snj. u galgovu

Veliki, tajanstveni Bog, Stvoritelj, Otkupitelj, Smisao i Cilj života, Izvor svega dobra, neprestano stoji preda mnom kao izazov, kao poziv da ga tražim, da ponovno započinjem i da mu stalno hitan u naručje, da tako u njemu i po njemu ostvarim sebe. Tajna Boga nadilazi ono što shvaćam i što očekujem. Ona me izaziva da stalno tražim, da idem dalje i dalje. Ići prema Bogu, otkrivati ga sve više znači svakodnevno mu postajati sve sličnijim.Trojstveni Bog je biće koje po svojoj biti ljubi, koje živi od ljubavi i za ljubav. Tajna Presvetog Trojstva otkriva nam da Bog nije samac, da je Bog u biti zajedništvo. On želi druge učiniti sretnima kao što je on. U toj nakani stvara čovjeka na svoju sliku, sebi slična: da mu može pokloniti svoju sreću, svoj život, svoju ljubav. Kao što je Bog u biti biće koje je trojstveno, koje živi u zajedništvu, tako i čovjek postiže svoju puninu, svoj smisao kad ostvari zajedništvo ljubavi s Bogom i drugim ljudima. Ono po čemu je Bog Bog, po tome je i čovjek čovjek - po zajedništvu, po ljubavi. Što se čovjek više otvori prema Bogu i bližnjemu, to je više čovjek, jer je sličniji Bogu. Za čovjeka nije bitno ono što misli, govori, radi, nego da iziđe iz sebe, nađe smisao svoga života u drugome i nađe svoju sreću u davanju drugome, u služenju, u životu s drugim.

Kristove mi riječi trebaju neprestano odzvanjati u ušima i u srcu: "Ostanite u mojoj ljubavi. Ostat ćete u mojoj ljubavi ako budete vršili moje zapovijedi, kao što sam i ja vršio zapovijedi Oca svog te ostajem u njegovoj ljubavi" ( Iv 15,9). "Ovo je moja zapovijed: ljubite jedan drugoga kao što sam ja ljubio vas."
Isus Krist zapovijeda da ljubim jer zna da bez ljubavi ne mogu ostvariti sliku Božju, ne mogu doći k njemu. Zato je na ovoj zemlji moj put do ljubavi, odluka da se odričem sebe, da se žrtvujem za druge, da služim, da prihvatim svoj križ i da ga nosim kao što je Isus nosio svoj i umro na njemu - iz ljubavi prema Ocu i meni.
Važno je uzeti Mariju kao uzor i u našem predanju k Bogu; jer tko se suobličuje Mariji, postaje istodobno sličan Isusu.

Bog mi je blještavi uzor. Otac me je ljubio toliko da je za mene dao ono najdraže što je imao: svoga ljubljenog sina. Isus me je, nadahnut Duhom, ljubio do smrti na križu. Učenik koga je Isus posebno ljubio najdublje je shvatio tu Kristovu zapovijed. Zato nam govori: "Ljubljeni, ljubimo jedan drugoga jer ljubav dolazi od Boga i tko god ljubi, od Boga je rođen i poznaje Boga...U tome nam se očitovala ljubav Božja što je Bog poslao na svijet svoga jedinorođenoga sina da živimo po njemu. U ovome se sastoji ljubav: nismo mi ljubili Boga, nego je on ljubio nas i poslao sina svoga kao žrtvu pomirnicu za naše grijehe." (1 Iv 4, 7).

Kad tražim Boga - ljubim! Kad nalazim Boga - ljubim! Kad se od Boga rađam - ljubim! Otac daje Sina, jer ljubi. Ljubav se uvijek daje. Ne zaustavlja se, dok se posve ne preda.

Radio Marija

20:15 Krunica – Otajstva svjetla
20:40 Glazba
21:00 Ispovijest vjere Hrvata katolika
21:01 Nadom nošeni - tema: tema: Principi duhovne terapije; ur. i vod.: p. Mijo Nikić, DI

video-stream-ikona.jpg

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - komentar uz današnje evanđelje: Svjetlosti vječnoj (Lk 8,16-18)

  »Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom ili stavi pod postelju, nego je stavlja na svijećnjak da oni koji ulaze vide svjetlost. Ta ništa nije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.