snjezana Zdraveski

Srce je središte i sažetak svake osobe. Kad Gospodin u Evanđelju govori o svom srcu, onda se ne služi prispodobama, kako to često čini. Kad govori o svom srcu, govori i sebi samome.
U srcu Isusovu, prepoznajemo njegovu ljubav prema nebeskom Ocu. Isusovo srce hvali Oca, njemu je Otac sve predao.Srce sina Božjega poznaje Oca, kao što i Otac Nebeski poznaje sina. Tko želi upoznati Boga, neka gleda u to srce - Isusovo srce. A po srcu sina Bog se približava i našim srcima i dolazi k nama. U Kristovu srcu sjaji se čudesno djelo Duha Svetoga, u njemu su odbljesci Majčina srca. U njegovu srcu pronalazimo poziv: " Dođite! Učite od mene!" Njegovo srce njegova je usmjerenost prema nama. U Isusovo se srce skrila sva njegova skrb za naše duše. Njemu je stalo da pronađemo spokoj, odmor koji nam on daje.
Srce Isusovo velikodušno je svima koji ga zazivaju. Po toj velikodušnosti ljubav ne iscrpljuje, nego se trajno povećava. Takva je tajna ljubavi. A takvo je i otajstvo srca Isusova, koje je velikodušno prema svima. Otvara se prema svima i prema svakome. Otvara se do kraja. I u toj velikodušnosti ne iscrpljuje. Velikodušnost srca svjedoči o činjenici da ljubav nije podložna zakonima smrti, nego zakonima Uskrsnuća i života. A po srcu sina Bog se približava i našim srcima i dolazi k njima. Ljubav raste s ljubavlju.
Isusovo srce poznaje jaram i breme, i stoga nam je tako blisko. Ispunjava ga radost dok hvali Oca. Ima moć objaviti nam Očevu tajnu. Kad Evanđelje spominje Kristovo ponizno srce, onda navodi istu onu riječ koju poznajemo iz hvalospjeva koji Marija govori: neznatna i ponizna službenica Gospodnja. Njezina poniznost krije se u srcu koje je poštivalo Zakon. Njezino je srce ispunjeno majčinskim ponosom. Osobito nam je blizu upravo zbog tjeskobe i nerazumijevanja koji su ga ispunili kada zajedno s Josipom traži Isusa. Njezino će srce čuti odgovor koji u taj čas nije kadra razumjeti. Koliko puta i mi ne razumijemo događaje koji nas snađu.
Marijino srce zagovorničko je srce jer ona pamti i sjeća se. Njezino srce označuje pamćenje i razmatranje. Ondje su pohranjene riječi koje Isus govori. I doći će dan kad će te riječi zablistati u svoj jasnoći, u plamenu ljubavi koji se ne gasi. Pa kada kao Marija, u predanju i poniznosti sve predamo volji Očevoj, poteći će rijeke milosti.
Marija je bila dragocjeno zrno u planu Božjeg spasenja. Divan je glas Marijine tišine veličanja duše i kliktaj duha jer njegov odjek ne prestaje i vodi stapanju u ljubav. Marija, žena čiji duh boravi u tišini ljubavi, u tišini prave riječi, uzor nam je samozatajnosti, poniznosti i poslušnosti. A dovoljan je samo jedan naš "da" iz tišine veličanja duše i kliktaja duha.
I ta neizmjerna ljubav prema srcu Isusovu i srcu Marijinu treba rasti u svakom čovjeku kako bi u punini dočekao uvijek iznova svetkovinu Presvetog srca Isusova i srca Marijina u svome srcu. Dva srca koja ljube, dva srca koja se daruju bez prestanka najljepši su dar svima nama. Neka srce svakoga bude kao i srce Kristovo: poučljivo za djelovanje Duha, poučljivo za Majčin glas.

Radio Marija

19:10 Glazba
19:15 Vijesti, obavijesti i najava programa
19:30 Hrvatski martirologij XX. stoljeća
19:40 Glazba

video-stream-ikona.jpg

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - komentar uz današnje evanđelje: Svjetlosti vječnoj (Lk 8,16-18)

  »Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom ili stavi pod postelju, nego je stavlja na svijećnjak da oni koji ulaze vide svjetlost. Ta ništa nije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.