web palacinke1

Riječka nadbiskupija uključila se u projekt „Prvi put vidjeti more” za učenike OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje, a kojega organizira OŠ “Kantrida”, Grad Rijeka i Riječki sportski savez za poseban odjel ove petrinjske osnovne škole s učenicima s teškoćama u razvoju. Oni su sa svojim roditeljima u srijedu 30. lipnja stigli u Rijeku i odmah ‘na palačinke kod Riječke Majke’, u samostan utemeljiteljice Družbe sestara Presvetog Srca Isusova na Pomeriju. Tom prigodom postulatorica kauze č. M. Dobroslava Mlakić upoznala ih je sa životom i djelom službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić, a događaju je nazočio riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić koji im je uručio prigodne darove dobrodošlice. Ovakve prigode uvijek su radost. Uz svakodnevne obveze ovakve situacije unesu duh koji najljepše objašnjava zašto je dobro biti svećenik i biskup, rekao je mons. Uzinić. „Uvijek je radost činiti dobro. Kad god se to dogodi postanem svjestan koliko su istinite riječi koje prenosi sv. Pavao, a kaže da ih je Isus rekao, da je blaženije davati nego primati.“

 web 126

Nije slučajno da su najprije posjetili mjesto na kojemu je službenica Božja Marija Krucifiksa Kozulić 1895. godine osnovala Zavod Presvetog Srca Isusova i u kojemu je smještaj pružila siromašnoj i napuštenoj djeci iz Rijeke i okolnih mjesta, kao i djeci s posebnim potrebama. „Vjerujem da se i Majka s neba raduje jer na ovom je mjestu ona iz temelja izgradila institut za djecu, a osobito potrebitu, siromašnu i napuštenu. Drago nam je i da je odabrano mjesto u kojemu je djelovala naša utemeljiteljica jer su sestra u prošlosti radile upravo s djecom s posebnim potrebama, ne samo u Domovini, nego i inozemastvu gdje su bile na službi.“

Gosti iz Petrinje istoga dana posjetili su i Trsatsko svetiše, a u Rijeci će boraviti do 4. srpnja i tijekom boravka posjetiti otok Krk i Franjevački samostan na Košljunu, Astronomski centar u Rijeci, otići na izlet u Istru, ali i prošetati se Opatijom i Rijekom te obići kulturne ustanove.

 web27

Cilj ovog hvalevrijednog projekta jest pomoći djeci Petrinje i vratiti im nakon potresa osmjeh na lice, poručuju voditeljice projekta Sandra Pernjak Krnjak i Katarina Jusup Dodig. Pernjak Krnjak dodaje da je projekt započeo prije nekoliko mjeseci kupovinom darova za petrišnjske školarce, a nastavio se prikupljanjem sredstava zahvaljujući kojima su oni stigli na ljetovanje. Riječi zahvale uputile su svim dobrotvorima, a osobito roditeljima učenika OŠ Kantrida zahvaljujući kojima je prikupljeno oko 25 000 kuna. U akciju se donacijom uključio i Caritas Riječke nadbiskupije, a za pokrivanje svih troškova potrebno je prikupiti 33 000 kuna.

Organizatori su se potrudili neplivačima organizirati školu plivanja kroz projekt ‘Rijeka pliva’, rekla je Jusup Dodig dodajući da su u nastojanju da zadovolje njihove želje i za duhovnom obnovom, omogućeni posjeti poput ovoga u samostan Družbe sestara Presvetog Srca Isusova, Trsatskog svetišta te kapucinske crkve Gospe Lurdske koju će posjetiti posljednjega dana boravka u Rijeci.

 

Tekst i foto: Riječka nadbiskupija

Radio Marija

18:50 Hrvatski program Radio Vatikana
19:10 Glazba
19:15 Vijesti, obavijesti i najava programa
19:30 Hrvatski martirologij XX. stoljeća

video-stream-ikona.jpg

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - komentar uz današnje evanđelje: Velika ljubav grješne duše u Lk 7,36-50

Neki farizej pozva Isusa da bi blagovao s njime. On uđe u kuću farizejevu i priđe stolu. Kad eto neke žene koja bijaše grešnica u gradu. Dozna da je...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.