bljesak

Ministarstvo hrvatskih branitelja povodom 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak uputilo je poziv građanima na dostojanstveno i primjereno obilježavanje.

Ministarstvo hrvatskih branitelja poziva da se u petak 01. svibnja „svih poginulih hrvatskih branitelja prisjetimo se u svojim molitvama, a u spomen na veličanstvenu pobjedu u VRO Bljesak istaknimo hrvatske zastave na svojim domovima.“

Jubilarna, 25. obljetnica vojno-redarstvene operacije Bljesak, kako su priopćili, obilježit će se dostojanstveno i primjereno, u skladu s preporukama i mjerama koje su na snazi.

„Tim povodom u petak, 1. svibnja, kod spomen-obilježja u Okučanima državna izaslanstva odat će počast žrtvama, a Hrvatska radiotelevizija emitirat će prigodnu emisiju uz izravan prijenos iz Okučana. U subotu, 2. svibnja, bit će služena misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje u VRO Bljesak i za 12 hrvatskih redarstvenika ubijenih u Borovu Selu 2. svibnja 1991., kao i za sedmero civilnih žrtava stradalih prilikom raketiranja Zagreba 2. i 3. svibnja 1995., koju također izravno prenosi HRT. Pozivamo sve građane da prigodno obilježavanje prate u izravnom prijenosu Hrvatske radiotelevizije.“

‘Njihova ljubav prema Domovini trajan je znamen nesebičnosti’

U poruci koju je u povodu 25. obljetnice VRO Bljesak ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio članovima obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja te hrvatskim braniteljima ministar među ostalim podsjeća da se „prisjećamo veličanstvene vojno-redarstvene operacije Bljesak u kojoj su združene snage Hrvatske vojske i policije, pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, prije 25 godina oslobodile okupirani teritorij zapadne Slavonije i prognanom hrvatskom stanovništvu omogućile povratak domovima, a hrvatsku državu uvele u novu eru njezine povijesti, u čin konačnog oslobođenja i toliko stoljeća sanjane slobode.

Jubilarnu obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak nismo u mogućnosti obilježiti kao ranijih godina, ali u našim srcima i danas živi osjećaj ponosa na najslavnije dane naše povijesti.

Slaveći pobjedu, sjećamo se hrvatskih branitelja koji su od istoka do juga Hrvatske svoje živote položili na Oltar Domovine za našu slobodu, za slobodu naše djece i unuka. Njihova žrtva zlatnim je slovima upisana u povijest hrvatskog naroda, a njihova ljubav prema Domovini trajan je znamen nesebičnosti. S tugom, zahvalnošću i ponosom, u molitvama smo s njihovim obiteljima.“

Ministar Medved zahvalio je svim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak. „Vi ste temelj, uzor i svjetionik novim generacijama. Nakon 25 godina očuvajmo zajedništvo koje nas je dovelo do pobjede, prisjetimo se kako smo čistog srca, nezaustavljivo obranili Domovinu i neka nam to zajedništvo bude vodilja u svakodnevnom djelovanju.“

Prigodom 25. obljetnice vojno-redarstvene operacija “Bljesak” u župnoj crkvi sv. Vida u Okučanima požeški biskup mons. Antun Škvorčević u zajedništvu s vojnim ordinarijem mons. Jurom Bogdanom predslavi u 10 sati svetu Misu zadušnicu za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu te za Domovinu. Prijenos euharistijskog slavlja sa Facebook stranice Požeške biskupije preuzimat će Hrvatski katolički radio i Laudato TV.

Datum 30.4.2020.

Radio Marija

19:15 Vijesti, obavijesti i najava programa
19:30 Hrvatski martirologij XX. stoljeća
19:40 Glazba
20:00 Anđeo Gospodnji; Molitva za obitelj

video-stream-ikona.jpg

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - komentar uz današnje evanđelje: Molitva s Dvanaestoricom (Lk 9,1-6)

Sazva dvanaestoricu i dade im moć i vlast nad svim zlodusima i da liječe bolesti. I posla ih propovijedati kraljevstvo Božje i liječiti bolesnike. I reče im:...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.