Pred početak nove školske godine 2021./2022. u Dvorani sv. Lovre Biskupskog doma u Požegi u organizaciji biskupijskog Ureda za katoličke škole održan je u ponedjeljak 23. kolovoza radni sastanak ravnatelja katoličkih škola Požeške biskupije, izvijestili su iz Požeške biskupije.

 

Uz predstojnika Ureda Ivicu Žuljevića, na sastanku je sudjelovao ravnatelj Katoličke gimnazije u Požegi Ivica Bedeničić, ravnateljica Katoličke klasične gimnazije u Virovitici Marijana Novak Stanić, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi Frano Barišić, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Virovitici Mario Večerić i novoimenovani ravnatelj iste Škole Ivan Mikolić, te ravnatelj Katoličke osnovne škole u Novskoj Krunoslav Juraković.

Pridružio im se i požeški biskup Antun Škvorčević. Nakon molitve, rad je otvorio predstojnik Žuljević, uputivši pozdrav biskupu Antunu i nazočnim ravnateljima. Potom je predstavio dnevni red i zahvalio im za sudjelovanje na sastanku kao i za sve ono što nastoje činiti u svojoj odgovornoj službi.

U prigodnoj riječi biskup Škvorčević je istaknuo kako sudjeluje na ovom susretu s dvostrukim osjećajem: radosti i određene tuge. Ovo je radostan trenutak zbog toga što se u krug djelatnika katoličkih škola uključio novi ravnatelj Ivan Mikolić, rekao je te mu izrazio dobrodošlicu i uručio dekret o imenovanju, poželjevši mu Božji blagoslov u radu.

Spomenuo je zatim da je ponešto tužan trenutak jer se opraštamo od Maria Večerića, koji je šest godina bio ravnatelj Katoličke osnovne škole u Virovitici, te mu je zahvalio za požrtvovnost i mudrost kojom je vršio navedenu službu. Zahvalnost je proširio na sve druge ravnatelje za njihovo dvostruko služenje: vođenje školskih ustanova po propisima Republike Hrvatske i djelovanje u skladu s identitetom i svrhom katoličkih škola.

Podsjetio je kako su katoličke škole evangelizacijske postaje požeške mjesne Crkve u kojima ona po odgojno-obrazovnom projektu promiče evanđeoski sustav vrijednosti i pomaže mladim ljudima da u svojoj slobodi uvide i prihvate Isusov put i postanu dionici njegove mjere očovječenja.

Potom je predstojnik Ureda Žuljević predstavio personalne promjene u katoličkim školama Požeške biskupije, koje se odnose na novog ravnatelja Ivana Mikolića u Virovitici te imenovanje novih vjeroučitelja u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi i Katoličkog klasičnoj gimnaziji u Virovitici, Zvonimira Zeleniku i Tomislava Dokozu.

Ravnatelji su potom dali izvještaje o protekloj školskoj godini, postignutim uspjesima učenika, provođenju nastave koja je djelomično bila i na daljinu zbog pandemije koronavirusa te o upisima učenika u novu školsku godinu 2021./2022.

Zatim su zajednički razmotrili početak nastave idućega 6. rujna u katoličkim školama te primanje prvaša u osnovne škole i gimnazije s posebnim naglaskom na organiziranje produženog boravka. Predstojnik Ureda Žuljević istaknuo je važnost vođenja brige o imovini škole, potaknuo je ravnatelje da racionalno raspolažu materijalnim dobrima te naglasio kako škole u Virovitici i Novskoj iziskuju određena materijalna ulaganja u uređenje prostora.

Biskup Škvorčević je među ostalim upozorio na važnost sigurnosnog pitanja u katoličkim školama kojem trebati posvetiti dužnu pozornost. Dogovoreno je da će se u skladu s epidemiološkim mjerama organizirati u prvom tjednu nastave zaziv Duha Svetoga za sve učenike i djelatnike u Požegi, Virovitici i Novskoj.

 

Radio Marija

10:30 Zubna putovnica – tema: Odrastanje u doba pandemije; gošća: prim. dr. sc. Vanja Saftić, spec. pedijatar; ur. i vod.: Anka Jurišić-Kvesić, dr. stom.
11:15 Glazba
11:35 Vijesti iz Riječke nadbiskupije – ur. i vod.: Helena Anušić
11:45 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Sveti Josip – ljubitelj siromaštva

Povodom Godine sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo apostolskim pismom Patris corde, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priredio je tematske tekstove...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Listopad 2021
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.