snj. u galgovu

Veliki, tajanstveni Bog, Stvoritelj, Otkupitelj, Smisao i Cilj života, Izvor svega dobra, neprestano stoji preda mnom kao izazov, kao poziv da ga tražim, da ponovno započinjem i da mu stalno hitan u naručje, da tako u njemu i po njemu ostvarim sebe. Tajna Boga nadilazi ono što shvaćam i što očekujem. Ona me izaziva da stalno tražim, da idem dalje i dalje. Ići prema Bogu, otkrivati ga sve više znači svakodnevno mu postajati sve sličnijim.Trojstveni Bog je biće koje po svojoj biti ljubi, koje živi od ljubavi i za ljubav. Tajna Presvetog Trojstva otkriva nam da Bog nije samac, da je Bog u biti zajedništvo. On želi druge učiniti sretnima kao što je on. U toj nakani stvara čovjeka na svoju sliku, sebi slična: da mu može pokloniti svoju sreću, svoj život, svoju ljubav. Kao što je Bog u biti biće koje je trojstveno, koje živi u zajedništvu, tako i čovjek postiže svoju puninu, svoj smisao kad ostvari zajedništvo ljubavi s Bogom i drugim ljudima. Ono po čemu je Bog Bog, po tome je i čovjek čovjek - po zajedništvu, po ljubavi. Što se čovjek više otvori prema Bogu i bližnjemu, to je više čovjek, jer je sličniji Bogu. Za čovjeka nije bitno ono što misli, govori, radi, nego da iziđe iz sebe, nađe smisao svoga života u drugome i nađe svoju sreću u davanju drugome, u služenju, u životu s drugim.

Kristove mi riječi trebaju neprestano odzvanjati u ušima i u srcu: "Ostanite u mojoj ljubavi. Ostat ćete u mojoj ljubavi ako budete vršili moje zapovijedi, kao što sam i ja vršio zapovijedi Oca svog te ostajem u njegovoj ljubavi" ( Iv 15,9). "Ovo je moja zapovijed: ljubite jedan drugoga kao što sam ja ljubio vas."
Isus Krist zapovijeda da ljubim jer zna da bez ljubavi ne mogu ostvariti sliku Božju, ne mogu doći k njemu. Zato je na ovoj zemlji moj put do ljubavi, odluka da se odričem sebe, da se žrtvujem za druge, da služim, da prihvatim svoj križ i da ga nosim kao što je Isus nosio svoj i umro na njemu - iz ljubavi prema Ocu i meni.
Važno je uzeti Mariju kao uzor i u našem predanju k Bogu; jer tko se suobličuje Mariji, postaje istodobno sličan Isusu.

Bog mi je blještavi uzor. Otac me je ljubio toliko da je za mene dao ono najdraže što je imao: svoga ljubljenog sina. Isus me je, nadahnut Duhom, ljubio do smrti na križu. Učenik koga je Isus posebno ljubio najdublje je shvatio tu Kristovu zapovijed. Zato nam govori: "Ljubljeni, ljubimo jedan drugoga jer ljubav dolazi od Boga i tko god ljubi, od Boga je rođen i poznaje Boga...U tome nam se očitovala ljubav Božja što je Bog poslao na svijet svoga jedinorođenoga sina da živimo po njemu. U ovome se sastoji ljubav: nismo mi ljubili Boga, nego je on ljubio nas i poslao sina svoga kao žrtvu pomirnicu za naše grijehe." (1 Iv 4, 7).

Kad tražim Boga - ljubim! Kad nalazim Boga - ljubim! Kad se od Boga rađam - ljubim! Otac daje Sina, jer ljubi. Ljubav se uvijek daje. Ne zaustavlja se, dok se posve ne preda.

Radio Marija

08:45 Glazba
09:00 Nadom nošeni – tema: Izazovi suvremenog djetinjstva i roditeljstva; gošća: doc. dr. sc. Katarina Dadić; ur. i vod.: Iva Tadić
09:45 Glazba
09:50 Hrvatske vrednote – tema: Festival duhovne glazbe Krapinafest; gost: Ivan Benc, ravnatelj Festivala; ur. i vod.: Dalija Mock

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Sveti Josip – pravedan

  Povodom Godine sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo apostolskim pismom Patris corde, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priredio je tematske...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

FG-TAB.png

VG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.