Kao redoviti hodočasnički dan proslavljen je u četvrtak, 8. srpnja u istoimenom Gospinom svetištu u Slavonskom Brodu u znaku obitelji i supružnika.

Gospa od brze pomoci molitva

Predvoditelji svih pet misnih slavlja pod geslom „O Majko, hiti! Brzo pomozi! Ljubavi daj nam čiste i svete!“, uzetim iz pjesme Gospi Brze Pomoći promišljali su o apostolskoj pobudnici pape Franje „Radost ljubavi“ i njezinom četvrtom poglavlju „Ljubav u braku“ koje analizira oznake ljubavi, nadasve bračne na temelju Pavlova Hvalospjeva ljubavi, te razvija druge vrline s njom povezane koje grade brak i obitelj.

Središnje hodočasničko slavlje s ophodom oko župne crkve uz domaćeg župnika vlč. Ivana Lenića i još trojicu svećenika predvodio je ovogodišnji zlatomisnik fra Ante Perković, na službi u brodskom franjevačkom samostanu.

On je u homiliji naglasio kako je izvor ljudske i bračne ljubavi sam Bog. „Ljubav koja je svedena na ljudska prava, koja nema izvor u Bogu ne donosi ni ploda ni roda“, ustvrdio je fra Ante. Naglasio je kako je današnjem čovjeku potrebna obnova srca.

„Današnji čovjek je malo sposoban živjeti pravu ljubav – ljubav koja je, kako sv. Pavao navodi, velikodušna, strpljiva, dobrostiva… jer nema smisla za žrtvu, za darivanje za skromnost, poniznost, za služenje“, zaključio je fra Ante.

Popodnevna misna slavlja predvodili su ovogodišnji mladomisnici – domaći sinovi fra Mislav Lukačević, svećenik Hrvatske franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda i vlč. Bruno Diklić, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Fra Mislav je u prigodnoj homiliji za uzor obiteljima stavio Svetu obitelj te pozvao vjernike da svoju kršćansku ljubav svjedoči tako da zajedno mole i uvijek drugoga stavljaju ispred sebe.

Vlč. Bruno u prigodnoj je homiliji ustvrdio da Crkve nikada ne odustaje od obitelji, da je obitelj povlašteno mjesto gdje čovjek prvi puta u životu iskusi ljubav, mjesto u kojem se uči radost ljubavi prema bližnjima, mjesto gdje se uči živjeti i njegovati kršćanski ideal ljubavi.

Na kraju misa ovogodišnji brodski mladomisnici: Bruno Diklić, Krešimir Iljazović i fra Mislav Lukačević udijelili su vjernicima svoj mladomisnički blagoslov.

Uz posebnu molitvu za naše obitelji na svim se misama molilo i za zdravlje pape Franje.

Svakoj je misi prethodila marijanska pobožnost.

Unatoč visokim temperaturama, hladovina Gospina prostranog dvorišta znatnom je broju hodočasnika,uz poštivanje epidemioloških mjera, omogućila sudjelovati na svih pet misnih slavlja. Najviše vjernika sudjelovalo je na jutarnjim misama koje su predvodili vlč. Božidar Nađ domaći župni vikar i vlč. Stjepan Matezović, svećenik na studiju u Rimu.

Vjernicima su i ovoga puta na raspolaganju za ispovijed bili brodski i drugi svećenici.

https://cdn-ika.hkm.hr/2021/07

 

Radio Marija

06:15 Nakane Apostolata molitve za rujan; Krunica - slavna otajstva
06:40 Glazba
06:45 Riječ o Riječi - duhovni poticaji za svaki dan
06:50 Glazba

video-stream-ikona.jpg

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - komentar uz današnje evanđelje: Tko si, Gospodine? (Lk 9,7-9)

  Dočuo Herod tetrarh sve što se događa te se nađe u nedoumici jer su neki govorili: »Ivan uskrsnu od mrtvih«; drugi: »Pojavio se Ilija«; treći opet:...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.