S Hrvatsko katolicko sveuciliste

Nakon obilaska stručnih službi nakon potresa koji je pogodio Zagreb utvrđeno je da su obnovljene zgrade kao i nova zgrada na Kampusu HKS-a, u kojima se odvija nastava, bez težih i značajnijih oštećenja, dok su stare, neobnovljene zgrade jako oštećene i njima će biti potrebna temeljita obnova. Predavaonice i uredi su sigurni i u njima će se, nakon ponovne uspostave redovitog rada Sveučilišta, predavanja i rad moći odmah održavati. Bogu zahvalni na tome, u svojoj molitvi i brizi na poseban način nosimo sve naše djelatnike i studente koji su ostalih bez svojih domova i pogođeni su potresom. „Kao sveučilišnu zajednicu jako nas je pogodilo stradanje našeg glavnog grada Zagreba i njegove okolice, posebno činjenica da su mnogi ljudi ostali bez svojih domova. Ispunjeni smo tugom i suosjećanjem ne samo zbog obitelji koje su izgubile svoje domove nego i zbog ogromne duhovne, kulturne štete na crkvenoj i kulturnoj baštini. Svima nam je teško vidjeti zagrebačku prvostolnicu toliko oštećenu i u molitvi posebice nosimo našeg Velikog kancelara kardinala Josipa Bozanića i cijelu zagrebačku Crkvu. Zahvalni Bogu na spašenim životima, danas smo posebice molili za preminulu Anamariju i za sve pogođene potresom. Među pogođenima su i mnogi naši djelatnici i studenti. Njima smo posebno blizu svojom molitvom i pomoći. U svim ovim nevoljama, naš je sveučilišni Kampus u dijelu, u kojem je obnovljen, gotovo neoštećen i čeka svoje studente. Svoju molitvenu solidarnost i blizinu izrazili su predstavnici katoličkih sveučilišta i institucija poput Nanovic Instituta Sveučilišta Notre Dame iz Sjedinjenih Američkih Država i Renovabisa iz Njemačke. Molimo Gospodina da nam svima podari snage da iz svih ovih tragedija izađemo ponizni i s još više nade i ljubavi prionemo obnovi Crkve i Domovine“, rekao je rektor HKS-a prof. dr. sc. Željko Tanjić.

Nakon što se već četvrti tjedan održava nastava na daljinu, održana je nastava na 95 posto predmeta prema redovitom rasporedu nastave. Prorektorica i pročelnici Odjela izvijestili su da su studenti prisustvovali u velikom broju te da su predmetni nastavnici izuzetno zadovoljni njihovim sudjelovanjem i zalaganjem. Rad Uprave, sveučilišnih nastavnika i administracije također se u cijelosti odvija na daljinu, čime Sveučilište pokazuje da se ponaša i postupa odgovorno prema krizi prouzročenoj virusom SARS-CoV 2. Na daljinu se redovito održavaju sastanci i sav se rad u novim okolnostima odvija od kuće, slijedeći smjernice mjerodavnih vlasti i Ministarstva znanosti i obrazovanja, ističu s HKS-a. Od svetkovine svetog Josipa, 19. ožujka, iz Sveučilišne kapelice svakodnevno se u 12 sati prenosi misa koju se može pratiti na YouTube kanalu sveučilišta, kao i putem portala dnevno.hr, Radio Marije i Varaždinske televizije. U Vazmenom trodnevlju slavlja će biti prema sljedećem rasporedu: na Veliki četvrtak u 17 sati, na Veliki petak u 15 sati, Vazmeno bdjenje na Veliku subotu u 20 sati, a na Uskrs je misa u 11 sati.

HKS u molitve preporuča svoga dobročinitelja Marka Franovića iz Australije koji je u teškom zdravstvenom stanju zbog zaraze s koronavirusom. Zahvaljujući njegovoj dobroti osnovan je stipendijski fond „Marko Franović” za studente HKS-a, a i financijski je podupirao mnoge druge za Sveučilište važne projekte. Studenti Odjela za psihologiju okupljeni u pjevački zbor PSIHOZBOR snimili su video i pjesmu Lean on Me #hkszajednosmojaci kojim su svima poslali poruku: „U ova izazovna vremena, kada vlada nesigurnost i zabrinutost, želimo vas podsjetiti da smo jači od straha otporniji od bolesti, u vjeri nepobjedivi!” Odgovorni, kreativni i talentirani spot su snimili u svojim domovima jer je važno #ostatidoma. Time su svrnuli pozornost javnosti i na svoje profesore liječnike i medicinske sestre i tehničare, studentice i studente s Odjela za sestrinstvo, koji predano i strpljivo rade u bolnicama, domovima zdravlja i drugim zdravstvenim i socijalnim ustanovama. „Na sve smo njih ponosni, pratimo ih molitvom, a posebno se ponosimo našom profesoricom Alemkom Markotić, ravnateljicom Klinike za Infektivne bolesti Fran Mihaljević, poručuju s HKS-a. Shodno novonastalim okolnostima sva događanja na Hrvatskom katoličkom sveučilištu su odgođena. No, vrlo su aktivni na svojoj mrežnoj stranici www.unicath.hr, Facebook i Instagram profilu pa sve pozivaju da ih prate na tim kanalima gdje su vidljive i dostupne sve obavijesti o radu Sveučilišta.

IKA

Datum 6.4.2020.

Radio Marija

20:15 Krunica - Radosna otajstva
20:40 Glazba
21:00 Ispovijest vjere Hrvata katolika
21:01 Glas sa Šalate – emisija sjemeništaraca Međubiskupijskog sjemeništa na zagrebačkoj Šalati; ur. i vod.: Fran Kuharić, sjemeništarac treće godine

video-stream-ikona.jpg

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - komentar uz današnje evanđelje: Molitva s Dvanaestoricom (Lk 9,1-6)

Sazva dvanaestoricu i dade im moć i vlast nad svim zlodusima i da liječe bolesti. I posla ih propovijedati kraljevstvo Božje i liječiti bolesnike. I reče im:...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.