Uskrsna čestitka

Na Misi posvete ulja u požeškoj Katedrali pročitan je tekst uskrsne čestitke papi Franji. Čestitku biskupa Škvorčevića prenosimo u cijelosti.

„Sveti Oče!

U nemogućnosti da se na Veliki četvrtak zbog pandemije koronavirusa okupimo u požeškoj Katedrali, mi svećenici i đakoni, redovnici i redovnice, vjeroučitelji i bogoslovi te predstavnici ovogodišnjih krizmanika i drugi vjernici sjedinili smo se s dijecezanskim biskupom u izravnom prijenosu slavlja Mise posvete ulja putem biskupijske mrežne stranice. Na taj način i u sadašnjim posebnim okolnostima želimo očitovati naše svećeničko i biskupijsko zajedništvo, zahvaliti Isusu Kristu za dar euharistije i svećeništva, obnoviti vjernost svećeničkim obećanjima i kršćanskom poslanju u svojoj požeškoj mjesnoj Crkvi. U ovoj dragoj prigodi želimo posvjedočiti Vašoj Svetosti svoje sinovsko poštovanje i duboku odanost, zahvaliti Bogu za sedam godina pontifikata te Vam od srca čestitati svetkovinu Gospodinova uskrsnuća. – Sretan Uskrs!

Zahvalni smo Vašoj Svetosti za riječi ohrabrenja, koje ste nedavno s mjesta Petrova mučeničkog svjedočanstva uputili Urbi et Orbi, uvjeravajući nas da duboko sjedinjeni s Gospodinom nećemo doživjeti brodolom na uzburkanom moru života, jer je s nama Pobjednik nad zlom i smrću. S osobitom spremnošću srca primili smo Vaš poziv na djelotvornu solidarnost s ljudima u nevolji i njegovanje nade u vrijeme pandemije, utemeljene na pouzdanju u Gospodina.

Potaknuti Vašim Apostolskim pismom u obliku motu proprija Aperuit illis, cijelu sadašnju pastoralnu godinu proglasili smo Godinom Božje riječi. U želji da tijekom toga vremena što većem broju vjernika približimo Sveto pismo, nastojali smo minule korizme ostvarivati različite programe, među kojima su bile korizmene kateheze petkom s pobožnošću Križnog puta, priprava kandidata za prvu svetu pričest i potvrdu u skladu s katekumenskim hodom prema Svetom trodnevlju, program promicanja službe liturgijskih čitača u našim župama. S nastankom pandemije koronavirusa nastavljamo provoditi pastoralne programe posredstvom biskupijske mreže, kako bi se i dalje u okolnostima izolacije podržala napose molitvena povezanost između svećenika i drugih vjernika, te jedni drugima bili potpora i ohrabrenje.

Sveti Oče! Dok u ovim danima posebne kušnje Uskrslom Gospodinu povjeravamo Vašu službu nasljednika Svetoga Petra, ponizno molimo za sva naša pastoralna nastojanja Vaš poseban apostolski blagoslov.

U zajedništvu uskrsne radosti, sinovskom odanošću od srca Vas pozdravljamo.“

Datum 9.4.2020.

Radio Marija

20:15 Krunica - Radosna otajstva
20:40 Glazba
21:00 Ispovijest vjere Hrvata katolika
21:01 Glas sa Šalate – emisija sjemeništaraca Međubiskupijskog sjemeništa na zagrebačkoj Šalati; ur. i vod.: Fran Kuharić, sjemeništarac treće godine

video-stream-ikona.jpg

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - komentar uz današnje evanđelje: Molitva s Dvanaestoricom (Lk 9,1-6)

Sazva dvanaestoricu i dade im moć i vlast nad svim zlodusima i da liječe bolesti. I posla ih propovijedati kraljevstvo Božje i liječiti bolesnike. I reče im:...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.